Surviving Mars ponúkne zábavu vyváženú vedeckými faktami o skutočnom osídľovaní Marsu

Autori chcú so svojou hrou v hráčoch prebudiť túžbu dozvedieť sa o kolonizácii Marsu viac informácií

pridal play3man 1.11.2017 o 8:28 pod hry
Surviving Mars ponúkne zábavu vyváženú vedeckými faktami o skutočnom osídľovaní Marsu

HRY > NOVINKY >

z našich dojmov z Gamescomu ste možno mohli mať ten pocit, že sa autori Surviving Mars snažia k téme pristupovať seriózne a pri vytváraní hry sa obracajú aj ku skutočným vedeckým poznatkom. Surviving Mars síce bude stále zábavnou hrou, no v správnom kontraste so skutočnými problémami, ktorým bude pravdepodobne ľudstvo čeliť aj pri skutočnom pokuse o kolonizáciu Marsu. Server PCGamer vyspovedal CEO štúdia Haemimont Games, Gabriela Dobreva, ktorý prezradil niekoľko zaujímavých detailov práve zo zákulisia vývoja hry a akým spôsobom využívajú vedu priamo v hrateľnosti.

Ako Dobrev hneď na úvod spomenul, vedeckej časti venovali veľké množstvo času, od rôznych vedcov zbierali viacero údajov, s ktorými sa museli bližšie zoznámiť a následne zvážiť, ktoré z nich do hry zapracujú a ktoré nie. Osídľovanie Marsu je totiž veľmi komplexná udalosť, ktorá v sebe zahŕňa množstvo menších či väčších detailov, a hráčov jednoducho nechcú vystaviť príliš komplikovanej hrateľnosti. Veľkú pozornosť museli venovať najmä niektorým veciam, ktoré sú dobre vedecky zmapované, sú nosnou súčasťou osídľovania Marsu, a teda musia byť v hre, no takým štýlom, ktorý by bol stále zábavný. Ako príklad uviedol systém pre výrobu kyslíka, takzvaný MOXIE - Mars OXygen In situ resource utilization Experiment, ktorý dokáže vyrábať kyslík z CO2.

Ide o pomerne zložitý stroj, no bežný hráč ho vidí ako niečo, čo zapojí do zeme a zrazu bude fungovať. Do hry však museli zapracovať miesta, na ktorých fungovať bude a na ktorých nie, či taktiež situácie, pri ktorých sa dokáže pokaziť - napríklad piesočné búrky. Spolu s týmito upresneniami museli prirodzene pridať aj niekoľko ďalších informácií, ako samotný systém funguje. Celú svoju hru autori berú ako obrovskú príležitosť verejnosti priblížiť niečo, čomu nemusíme byť až tak vzdialení. Priblížiť im tak problémy, ktorým možno budeme čeliť pri osídľovaní Marsu aj v skutočnosti a tým možno prebudiť v ľuďoch túžbu po ďalších informáciách.





Surviving Mars ponúkne zábavu vyváženú vedeckými faktami o skutočnom osídľovaní Marsu
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19785)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk