Last Year chce konkurovať Piatku trinásteho

Krvilačný maniak môže vraždiť tínedžerov aj bez licencie.

pridal roberto 22.8.2016 o 20:09 pod hry
Last Year chce konkurovať Piatku trinásteho

HRY > NOVINKY >

Túto jeseň by sa mali objaviť hneď dve hry postavené na filmovej sérii Piatok trinásteho. Obidve chcú ponúknuť hororový asymetrický multiplayer s jedným lovcom a viacerými lovenými tínedžrami. Jeden z projektov ale môže na filmovú hororovú sériu odkazovať iba nepriamo a jeho autori už majú za sebou aj právny spor kvôli porušovaniu autorských práv.

Reč je o hre Last Year, ktorú pripravuje nezávislé štúdio Elastic Games. To prišlo v roku 2014 na Kickstarter s projektom na hru, v ktorej sa piati priatelia, herné postavy i hráči, pokúsia prežiť nočnú moru v známych lokalitách ako Camp Silver Lake a East Side High. Na začiatku hry si rozdelia úlohy piatich stredoškolákov s rozličnými schopnosťami a spoločne sa pokúsia prežiť útok veľkého vraždiaceho maniaka ovládaného protihráčom.

Tínedžri sa budú môcť zachrániť spoluprácou pri zabíjaní maniaka, čo ale bude náročné a nebezpečné. Viac sa odporúča nenápadnosť a rozdelenie úloh pri získavaní kľúča od auta, benzínu a pri tankovaní. V hlavných úlohách sa majú predstaviť Amber, Chad, Nick, Sam a Toy alias roztlieskavačka, kapitán futbalového tímu, nerd, slušáčka a problémista alias prieskumníčka, útočník, technik, medička a support s pascami. Hráč za zabijaka bude sám, ale bude fyzicky oveľa silnejší ako potenciálne obete a bude sa vedieť spawnovať po mape, aby neustále využíval moment prekvapenia. Navyše bude mať v ruke zaujímavý nástroj, či už to bude obyčajná sekera, mačeta, bejzbalka s veľkým klincom, harpúna alebo motorová píla.

Last Year chce konkurovať Piatku trinásteho

Last Year pred dvoma rokmi vyzbieral na Kickstarteri 115 tisíc kanadských dolárov, ďalších 260 tisíc dolárov mu zveril kanadský vládny fond a ďalšie peniaze vyberá cez PayPal. Svojich podporovateľov pred pár dňami potešil správou, že hra žije a autori majú od Steamu povolenie na vydanie. Naďalej ale musíme zostať podozrievaví, pretože pár sekúnd z videa nižšie sú jedinou ukážkou hratelnosti, ktorú sme doteraz dostali.

Ako Las Year, tak aj jeho konkurent s oficiálnou licenciou majú vyjsť na jeseň tohto roka. Z Friday the 13th: The Game sme už ale videli aj štvorminútový gameplay trailer a okrem PC má vyjsť aj na konzolách Xbox One a PS4. Koncept hry je ale prakticky rovnaký, ibaže sa bude hrať v režime 7v1, pričom ten jeden si zahrá za licencovaného Jasona Voorheesa. Je ale otázkou, či obom tímom už nevypálil rybník Dead by Daylight, ktorý sa na začiatku tohto leta stal hitom streamerov a podľa Steamspy už má na konte viac než milión predaných kópií.





Páči sa mi!

Zaradené pod: horor






Last Year chce konkurovať Piatku trinásteho
PC

Vývoj: Elastic Games
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  december 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk