Unsung Story po 660-tisícovom Kickstarteri uviazlo na mŕtvom bode

Po veľkých sľuboch a najatí tvorcu Final Fantasy Tactics zostalo ticho, potom bola ukázaná úplne iná hra a teraz je projekt uložený k ľadu.

pridal roberto 10.2.2016 o 12:16 pod hry
Unsung Story po 660-tisícovom Kickstarteri uviazlo na mŕtvom bode

HRY > NOVINKY >

Sľubný projekt Unsung Story: Tale of the Guardians sa počas dvoch rokov zmenil na kopu nesplnených sľubov a jediné, čo podporovatelia tento mesiac dostali, je oznámenie o uložení projektu k ľadu.

V januári 2014 spustila spoločnosť Playdek, autor viacerých menších hier pre iOS, Kickstarter kampaň pre Unsung Story. Príbehová RPG mala byť tak trochu duchovným nástupcom Final Fantasy Tactics, pričom projekt sa opieral o účasť tvorcu celej série, Yasumi Matsuna. Autori nám sľúbili niekoľko kapitol veľkej vojny vo fantasy svete, ktorými nás mali previesť rôzne postavy od bojového mága až po rytierov. Kapitoly mali oddeľovať dlhšie časové obdobia, takže by sme videli svet v priebehu 77 rokov trvajúcej vojny, nemala byť núdza o intrigy, boje, zrady, aliancie ani špionážne akcie a rozhodnutia ovplyvňujúce hlavných protagonistov, vedľajšie postavy aj celý svet. Vďaka takmer 16 tisíc podporovateľom sa podarilo vyzbierať 660 tisíc amerických dolárov a hra mala vyjsť v júli 2015.

Unsung Story po 660-tisícovom Kickstarteri uviazlo na mŕtvom bode

Mesiace, rok a aj celý rok a pol uplynuli a v lete 2015 mal Playdek pre hráčov pripravené iba absolútne ticho. Až v septembri prišlo priznanie neplnenia sľubov. Hra bola odložená na koniec roka 2016 a zrazu sa v popredí vývojového plánu objavil PvP multiplayer, dovtedy nikde nikdy nezmienený. Prvá časť hry sa mala objaviť v lete a mal to byť PvP beta-test, ku ktorému by sa pozvoľna pridával obsah príbehovej kampane. Odpoveďou na žiadosti o vrátenie peňazí, keďže takejto hre hráči peniaze neposielali, bolo jednoduché vyhlásenie, že podporovatelia dostanú všetko, čo im bolo prisľúbené plus PvP boje, ibaže trochu neskôr. S PvP sa samozrejme celý čas potichu počítalo a samozrejme jeho príprava ani najmenej neovplyvnila prípravu príbehového singleplayeru.

Unsung Story po 660-tisícovom Kickstarteri uviazlo na mŕtvom bode

Generálny riaditeľ spoločnosti, Joel Goodman, sa ospravedlnil, prisľúbil pravidelné informovanie o vývoji hry a na október prvé video venované súbojom. Po októbrovom videu predvádzajúcom ťahový súboj však nasledovali iba ďalšie zlovestné mesiace ticha. A teraz sa k podporovateľom dostáva správa, že na hre sa už prakticky nepracuje.

Kvôli finančným ťažkostiam a prepúšťaniu sa jediný tím Playdeku sústredí na projekty, ktoré nie sú ďaleko od vydania a nemôže pracovať na Unsung Story (ktoré je tým pádom vo fáze, keď sa na nejakú formu vydania nedá ani pomyslieť). Skúmajú sa možnosti, ako toto bremeno hodiť na "pomoc zvonka", teda nejaký externý tím/malé štúdio. Ak nie, tak proste Unsung Story príde na rad, keď príde na rad. Finančné ťažkosti znamenajú, že peniaze z Kickstarteru sú už preč, takže spoločnosť zrejme skôr skrachuje, než by mala vrátiť 660 tisíc dolárov.

Unsung Story po 660-tisícovom Kickstarteri uviazlo na mŕtvom bode





Páči sa mi!






Unsung Story po 660-tisícovom Kickstarteri uviazlo na mŕtvom bode
PC

Vývoj: Playdek
Štýl: RPG
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk