Shadow of the Tomb Raider nebude obsahovať puzzle prvky typu pokus/omyl

Absencia mechaniky typu pokus/omyl by teda mala byť vítaná o to viac, keď sa hrobky v Shadow of the Tomb Raider prejavia ako najsmrteľnejšie v sérii. V hre nebude chýbať ani doteraz najväčší hub.

pridal Gam_er 7.5.2018 o 13:55 pod hry
Shadow of the Tomb Raider nebude obsahovať puzzle prvky typu pokus/omyl

HRY > NOVINKY >

Lara Croft sa vráti 14. septembra, kedy vyjde na PC, PS4 a Xbox One v treťom dieli svojej reštartovanej značky, ktorý nesie tentokrát názov Shadow of the Tomb Raider. Hra sa nám už predstavila a postupne sa začínajú vynárať ďalšie informácie. Vieme, že sa vrátia hrobky, ktoré budú tento raz najsmrteľnejšie, aké kedy séria ponúkla. Vývojári však priznávajú, že hádanky nebude nutné riešiť metódou pokus/omyl:

„Vyhýbame sa metóde pokus/omyl, kde by ste museli zomrieť, aby ste pochopili, čo sa deje. Od začiatku tejto trilógie používame pri puzzle prvkoch skôr rôzne opravy či manipulácie. Zvyčajne ide o interakciu s rôznym fyzikálnym objektom, ťahaním či posúvaním vecí, kde sa dá predvídať to, čo sa stane. Takže si hráči môžu hovoriť, že ak dajú toto tam, pričom urobia ešte hento, bude to fungovať. Ak však urobia niečo iné, zomrú. Hráči sa väčšinou necítia, že ich hra istým spôsobom podvádza, pretože vždy majú možnosť predvídať akékoľvek nebezpečenstvo,” hovorí Vincent Monnier, gameplay director.

Absencia mechaniky typu pokus/omyl by teda mala byť vítaná o to viac, keď sa hrobky v Shadow of the Tomb Raider prejavia ako najsmrteľnejšie v sérii. Predvídaním sa hráči môžu vyhnúť istej smrti a urobiť veci inak. 

Ďalšou zaujímavosťou je, že hra bude mať niekoľko základní, resp. hubov, z ktorých hráči budú môcť vyrážať na misie. Najväčší hub sa dokonca môže zmeniť v závislosti od chovania Lary:

„Budeme mať niekoľko hubov, vrátane najväčšieho, aký sme doteraz mali. Hráči sa tak dostanú ku miestnej kultúre bližšie a osobnejšie. Nebude to však fungovať nevyhnutne len z hľadiska artefaktov, ale aj vďaka stretnutiam s ľuďmi, ktorí v okolitom svete žijú. Najväčšie stredisko bude obsahovať kvôli živému svetu trochu odlišné vlastnosti. Je tu toho oveľa viac, s čím môžete pracovať a čo sa dá zmeniť v závislosti od toho, ako hru hráte a čo počas nej dosiahnete.”

Prvé zábery z hrateľnosti Shadow of the Tomb Raider uvidíme na E3 2018. 





Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk