Gamescom 2019: Lost Ember je emociálny indie titul v štýle Journey a Rime

Nájdite svoje duchovné zviera v nádhernom svete Lost Ember.

pridal Tanya 28.8.2019 o 14:16 pod hry
Gamescom 2019: Lost Ember je emociálny indie titul v štýle Journey a Rime

HRY > NOVINKY >

Gamescom je nielen opulentnou show s obrovskými stánkami AAA hier, ale poskytuje priestor aj pre zaujímavé indie tituly. Tento rok medzi ne môžeme zaradiť hru Lost Ember od nemeckých vývojárov z Mooneye Studios, ktorej vydanie bolo posunuté na jeseň, pričom môžeme rátať s PC, Xbox One, PS4 a neskôr aj s Nintendo Switch verziou. Spolu s čiernym vlkom a jeho duchovným spoločníkom sa vyberiete na potulky po nádhernom svete Lost Ember. Príbeh hry postupne odhaľuje, že rovnako vlk, ako aj malé svetielko, ktoré ho sprevádza, mal byť podobne ako všetky duše v Meste svetla. Obaja sa však ocitli vo svete, ktorý znovu ovládla príroda a spoločne tak musia odhaliť, čo sa stalo s civilizáciou, ktorá tu kedysi žila a ako je spojená s ich vlastnými osudmi.

Vašou úlohou je zbierať spomienky, ktoré sú roztrúsené po celom svete. Autori šikovne využili prvok červenej farby, ktorá sa prirodzene vyskytuje v prírode a napovie vám, kde máte ohniská so spomienkami hľadať. Váš hlavný hrdina je obratný bežec, no na niektoré miesta sa sám nedokáže dostať, preto sa musí prevteliť do iných zvierat. V hre si tak postupne vyskúšate plachtenie vzduchom v podobe kačky, či aktívnejšieho lietania ako papagáj. V miestach, na ktorých si vlk po svojich nohách neporadí, sa vždy nachádzajú príhodné zvieratá a vďaka tomu viete podliezť stenu ako krtko alebo vyliezť na skaly ako horská koza. 

V hre vždy dokážete ovládať iba jedno zviera, pričom kedykoľvek sa môžete prepnúť do pôvodného tela vlka, kým nenájdete iné zviera, do ktorého sa chcete vžiť. Podľa autorov okrem obyčajných vtákov či rýb nájdeme aj unikátne zvieratá ako súčasť skrytých odmien. Je len škoda, že koncept hry vám nedovolí si ich podobu ponechať a je viac než pravdepodobné, že ju čoskoro zameníte za iné praktickejšie zviera. V priestore sa tiež nachádzajú huby a iné rastliny, ktoré môžete zbierať. Okrem zvýšenia vášho zberateľského skóre však iný účinok nemajú.

Vývojári nám v deme ukázali relatívny začiatok hry, kde sme si mohli vyskúšať behanie, lietanie či kotúľanie v obrovskom svete, ktorý sa nám objavovaním spomienok ešte viac otváral. Hra je založená na skúmaní sveta a niekoľkých enviromentálnych hádaniek, ktoré však podľa autorov nebudú náročné a vyžadujú si len ovládanie toho správneho zvieraťa, aby ste dokázali napredovať ďalej. Bol nám mierne načrtnutý príbeh o vernosti, zrade a následnej záhube ľudstva, no hlavne sme sa snažili nestratiť v rozsiahlej farebnej krajine. Lost Ember má ponúknuť 5 - 6 hodín herného času, a tak ide zjavne v šľapajách Journey či Rime, kedy chce poskytnúť hlavne atmosférický zážitok bez náročnejšieho gameplayu. Čo sa týka vizuálneho štýlu a myšlienky prevtelenia do zvierat, Mooneye Studios majú našliapnuté na vskutku zaujímavý titul. Už si len do vydania počkáme, ako sa popasujú s príbehom, aby v hráčoch vyvolali silný emocionálny zážitok, ktorý sa nám zapíše do pamäti.





Gamescom 2019: Lost Ember je emociálny indie titul v štýle Journey a Rime  Gamescom 2019: Lost Ember je emociálny indie titul v štýle Journey a Rime  Gamescom 2019: Lost Ember je emociálny indie titul v štýle Journey a Rime
Gamescom 2019: Lost Ember je emociálny indie titul v štýle Journey a Rime  Gamescom 2019: Lost Ember je emociálny indie titul v štýle Journey a Rime  Gamescom 2019: Lost Ember je emociálny indie titul v štýle Journey a Rime
Páči sa mi! (+4)






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Mooneye Studios
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 22. november 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19950)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk