Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?

Generáli, generálky, generálčatá! Rok 2017 už beží a je najvyšší čas vybrať si nové bojiská.

pridal roberto 14.1.2017 o 12:33 pod hry
Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?

HRY > NOVINKY >

Rok 2016 nám dal niekoľko real-time aj ťahových stratégií, ale už nastal čas pozrieť sa vpred. Čo má pre generálov pripravený rok 2017?

Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Začnime RTSkou so všetkými predpokladmi uspieť. Stavia na chronicky známom univerze, bude treťou hrou úspešnej série a vzniká v štúdiu Relic Entertainment, u expertov na real-time strategické hry. Ak sa niečoho vopred obávať, tak asi iba DLC politiky Segy. Dawn of War 3 nepreberá temnú atmosféru sveta Warhammer 40,000 väčšiny videohier a necháva sa inšpirovať farebnejšou stolovou predlohou. Na bojiská sa budeme pozerať z pomerne veľkej vzdialenosti a modely jednotiek budú menej detailné, ale odmenou za to má byť dobrý prehľad na bojiskách aj pri väčšom počte jednotiek. Dôležitou súčasťou hrateľnosti má byť hľadanie krytia pre strelecké jednotky, zákerné útoky jednotkami s kontaktnými zbraňami a aj výber a využitie elitných jednotiek. V bojoch sa opäť stretnú mariňáci, Orkovia a Eldari.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Halo Wars 2

Keď sa povie “RTS pre konzolu”, takmer automaticky sa povie aj Halo Wars. Microsoft dal zelenú pokračovaniu, ktoré vzniká v skúsenom štúdiu Creative Assembly, teda pod rukami autorov série Total War. Hra vyjde na Xbox One a Windows 10 a autori venujú veľa pozornosti prispôsobovaniu ovládania hernému ovládaču. V základnej hrateľnosti sa podobá originálu s rozkladacími základňami a klasickými prvkami dunoviek, ale v príbehovej kampani hráč narazí na nového silného nepriateľa a v multiplayeri bude viacero herných režimov vrátane Blitzu, zaujímavého pokusu skĺbiť strategické a kartové hry, hoci jeho opis znie trochu ako vytunená verzia Clash Royale. Pripravené sú ale aj režimy Skirmish, Strongholds, Domination a Deathmatch.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Sudden Strike 4

Nádejná RTS ale mieri aj na konzolu PS4. Túto platformu si spolu s PC vybralo Kalypso Media, ktoré získalo práva na už pochovanú značku Sudden Strike a výrobu štvrtého dielu zverilo maďarskému štúdiu Kite Games. Aj v roku 2017 si teda budeme môcť zahrať real-time stratégiu z prostredia 2. svetovej vojny. Oznámená ponuka vyzerá celkom štandardne, zahŕňa kampane za Tretiu ríšu, ZSSR a Spojencov, dokopy viac než 20 misií, multiplayer a viac než 100 autentických jednotiek.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Blitzkrieg 3

Na začiatok roka 2017 je oznámená aj hra Blitzkrieg 3 od skúseného Nivalu, od ktorého prišli aj prvé dve hry tejto série. Momentálne je v Steam Early Access a vzhľadom na množstvo nedokonalostí snáď bude lepšie, ak bude vydanie odložené aspoň do Vianoc. Singleplayerová kampaň nás má previesť najvýznamnejšími bojmi 2. svetovej vojny a viac hráčov si zahrá klasické zápasy aj dobývanie základní v štýle The Mighty Quest for Epic Loot.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Spellforce 3

Kedysi uznávaná séria upadala spolu s pribúdajúcimi rozšíreniami k SpellForce 2, ale to je už minulosť. Spellforce 3 vzniká v novom štúdiu s prispením pár pôvodných autorov vrátane scenáristu. Už tento rok sa má hybrid strategickej hry a RPG pokúsiť osloviť pôvodné aj nové publikum. Prequel k fantasy príbehu nás zavedie na pôvodný kontinent ešte predtým, ako ho skupina mágov rozorve na ostrovy.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Northgard

Autori hier Evoland a Evoland 2 v lete oznámili, že pripravujú strategickú hru zasadenú do prostredia severskej mytológie. Dôraz by mal byť kladený na výstavbu osídlenia a manažment obyvateľov s rôznymi povolaniami, ale bude sa aj bojovať, keďže po kraji sa premávajú vlci, nemŕtvi aj obri. Vikingská osada musí poraziť nepriateľov riadených protihráčmi alebo umelou inteligenciou, ale podmienky víťazstva môžu zahŕňať aj slávu alebo obchod.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


BattleTech

Zo súdka ťahových stratégií vyťahujeme ako prvý BattleTech, novú hru od tvorcu tohto univerza, Jordana Weismana, a jeho štúdia Harebrained Schemes, ktoré si získalo dobré meno vytvorením série Shadowrun. Aj záujem o túto hru si overil na KickStarteri a keďže hra vyzbierala takmer 2.8 milióna dolárov, štúdio sa pustilo do tvorby hry s ťahovými bojmi mechov, ktorá bude mať plnohodnotnú príbehovú kampaň s filmovými prestrihovými scénami, vedľajšími misiami, rozvojom základne, legendárnymi mechmi a otvoreným koncom, ale aj PvP multiplayer. BattleTech by sa k nám mal dostať v priebehu roka 2017, podľa pôvodného oznámenia už v jeho prvej polovici.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Xenonauts 2

Xenonauts z roku 2014 je hra skôr pre fajnšmekrov ťahových stratégií, nielen kvôli svojmu vzhľadu, ale aj hrateľnosti. Je totižto viac “UFO” než XCOM. Nezávislé štúdio vytvorilo komplexnú stratégiu, kde sa proti emzákom bojuje vo vzduchu, na viacerých kontinentoch, u seba na základni aj na poli technologického pokroku a efektívnym manažovaním a rozvojom organizácie. Na rok 2017 bolo oznámené Xenonauts 2. To nám ukáže alternatívnu časovú líniu, v ktorej mimozemšťania zaútočili už v čase, keď bol svet ponorený do studenej vojny. Tentokrát budú pozemné boje v 3D a vzdušné boje budú tiež ťahové, aby sa do nich mohlo zapojiť viac strojov naraz.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Shock Tactics

Nový XCOM inšpiroval Point Blank Games k príprave ťahovej stratégie, v ktorej bude tím žoldnierov vysadený na novoobjavenej planéte a bude tam hľadať artefakty s vyspelou technológiou. Nepriateľmi budú príšery, piráti aj ozbrojené jednotky imperiálneho konzorcia. Žoldnierov budú obmedzovať akčné body a bude sa hrať v troch rôznych prostrediach na procedurálne generovaných mapách.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Endless Space 2

Amplitude Studios sa prvýkrát vo svojej krátkej histórii rozhodlo nepustiť do prípravy úplne novej hry a namiesto toho má v Steam Early Access Endless Space 2. Po skvelom Endless Legend sú očakávania vysoké a veľmi kladné používateľské recenzie ponechávajú nádej na ich naplnenie. Autori opäť prišli s novým štýlom bojov a veľa priestoru dostáva politika vo vnútri frakcie s parlamentom a politickými stranami.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Dawn of Andromeda

Endless Space 2 má medzi 4x vesmírnymi stratégiami nečakanú konkurenciu. Dawn of Andromeda sa ale nehrá na ťahy, čas ubieha plynulo a dá sa zastavovať kvôli vydávaniu rozkazov. Aj táto hra už je v early access a po dokončení má mať veľa spoločného so Stellarisom, ale bude oveľa jednoduchšia.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Empires Apart

Slitherine má na rok 2017 oznámenú real-time stratégiu od štúdia DESTINYbit. To sa pri jej tvorbe necháva inšpirovať sériou Age of Empires, ťažba surovín a budovanie armády budú na svojich miestach, avšak treba počítať s tým, že hlavným cieľom je vytvoriť zábavný kompetitívny multiplayer. Stredoveké frakcie sa stretnú na náhodne generovaných mapách s viacerými hráčmi v dvoch tímoch. Narozdiel od klasických strategických hier, skôr v štýle MOBA hier, budú mať frakcie silné predpoklady na zaujatie určitej úlohy v tíme, napríklad Rush alebo Boom či Support.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Overland

Niečo pre milovníkov post-apokalyptickej tematiky a menších nezávislých hier. Severná Amerika je v ruinách a partia preživších sa potrebuje dostať autom z bodu A do bodu B. Cestou stretne množstvo mutantov aj ďalších ľudí, lenže miesto v automobile je obmedzené.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


Ultimate General: Civil War

Autori Ultimate General: Gettysburg prichádzajú s hrou mapujúcou celú americkú občiansku vojnu a ak dodržia plán, bude fáza early access ukončená behom pár najbližších mesiacov. Na bojiskách sa stretávajú veľké armády a keďže hráč je často v početnej nevýhode, potrebuje využívať rozhľad z kopcov, nenápadnosť v lese, dobré obranné pozície a strážiť alebo efektívne obsadzovať kľúčové miesta bojiska. Hra má ešte svoje chyby, ale snáď ich autori stihnú včas odstrániť.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?


RimWorld

Za všetky hry, ktoré môžu a nemusia byť vydané v roku 2017, je tu budovateľská stratégia RimWorld. Prví hráči sa do alfa-verzie pustili už v roku 2014, v Steam Early Access je od roka 2016 a odvtedy sa naň nabalilo množstvo obsahu a nové možnosti. Príbehová premisa nie je zas tak originálna, malá partia ľudí si má vytvoriť domov na cudzej planéte. Namiesto simulátora ťažby surovín a farmárčenia je tu ale hra, v ktorej sa rabujú prastaré tajomné komnaty, v ktorej sa občas okolo preženie horda bobrov ničiacich les, v ktorej sa uväznení zajatci nechajú asimilovať, alebo sa rozoberú na orgány, v ktorej sa robia výpravy do vzdialených častí kontinentu, v ktorej kolónii hrozí útok potulných nájazdníkov a mnoho ďalšieho. Nikto ale nevie, či Ludeon pristúpi k oficiálnemu vydaniu už behom roka 2017.

Aké zaujímavé strategické hry nás čakajú v roku 2017?





Páči sa mi!






PC

Vývoj: Alawar Entertainment / Warm Lamp Games
Štýl: Adventúra
Dátum vydania: 4. november 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19538)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk