Frozen Synapse 2 oficiálne predstavené

Pokrečovanie top-down taktickej ťahovky rozbehne súperenie frakcií v otvorenom meste s množstvom nových jednotiek.

pridal roberto 14.3.2016 o 8:54 pod hry
Frozen Synapse 2 oficiálne predstavené

HRY > NOVINKY >

Mnohí z vás si iste spomenú na Frozen Synapse, taktickú ťahovku s top-down pohľadom, v ktorom ste viedli svoju sci-fi jednotku bojovníkov. Bojovníci nevykonávali svoje úlohy jeden po druhom, ale až po odkliknutí konca kola, všetci naraz a spolu so súperovým tímom. To viedlo k mnohým nečakaným situáciám, troche chaosu, ale hlavne mnohým dramatickým okamihom. Hra si z recenzií odniesla veľmi vysoké hodnotenia a po troch rokoch dostala remake pre PS Vita, PS3, Android aj PC a vlani štúdio Mode 7 vydalo jej športovú obmenu Frozen Cortex. Teraz ale prichádza plnohodnotné pokračovanie.

Vo Frozen Synapse 2 bude nad taktickými bojmi strategické súperenie o vládu nad mestom. Markov Geist, mesto budúcnosti zviechajúce sa po udalostiach Frozen Synapse, bude celé procedurálne vygenerované na začiatku hry a každá budova v ňom sa aj s okolím môže premeniť na bojisko. Po uliciach sa spolu s vašou jednotkou budú pohybovať jednotky ostatných frakcií. Každá frakcia sa bude mať vlastnú ideológiu a vlastný názor na novú veľkú silu, ktorá sa práve objavila v meste. To určí ciele frakcie a ovplyvní aj jej správanie na bojisku.

"Môžete ísť a naštvať frakciu A, môžete zabrať podivný kostol a  zaútočiť na jeden z jej chrámov a čakať, čo sa stane. Pravdepodobne vás napadne a požiada svojich priateľov, aby vás tiež napadli. A takéto veci budete môcť robiť slobodne a kedykoľvek budete chcieť," vysvetľuje Paul Kilduff-Taylor, jeden s tvorcov pôvodnej hry aj pokračovania.

Frozen Synapse 2 oficiálne predstavené

Kampaň v procedurálne vygenerovanom meste je však vhodná pre pre singleplayer. Multiplayer sa sústredí na prestrelky a najlákavejšou novinkou pre hráčov multiplayeru pôvodného Frozen Synapse tak majú byť nové jednotky. K šiestim bojovým triedam má pribudnúť sedem až osem ďalších. Nebudú to iba panáčikovia s novými typmi zbraní, majú do hrania vniesť nový prvok - stealth. Rovnako ako v X-COM 2, aj vo Frozen Synapse 2 budú nenápadní bojovníci vo výhode. Nebude chýbať jednotka s dymovými granátmi, ktorými skryje seba i svojich spolubojovníkov.

Ďalšou novinkou budú "pokročilé taktiky", teda rozkazy v štýle: "Ak nastane situácia "X", prejdi na plán B a urob "Y". Ďalšie úpravy hrateľnosti sa budú týkať problémov trápiacich Frozen Synapse, kam sa počítajú ľudia opúšťajúci nedokončené zápasy, využívanie niektorých efektívnych ale nepekných taktík a zložitý a pritom nováčikovi nevysvetlený interface.

Plán štúdia je dostať hru ešte tento rok do "solídneho beta-štádia" a otvoriť ho záujemcom o predčasný prístup. Ak bude mať v tomto štádiu úspech, môže napríklad multiplayer obohatený o herné režimy 3v3 a 4v4.





Frozen Synapse 2 oficiálne predstavené  Frozen Synapse 2 oficiálne predstavené  Frozen Synapse 2 oficiálne predstavené
Páči sa mi!






Frozen Synapse 2 oficiálne predstavené
PC

Vývoj: Mode 7 Games
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19608)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk