Gamescom 2018: Farming Simulator 19 prinesie hromadu noviniek. Aké to budú?

Bližšie sme sa pozreli na peknú porciu noviniek pre nový ročník série Farming Simulator

pridal matus_ace 2.9.2018 o 13:53 pod hry
Gamescom 2018: Farming Simulator 19 prinesie hromadu noviniek. Aké to budú?

HRY > NOVINKY >

Séria Farming Simulator mohla byť niekedy v minulosti vďaka svojim nedostatkom vyplývajúcim z nízkeho rozpočtu a aj téme poľnohospodárstva terčom posmechu, no to sa rýchlo zmenilo a teraz dokonca zbiera ocenenia. Napríklad Farming Simulator 19 na Gamescome získal ocenenie za najlepšiu simuláciu a my sme sa za zatvorenými dverami pozreli na to, či si ho hra zaslúžila.

Po obsahovej stránke hra výrazne narastie a ponúkne trojicu prostredí: Severnú a Južnú Ameriku a Nemecko. Každý vychádza z tradičného vizuálu daných prostredí a my sme sa pozreli na nemecké mestečko, ktoré vyzeralo ako vystrihnuté z letáku o Bavorsku. A práve celé mesto budete mať v hre k dispozícii. V ňom si budete stavať svoju vlastnú farmu, no teraz už nekupujete polia, ale priamo celé lokality, na ktorých sa už sami zariadite. Na farme môžete zriadiť tiež stajne, v ktorých môžete mať maximálne 12 koní a tie levelujete jazdením, čistením a aj kŕmením.

Jeden z autorov nám predstavil aj zaujímavé detaily, ktorými chcú celkový zážitok vyšperkovať. Nový ročník pobeží na vylepšenom Giants engine a prinesie napríklad voxelové 3D oblaky, pohybujúca sa slnko (a tým pádom aj zodpovedajúce tiene) a hráči by mali oceniť aj nový 3D obchod, kde si môžete stroje a aj časti detailne obzrieť pred kúpou. V tejto oblasti ste už určite počuli novinku, že do série prvý raz prichádzajú John Deere stroje a malých zmien sa dočkala aj oblasť ťažby dreva, ktorá bude jednoduchšia a tu zas pribudli stroje Komatsu.

Množstvo ďalších oblastí sa dočkalo väčších či menších zmien, no všetky sú tu na to, aby ponúkli ešte o niečo viac realistický zážitok. Kabína strojov je plne animovaná, takže sa tam všetko reálne hýbe a taktiež je plne animovaný aj šofér, ktorý šliape na pedále, ťahá za páčky a podobne. S týmito zmenami autori zmenili aj to, ako v hre fungujú pneumatiky, ktoré teraz tiež pôsobia reálnejšie a majú tiež reálnejší vplyv.

Zmien sa dočkal aj boj proti plevelu. Pozostáva z dvoch krokov, najskôr musíte buriny odstrániť, následne použiť chemický postrek. Plodiny sa dajú aj zničiť a klasy sa ohýbajú, čo je taktiež pekná vizuálna novinka. Všetky tieto nastavenia máte možnosť taktiež vypnúť, ak ich nechcete používať. Z nových plodín pribudla napríklad bavlna, ktorá sa však nedá zbierať počas dažďa, takže musíte počkať, kým bude sucho.

To už bol však záver ukážky z hry, no stále som mal jednu otázku, ktorú v našich diskusiách vidím často – čo dynamický terén? Ten v novom ročníku nebude a dostal som na to hneď niekoľko dôvodov. Jedným z nich je, že je zničiteľný/dynamický terén náročný na výkon. To so sebou však prináša problémy v multiplayeri a toto je oblasť, v ktorej autori pracujú na riešení, no zatiaľ je to len hudba budúcnosti. Ich filozofiou je, že buď ten dynamický terén prinesú poriadne, alebo vôbec.





Gamescom 2018: Farming Simulator 19 prinesie hromadu noviniek. Aké to budú?  Gamescom 2018: Farming Simulator 19 prinesie hromadu noviniek. Aké to budú?  Gamescom 2018: Farming Simulator 19 prinesie hromadu noviniek. Aké to budú?
Gamescom 2018: Farming Simulator 19 prinesie hromadu noviniek. Aké to budú?  Gamescom 2018: Farming Simulator 19 prinesie hromadu noviniek. Aké to budú?
Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18417)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk