Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?

Ak toto všetko skutočne vyjde, bude to naozaj pestrý rok.

pridal roberto 22.1.2017 o 10:36 pod hry
Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?

HRY > NOVINKY >

Žáner RPG patrí medzi absolútne najpopulárnejšie, a ak všetko dobre dopadne, v roku 2017 si jeho hráči budú mať z čoho vyberať. Výber pár najočakávanejších “pravých” RPG sme doplnili o akčné RPG a načreli sme aj medzi akčné, stealth či hororové hry s RPG prvkami, aby bola ponuka čo najpestrejšia.

Mass Effect: Andromeda (PS4, Xbox One, PC)

Na začiatok to chce nejakú poriadnu bombu a prvý Mass Effect “po Shepardovi” je takmer ideálnym kandidátom. Na novú hru od Bioware sa tešia milióny hráčov a na začiatok sa celkom hodí aj chronologicky, vyjde už v marci. Aký bude? To si ešte stále netrúfame odhadnúť. Panujú určité obavy, že sa hra od RPG posunie ešte bližšie k third-person strieľačke. Na druhej strane sme lákaní na zbrusu nové úžasné dobrodružstvo vo vzdialenej galaxii, kam vtrhneme ako nezvaní hostia s úmyslom založiť si kolónie. Plynulé prechody z vesmíru na povrch planéty, Mako sa vracia, rozbieha sa úplne nový príbeh, grafika vytvorená v engine Frostbite, to je iba pár z dôvodov, prečo túto hru určite nespúšťať z očí.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Torment: Tides of Numenera (PS4, Xbox One, PC)

Ešte pred Mass Effectom dorazí na PC, PS4 aj Xbox One finálna verzia hry Torment: Tides of Numenera. Duchovný nástupca 20 rokov starého Planescape Torment s ťahovými súbojmi i avizovanou možnosťou prejsť celým príbehom úplne bez nich, teda mierumilovnou cestou, vzniká v štúdiu inXile Entertainment a v programe Steam Early Access sú s ňou hráči veľmi spokojní. Tu nehrozí, že by sa príbeh a jeho ovplyvňovanie dostali na vedľajšiu koľaj.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


South Park: The Fractured But Whole (PS4, Xbox One, PC)

Humor South Parku nevyhovuje každému, ale The Stick of Truth svojou autentickosťou očaril snáď každého fanúšika kresleného seriálu. Niet divu, veď sa na ňom podieľali autori zo South Park Digital Studios, ktorí sa ochotne vrhli aj do pokračovania. The Fractured But Whole sa bude odohrávať po udalostiach prvej hry. Deti sa rozdelia na dva znepriatelené tábory a budú, viac alebo menej striktne, kráčať v šľapajách superhrdinských archetypov ako Commander, Speedster alebo Karate Kid.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


NieR: Automata (PS4, PC)

V PlatinumGames vedia, ako sa robia dobré sekačky. Za posledné roky majú na konte dve Bayonetty i Metal Gear Rising: Revengeance. Mali sme od nich dostať Microsoftom zrušené Scalebound, ale v zálohe ešte majú akčnú RPG Nier: Automata. Do pustiny obsadenej robotmi, ktorá bola kedysi Zemou, sa hráč vydáva v kovovom tele androida 2B. Emócie sú zakázané a cieľom je umožniť ľudstvu návrat domov. Autori prisľúbili zachovať RPG elementy originálneho Nieru a nadväzujú na jeho štvrtý koniec. Tu bude v centre pozornosti akčná bojová časť, v ktorej sa možno budú dať vidieť styčné body s Bayonettou 2.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Nioh (PS4)

Dobré hry so samurajmi a ich majstrovsky nabrúsenými katanami nevychádzajú každý rok, tak snáď bude Nioh jednou z nich. Preberieme úlohy významných osobností japonskej histórie a zapojíme sa do najvýznamnejších, poriadne brutálnych bitiek. Hra začínala u Koei Tecmo ako JRPG, až štúdio Team Ninja ju pretvorilo na akčnú RPG. Vyjde už na začiatku februára.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Vampyr (PS4, Xbox One, PC)

Dontnod trafilo do čierneho s epizodickou adventúrou Life Is Strange, ale na rok 2017 pripravuje niečo celkom iné. Síce opäť stavilo na rozhodnutia prenechané hráčovi, lenže v RPG zasadenej do ponurého Londýna roku 1918 z nich spravia upírov. Ani krvilačné beštie, ani voňavých krásavcov, ale bytosti potrebujúce krv k svojmu vlastnému prežitiu. Navyše, tento upír je doktor a cez deň môže pomáhať chorým a raneným, no a v noci by sa teoreticky mohol živiť aj potkanmi, ak by mu nevadilo, že bude slabý ako… človek.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Styx: Shards of Darkness (PS4, Xbox One, PC)

Prvý Styx mal toľko chýb. Nanič súbojový systém, repetitívne návraty do rovnakých lokalít strážených tupou AI, príležitostne štrajkujúcu fyziku. Pôvodná akčná RPG Orcs and Men nebola lepšia a napriek tomu máme nutkanie sa do krutého fantasy sveta vrátiť. A Styx sa tentokrát zakráda k temným elfom a odhaľuje, že sa podozrivo začínajú paktovať s trpaslíkmi!

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Call of Cthulhu (PS4, Xbox One, PC)

Z Call of Cthulhu nás zatiaľ fascinujú hlavne obrázky a predstava vyšetrovania tragických udalostí kdesi na ponurom ostrove a za prítomnosti temných síl. Hororová hra bude vystavaná na základoch rovnomernej stolovej RPG a sama by teda mala byť tomuto žánru blízka. Tohtoročné vydanie v prípade tejto hry zďaleka nie je isté, hoci Cyanide nám to pred rokom prisľúbilo.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Ni no Kuni II: Revenant Kingdom (PS4)

Nádherne kreslené JRPG Ni no Kuni v roku 2013 uspelo aj na západe a počas najbližších mesiacov sa máme dočkať pokračovania. Revenant Kingdom bude mať úplne nové postavy a príbeh o malom dedičovi kráľovského trónu. Na jeho tvorbe sa síce nebudú podieľať animátori z Ghibli, ale výtvarný štýl zostáva nezmenený, rovnako ako autor soundtracku.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Persona 5 (PS4, PS3)

V Japonsku už vyšla, predávala sa lepšie než ktorákoľvek jej predchodkyňa a od recenzentov dostala výborné známky. U nás vyjde až v apríli. Príbeh o školákoch riešiacich svoje bežné tínedžerské problémy a zároveň tajne bojujúcich proti zlu za pomoci nadprirodzených schopností možno niektorým z nás nič nehovorí, ale iní sa už právom nemôžu dočkať.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Final Fantasy 7 Remake (PS4)

Square Enix sa ohodlalo urobiť remake najuznávanejšieho dielu celej série, prvého vydaného v Európe. Odvtedy ale už prešlo celých 20 rokov a bude si treba zvyknúť, že predstavivosť nahrádza grafika vyšperkovaná v Unreal Engine 4. Kto pôvodnú hru zmeškal, môže sa tešiť na prerozprávanie rovnakého príbehu s akčnejším súbojovým systémom. Veľká hra bude pravdepodobne rozdelená na menšie epizódy.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Mount & Blade II: Bannerlord (PC)

Je to akčná RPG, sandboxová stratégia alebo snáď simulátor? Nech ho zaradíme kamkoľvek, zaslúži si miesto medzi najnádejnejšími hrami roka 2017, ak to teda autori z TaleWorlds stihnú. Mount & Blade a jeho expanzie sa hrávajú už od roku 2007, je teda načase, aby prišla nová hra a ponúkla nám politické ťahy na strategickej mape, dobývanie aj obraňovanie hradov a príbeh umiestnený do otvoreného sveta. Pokračovanie bude prequelom k Mount & Blade: Warband, takže nám ukáže svet na konci života jednej veľkej ríše a vznik stredovekých kráľovstiev inšpirovaných ranným stredovekom v Európe aj na Blízkom východe.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Elex (PS4, Xbox One, PC)

Piranha Bytes, známe vďaka sériám Gothic a Risen, má tento rok otvoriť úplne nový post-apokalyptický science-fantasy svet. Vďaka tejto kombinácii do neho môžu dať štyri úplne odlišné frakcie. Jedna nebezpečný elex odmieta, ďalšia nezakazuje vôbec nič, technologicky vyspelá vojenská frakcia chce zničiť všetky ostatné a iná mení elex na manu a pokúša sa Zem vrátiť prírode. Pestrá paleta strelných zbraní, mágiou posilnených sekier i brokovníc otvorí dvere mnohým herným štýlom.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


The Surge (PS4, Xbox One, PC)

Tvorcovia Lords of the Fallen nás zavedú do nie príliš optimistickej verzie budúcnosti, v ktorej sa ľudia nechávajú mechanicky vylepšovať, aby mohli plniť očakávania zamestnávateľov. Byť takýmto zamestnancom má ale aj svoje výhody. Napríklad, keď sa všetko totálne pokašle, jeho hydraulické ramená unesú váhu zodpovednosti a dokonca môžu byť jednoducho vymenené za lepšie. Tie sa samozrejme neváľajú len tak kde-kade, ale treba si ich vziať od zbláznených robotov a iných nepriateľov.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Horizon: Zero Dawn (PS4)

Apokalypsa prebehla aj vo svete Horizon Zero Dawn. Z ľudí sú opäť obyvatelia jaskyní, ale neohrozujú ich mamuty a šabľozubé tigre, ale veľké až gigantické stroje podobné dinosaurom. PS4 exkluzivita vyzerá mimoriadne lákavo hlavne v loveckých pasážach, kde hrdinka môže z robota postupne odlúpavať zbroj ako vrstvy z cibule, zviazať príšere nohy, alebo okolo nej krúžiť na mechanickom tátošovi. V otvorenom prostredí sa ale budú aj vyrábať primitívno-futuristické zbrane, plniť úlohy pre rôzne ľudské kmene a samozrejme sa bude pátrať po odpovediach na množstvo otázok.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr (PS4, Xbox One, PC)

Sektor Caligari, mnoho planét a mnoho cieľov pre inkvizítora, tajného agenta Impéria. V singleplayeri sa bude hrať príbehová kampaň s prestihovými scénami, ktoré si prirodzene najviac užijú priaznivci univerza Warhammer 40,000, ktorých neprekvapí troška násilia a pár litrov krvi na každom kroku. V multiplayeri sa budú hrať náhodne generované kooperatívne misie. Akčná RPG vzniká u maďarských tvorcov série The Incredible Adventures of Van Helsing.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Divinity: Original Sin 2 (PS4, Xbox One, PC)

V roku 2014 Larian potešil PC hráčov RPGéčkom zo starej školy s modernou grafikou, rozsiahlym svetom, horou textov, kooperáciou pre dvoch hráčov, pokročilými vplyvmi i vzájomnými reakciami elementov a ťahovými taktickými bitkami. O rok neskôr vyšla Enhanced Edition, ktorá vyšla na všetky tri najrozšírenejšie platformy a okrem podpory herných ovládačov pridala multiplayer na rozdelenej obrazovke, doplnila dabing a vylepšila vyvrcholenie príbehu. S pomocou Kickstarteru a Steam Early Access sa už pracuje na pokračovaní a môžeme sa tešiť na ešte zaujímavejšie postavy s voliteľnou minulosťou i motiváciou a tentokrát budú svetom cestovať vo štvorici pripravenej na inovovaný multiplayer, pričom jej členovia budú občas sledovať protichodné ciele.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Kingdom Come: Deliverance (PS4, Xbox One, PC)

Z českých lúk a hájov k nám snáď tento rok stihne doraziť historické RPG od štúdia Warhorse vedeného Danielom Vávrom. Jej dej sa začne v roku 1403 a na pozadí bude prebiehať boj o českú kráľovskú korunu, ktorého sa zúčastnil aj uhorský kráľ Žigmund Luxemburský a jeho armáda. Tešiť sa môžeme nielen na otvorený svet s rozlohou 16 kilometrov štvorcových a veľmi blízky historickej skutočnosti, ale aj na unikátny súbojový systém založený na fyzike, taktike a vlastnostiach rôznych typov zbraní a zbrojí a nelineárny príbeh.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?


Vikings: Wolves of Midgard (PS4, Xbox One, PC)

A na záver nádejne vyzerajúca hra z Košíc. Games Farm robí na objednávku Kalypso Media akčnú RPG, v ktorej sa v koži vikingského bojovníka alebo štítonosky vypravíme na cestu skrz Midgard, Niflheim i Balheim. Pomáhať nám pritom budú severskí bohovia ochotní podeliť sa o svoje nadprirodzené sily výmenou za krv padlých nepriateľov. Legendárne zbrane, zničiteľné prostredia a naozaj krutú zimu si budeme môcť užiť aj v kooperatívnom multiplayeri.

Aké zaujímavé RPG hry nás čakajú v roku 2017?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19866)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk