Firaxis odhalil niekoľko rozdielov medzi XCOM 2 a jeho predchodcom

Emzáci ovládnu našu planétu už začiatkom februára a organizácia XCOM sa prispôsobí novým podmienkam, ale poučí sa aj z chýb prvého dielu.

pridal roberto 17.12.2015 o 21:43 pod hry
Firaxis odhalil niekoľko rozdielov medzi XCOM 2 a jeho predchodcom

HRY > NOVINKY >

Režisér pripravovaného XCOM 2 sa nechal vyspovedať redaktorom usgameru a vďaka tomu sa dozvedáme niekoľko noviniek hlavne ohľadom rozdielov medzi pôvodným XCOM: Enemy Unknown a pripravovaným pokračovaním.

Štúdio Firaxis sa pozrelo na systém rozširovania základne a prispôsobilo ho faktu, že tentokrát je základňou lietadlo. To je síce veľké, ale priestor je predsa len obmedzený, takže hráč dostane k dispozícií iba 12 slotov. Do týchto 12 miestností bude treba umiestniť nevyhnutné zariadenia, no a potom zostane ešte priestor na pár voliteľných, takže bude treba vyberať s rozvahou. Ak ale systém nemôže ísť do šírky, pôjde o to viac do hĺbky (iba metaforicky, nie doslovne). Jednotlivé zariadenia sa budú dať vylepšovať a tiež sa do nich bude najímať ďalší personál.

Žiadne stíhačky. Interceptory síce k XCOMu patria, dokonca pred rokmi dostali vlastnú hru X-COM: Interceptor, ale autori nakoniec na túto zložku hry dostali negatívne ohlasy a keďže absencia letky stíhačiek dáva zmysel aj tematicky, XCOM sa aspoň nateraz zaobíde aj bez nich.

Jediným lietadlom teda bude samotná základňa - Avanger. To neznamená, že nebude môcť byť napadnutý. Naopak, môže byť zostrelený, čo spustí obrannú misiu a ak hráč zlyhá, nasleduje neúprosný Game Over (a načítanie uloženej pozície).

Firaxis odhalil niekoľko rozdielov medzi XCOM 2 a jeho predchodcom

Firaxis chce zmeniť aj spôsob, akým hráč pristupuje k manažmentu svojho tímu. Keď si v Enemy Unknown vytvoril vlastnú partiu a pomaly ju rozšíril o ďalších členov, jeho prirodzená reakcia na úmrtie niektorého z jej členov bol reštart a snaha prejsť celú hru s jedným tímom a pár náhradníkmi. Táto časť hry preto prejde viacerými zmenami, napríklad zranenia sa budú liečiť oveľa dlhšie, aby si hráč zvykol vyrážať do boja s rôzne poskladaným tímom a na každú pozíciu mať plnohodnotný záskok.

Nakoniec by mal akceptovať, že splnená misia je splnená, aj keď jeden z členov tímu zostane ležať na bojisku. Misie tak budú môcť byť pestrejšie a hráči častejšie prekvapovaní bez toho, aby sa automaticky nahnevane vracali k uloženej pozícii. Nastavenie náročnosti opäť doplní režim Iron Man a vzhľadom k menšej predvídateľnosti misií by mal byť ešte väčšou výzvou.

XCOM 2 vyjde 5. februára, zatiaľ ako PC exkluzívna hra.

Firaxis odhalil niekoľko rozdielov medzi XCOM 2 a jeho predchodcom





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: 2K / Firaxis
Štýl: Stratégia / Ťahová
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 5. február 2016
 27.9. 2016 (Xbox One, PS4)
 29.5. 2020 (,Switch)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19889)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk