Google predstavilo svoje lacné VR riešenie - Daydream View

Ako inak, podporovať bude výhradne telefóny. Zaujať chce však cenou, spracovaním a obsahom

pridal play3man 5.10.2016 o 6:56 pod hry
Google predstavilo svoje lacné VR riešenie - Daydream View

HRY > NOVINKY >

Nie je žiadnym tajomstvom, že sa Google zaujíma o virtuálnu realitu. Samozrejme asi každému napadne kartónová verzia virtuálnej reality za pár centov, ktorá nielen nadšencom poslúžila ako rýchly a najmä šikovný stret s virtuálnym svetom. Áno, nikomu vtedy nešlo o čo najlepšie technické spracovanie a kvalitu výsledného obrazu, ale iba o výsledný efekt. Google sa však teraz do virtuálnej reality opiera silnejšie - na svojej včerajšej konferencii totiž odhalili okuliare virtuálnej reality s názvom Daydream View, ktoré chcú zaujať cenou, spracovaním a obsahom. Aby sme to s cenovkou príliš nenaťahovali, tak tú Google stanovil na príjemných $80. Celkovo sa ale jedná o zariadenie, ktoré môže mať potenciál.

Daydream View je samozrejme stavaný pre telefóny, pričom prvým certifikovaným modelom je pochopiteľne ich rada Pixel, ktorú taktiež včera predstavili. Ako ale sami hovoria, nemalo by trvať dlho, kým sa certifikácie dočkajú aj ďalšie zariadenia od iných výrobcov.

Prečo by ste si ale mali Daydream View vôbec kupovať? Google na túto otázku odpovedá hneď viacerými dôvodmi. Tým prvým je spracovanie, ktoré sa líši od ostatných VR okuliarov. Ich povrch je totiž obtiahnutý látkou, čo bola priorita pre Google. Dostupné navyše budú v troch rôznych farbách. Pre technicky zdatných zákazníkov môže byť však takýto detail bezpredmetný a preto s dokazovaním kvalít Daydream View rozhodne neprestali.

Okrem toho, že by mali byť kompatibilné so širokou škálou telefónov, ovládacie prvky zariadenia nie sú umiestnené na jeho tele ako napríklad v prípade Samsung Gear. Google všetko presunulo mimo okuliarov - do ovládača v štýle Wii ovládača. Je malý, ľahký a kompaktný. Dá sa schovať priamo do okuliarov a navyše vie sledovať pohyb. S tým sa spája aj "hra", ktorá sa na Google Daydream View dostane. Ide o akési dobrodružstvo v Harry Potter svete, kde sa budeme môcť hrať na kúzelníkov. No a práve spomínaný ovládač budeme môcť použiť ako kúzelnú paličku.

Okuliare by sa mali dať bez problémov používať aj s nasadenými okuliarmi, čo bolo na zozname priorít Googlu v rámci pohodlnosti pri vývoji Daydream View. Do obchodov sa majú dostať už v novembri, pričom hneď po vydaní má prekvitať bohatou porciou obsahu.





Google predstavilo svoje lacné VR riešenie - Daydream View  Google predstavilo svoje lacné VR riešenie - Daydream View  Google predstavilo svoje lacné VR riešenie - Daydream View
Google predstavilo svoje lacné VR riešenie - Daydream View  Google predstavilo svoje lacné VR riešenie - Daydream View  Google predstavilo svoje lacné VR riešenie - Daydream View
Google predstavilo svoje lacné VR riešenie - Daydream View
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18429)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk