Ubisoft prenesie spoločenskú hru Werewolf do virtuálnej reality

Pozrite sa, ako si ľudia z rôznych krajín sadnú k jednému táboráku a budú medzi sebou hľadať ukrytého vlkolaka.

pridal roberto 16.3.2016 o 8:56 pod hry
Ubisoft prenesie spoločenskú hru Werewolf do virtuálnej reality

HRY > NOVINKY >

Ubisoft ukázal alfa-verziu svojej novej hry pre VR. Werewolves Within je inšpirovaná spoločenskou hrou, ktorá vznikla v 80-tych rokoch v Sovietskom Zväze ako psychologický experiment na Moskovskej univerzite. U nás nie je veľmi známa, ale zo Sovietskeho Zväzu sa pod menom Mafia rozšírila do USA, kde v 90-tych rokoch v niekoľkých obmenách mala aj komerčný úspech. No a zďaleka najpopulárnejšou obmenou je Werewolf.

V spoločenskej hre sa stretne skupina priateľov, rodina, ktokoľvek kto nemá nič lepšie na práci, všetci si posadajú do kruhu a vylosujú si kartičky s úlohami, ktoré nesmú nikomu ukázať. Jeden alebo viacerí hráči hrajú vlkolakov a ich úlohou je presvedčiť ostatných, že vlkolakom je niekto iný. Väčšina hráčov hrá za bežných obyvateľov mestečka s rôznymi povolaniami či postavením, čo im dáva špeciálne výhody pri pátraní po pravde. Kolo končí hlasovaním, po ktorom je (akože) popravený pravý alebo nepravý vlkolak. Hra je samozrejme primárne o komunikácii, schopnosti presvedčiť/oklamať ostatných, všímavosti a schopnosti rozoznať lož.

Ubisoft prenesie spoločenskú hru Werewolf do virtuálnej reality

A čo robí Ubisoft? Záujemcovia o takúto kratochvíľu sa už nemusia reálne stretávať ani používať predstavivosť. Stačí si nasadiť VR headset a rýchlo sa ocitnete pri táboráku s dobovo oblečenými avatarmi ostatných hráčov. Tým čiastočne odpadá možnosť čítať z mimiky tváre a reči tela, ale Ubisoft to aspoň čiastočne nahradí mimikou a gestikuláciou avatarov, ktoré sa majú prispôsobovať vášmu tónu hlasu.

Ostatným hráčom sa budete prihovárať svojím reálnym hlasom, robiť gestá, šepkať si s najbližším hráčom po pravej a ľavej ruke a môžete sa odhodlať aj ku krátkemu prejavu. K tomu sa pridávajú schopnosti rôznych povolaní - stopár bude vedieť, či vlkolak sedí po jeho pravici alebo ľavici, stopár uvidí dve povolania spoluhráča a jedno z nich bude to pravé, deviant sa bude pokúšať byť popravený namiesto vlkolaka...

Werewolves Within vzniká v štúdiu Ubisoft Red Storm (Tom Clancy's Ghost Recon 2: Summit Strike, America's Army: True Soldiers) a jeho vydanie je naplánované na jeseň 2016. Cieľovými platformami sú "všetky hlavné VR headsety", bez presného zoznamu. Novinári hru testovali na Oculuse, môžeme počítať s Vive a pravdepodobne aj s PlayStation VR.





Ubisoft prenesie spoločenskú hru Werewolf do virtuálnej reality  Ubisoft prenesie spoločenskú hru Werewolf do virtuálnej reality
Páči sa mi!







Ubisoft prenesie spoločenskú hru Werewolf do virtuálnej reality
PC

Vývoj: Ubisoft Red Storm
Štýl: Párty hra
Dátum vydania:  2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19513)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk