Aká je klávesnica Steelseries Apex 350?

Ponuka Steelseries zariadení sa pekne rozrastá a dnes sa pozrieme na ich klávesnicu Apex 350.

pridal saver 6.3.2016 o 12:02 pod hardware
Aká je klávesnica Steelseries Apex 350?

HARDWARE > NOVINKY >

Ponuka Steelseries zariadení sa pekne rozrastá a dnes sa pozrieme na ich klávesnicu Apex 350. Je to masívna herná RGB podsvietená klávesnica, ktorú dostanete za 110 eur.

Za tú sumu ponúkne štyri samostatne podsvietené zóny klávesov, cez 20 makro klávesov, 20 antighost klávesov, klávesy na ovládanie zvuku a videí, ale pridáva aj masívny Spacebar a niečo, čo sa len tak nevidí, šípky šikmo hore. Môže to byť zaujímavá vec pre niektoré hry. Dopĺňajú ju aj dva USB 2.0 porty vzadu a pripojená je už na Steelseries štandardný látkový kábel.

Aká je klávesnica Steelseries Apex 350?

Samotné klávesy sú membránové, sú low-profile, teda nižšie položené, ale zároveň však majú dostatočne veľký zdvih a zároveň sú široké, čím sa na ne dobre trafíte. Klávesnica nemá klasické nožičky, ale svojou masívnou vyvýšenou zadnou časťou sama vytvára dostatočný uhol sklonu. Prípadne, ak by vám to bolo málo, môžete si gumenné fixačné podložky vymeniť za väčšie a nadvihnúť si ju tak.

Čo sa týka podsvietenia, klávesnica nemá samostatne podsvietený každý kláves, ale je rozdelená na štyri zóny, plus bočné podsvietenie. Teda môžete si zvoliť ľubovoľnú farbu pod makro klávesy napravo, pod F kľúče a ďalšie makrá hore, samotnú hlavnú časť s písmenami a celá pravá časť so šípkami a numpadom môže mať svoju farbu. Pekné je bočné podsvietenie, ktoré bude ladiť s farbou loga hore.

Samotné herné klávesy ako šípky alebo WSAD nemajú nejaké zásadné zvýraznenia, ale W sú dve malé bodky, ktoré vás navedú na správne miesto.

Aká je klávesnica Steelseries Apex 350?

Najdôležitejšia časť Steelseries zariadení je v konfigurácii, kde sa môžete pri klávesnici veľmi pekne vyhrať. Steelseries Engine 3 aplikácia zhŕňa ich zariadenia a každé si môžete nastaviť. Môžete samozrejme nastavovať samotné farby svetla, intenzitu podsvietenia, ale časovanie odosielania klávesov a nastavovanie makier. Makrá sú tu parádne vyriešené, nielenže si môžete na makro klávesy nastaviť čo chcete, môžete si nastaviť čo chcete na úplne každú klávesu. A k tomu ešte môžete nechať danú klávesu opakovať makro ľubovoľne veľa krát na jedno stlačenie, obmedziť na určitý počet alebo spustiť automatické opakovanie. Všetko si ešte môžete definovať na štyroch pamäťových úrovniach a namapovať aj vlastné úrovne prepojené so samotnými aplikáciami.

Aká je klávesnica Steelseries Apex 350?

Plus na hry môžu byť previazané aj efekty klávesnice, ako napríklad zmeny farby jednotlivých častí klávesnice pri poklese zdravia, nábojov v Counter Strike, pri mane pri Dota 2, alebo aj rôzne veci v Minecrafte. Zatiaľ sú však podporované len tieto tri hry.

Nakoniec z veľkosti čakajte, že klávesnica má na šírku 56 centimetrov a váhu má 1330 gramov. Je to teda masívna klávesnica, ktorá vám bude dobre sedieť na stole.

Osobne sa mi veľmi páčia jedinečné možnosti nastavenia klávesnice, je parádne podsvietená, aj keď škoda, že nie je mechanická, ale tu to zjavne nebolo ich prioritou a chceli priniesť kompromis v cene. V oblasti mechanických majú nepodsvietenú Cherry Black 6Gv2 klávesnicu za stovku a za dve stovky podsvietenú m800.

Pridajme si aj porovnanie veľkosti oproti G910 od Logitechu:

Aká je klávesnica Steelseries Apex 350?





Páči sa mi!

Zaradené pod: Steelseries






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk