Divinity: Original Sin dostane masívnu Enhanced Edition, útočí na Xbox One a PS4

Jedna z najlepších RPG minulého roka mieri za novými hráčmi a zároveň odmeňuje verných.

pridal roberto 19.6.2015 o 18:46 pod hry
Divinity: Original Sin dostane masívnu Enhanced Edition, útočí na Xbox One a PS4

HRY > NOVINKY >

Belgické Larian Studios neprinášajú na novú generáciu konzol iba jednoduchý port Divinity: Original Sin, ale plnohodnotnú Enhanced Edition s novým obsahom, doplneným príbehom, dabovanými charaktermi, split-screenom a samozrejme ovládaním prispôsobeným gamepadu.

PC hráči, ktorí vzniku hry dopomohli takmer miliónom dolárov vyzbieraným prostredníctvom KickStarteru, však absolútne nemajú dôvod na rozčarovanie. Nielenže Enhanced Edition vyjde aj na Windows, Mac a Linux, ale majitelia pôvodnej verzie ho dostanú zadarmo, objaví sa im na Steame ako nová hra. Ukrátení budú iba majitelia starších zostáv, vylepšená verzia hry bude optimalizovaná pre novšie zostavy a v minimálnych požiadavkách je 64 bitový operačný systém a grafická karta podporujúca DX11. Technické zmeny a upravený príbeh nedovolia ani prenášanie uložených hier.

Návštevníci E3 dostávajú do rúk hrateľnú demo ukážku a snáď každý odchádza s pozitívnymi dojmami. Hra si, samozrejme, zachovala základné pravidlá a mechaniky, zachováva RPG vývoj, množstvo dialógov a na bojiskách sa hrá s elementami - blesk je umocňovaný predchádzajúcim použitím vodného kúzla a rušený ľadovým kúzlom, ktoré z elektrinou nabitej mláky urobí schodnú, ale šmykľavú prekážku. Do rozvoja postavy pribudlo niekoľko nových schopností a po novom sú rozdelené na novickú, adeptskú a majstrovskú úroveň, pričom tie najlepšie stoja najviac akčných bodov.

Autori siahli na každý grafický asset, len aby mali hráči tentokrát k dispozícii 360 stupňovú kameru a dokonalý prehľad o bojisku. Zefektívnila sa prehliadka nepriateľov, ľahšie sa zisťujú ich silné a slabé stránky, inventár je menej zahltený a itemy sa jednoduchšie presúvajú medzi členmi partie. To sú však len jednoduché, na čas nenáročné úpravy v porovnaní s nadabovaním dialógov profesionálnymi hercami, a to je ich v hre požehnane. A Larian nenechal na pokoji ani grafické efekty kúziel, zvuky, misie, puzzlíky, všetko má byť vyleštené do krásy a objavíme aj nové charaktery. Kde sa museli minulý rok robiť kompromisy kvôli času a rozpočtu, tam teraz pomáhajú príjmy z predaja úspešnej PC verzie.

Divinity: Original Sin dostane masívnu Enhanced Edition, útočí na Xbox One a PS4

Prispôsobiť voľný pohyb svetom a ťahové súboje gamepadu a pripraviť nové užívateľské prostredie možno nie je až taká výzva, tak si ju Larian okoreňuje split-screenom. Dvojica hráčov si môže rozdeliť postavy a kľudne sa môžu venovať aj rozdielnym úlohám. Jeden môže ísť sám do jednoduchšieho súboja, pokým druhý, naďalej v real-time režime, pobehuje po opačnom konci lokality. Tiež sa môžu pokúsiť splniť tú istú úlohu rozdielnymi cestami. Split-screen je automatický a pri priblížení postáv sa spája do jednej obrazovky podobne, ako je tomu u Lego hier. Autori navyše vzali na vedomie výhrady hráčov kzakončeniu príbehu, nie vždy úplne reflektujúcemu počínanie hráča v hre. Siahli preto siahli aj na príbeh a obohatili ho o cesty k pár novým koncom.

Divinity: Original Sin Enhanced Edition ešte nemá dátum vydania, ale Larian dúfa, že bude pripravené na konci roka 2015.





Páči sa mi!






Divinity: Original Sin dostane masívnu Enhanced Edition, útočí na Xbox One a PS4
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Focus Home Interactive / Larian Studios
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Wargame - european assault (1)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20477)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk