Ako beží Vigor na Nintendo Switch?

Vyskúšali sme si aktuálnu uzavretú betu multiplayerovej akcie Vigor na Switchi. Ako sa tam hrá?

pridal matus_ace 11.4.2020 o 11:53 pod hry
Ako beží Vigor na Nintendo Switch?

HRY > NOVINKY >

České štúdio Bohemia Interactive pomaly rozširuje publikum svojej multiplayerovej akcie Vigor a možno dosť nečakane sa po Xboxe vybrali smerom na Nintendo Switch. Aktuálne tam beží uzavretá beta a my sme mali možnosť si ju vyskúšať. Ak sa chcete viac dozvedieť o hre samotnej, určite si prečítajte našu recenziu Xbox One verzie.

Hrateľnostne sú totiž tieto dve verzie totožné a dokonca medzi nimi autori v budúcnosti plánujú crossplay. Aj tu sa tak dostanete do Nórska v alternatívnych 90. rokoch, kedy sa populácia kvôli radiácii sťahovala na sever a tam začal boj o zdroje. Zo svojho úkrytu tak vyrážate na rôzne lokality zbierať benzín, bylinky, súčiastky a mnoho ďalšieho. Problém je, že tam nie ste sami a o tie isté zdroje sa uchádza niekoľko ďalších hráčov. Dôjde tak aj na prestrelky, no všetko závisí od vašej šikovnosti. Môžete rýchlo prísť, vylootovať level a vypadnúť, no môžete sa stať aj korisťou pre niekoho šikovnejšieho.

To sa nemení ani v tejto verzii. Aby ste si to všetko osvojili, čaká tu na vás jednoduchý tutoriál a po jeho rýchlom absolvovaní už idete rovno do boja. Už tutoriál však ukazuje, že je Switch verzia plná grafických kompromisov. Hra beží na Unreal Engine a ten ukazuje, že dokáže pekne škálovať vizuálnu kvalitu a fungovať aj na Switchi. Presne to tu nájdete. Video nižšie je zachytené v handheldovom režime a prostredníctvom Capture funkcie konzole.

 

Veľa vecí je rozmazaných, detaily sa strácajú, rozlíšenie je nízke, ale hra sa hýbe veľmi slušne, takže vidíme, na čo sa v Bohemke sústredili. Podarilo sa im to slušne a hra si aj počas prestreliek väčšinou drží 30fps, dropy sú však minimálne. Aspoň ja som teda na nejaké výrazné nenarazil. Aj napriek vyššie popísaným nedostatkom ale dobre vidíte nepriateľov a to aj na väčšie vzdialenosti, čo asi teda oceníte viac ako ostré textúry. Nevidíte ich ostro, ale zreteľne vidíte, že tam niekto vzadu pobehuje, takže okamžite zbystríte pozornosť.

Aj napriek zníženej vizuálnej kvalite tu stále nájdete pekne vyzerajúce miesta. Nie technicky, ale dizajnérsky. Napríklad tu nájdete most plný áut, je tu veľa detailov, prostredie pôsobí bohato a stále sa hra hýbe slušne. Rovnako na mňa pôsobili aj niektoré interiéry, je tam veľa detailov, veľa vecí,pôsobí to autenticky a na výkone si to neberie daň. Rozlíšenie je samozrejme dynamické, takže stúpa a klesá v závislosti od náročnosti scény a niekedy je pokles fakt badať. Vidieť to aj na videu, kde to klesá z natívneho rozlíšenia displeja až niekde okolo 500p, ale neklesá to napríklad až tak ako vo Wolfensteine. Takto na veľkej obrazovke to vo videu a screenoch nevyzerá najlepšie, ale pri handhelde to stačí. Zároveň je však hra v handhelde  dosť pažravá na baterku. V TV režime je taktiež dynamické rozlíšenie, ale tu sú poklesy stále v pohodovej zóne (na Switch).

Samotná hra na Switchi v niektorých aspektoch podporuje dotykové ovládanie, čo musím pochváliť. Prstami tu tak viete v handheldovom režime ovládať napríklad mapu, niektoré časti inventára a rôznych ďalších obrazoviek. Iné zas nefungujú, takže to autori asi ešte nemajú dotiahnuté. Nenájdete tu však pohybové mierenie, čo je možno trochu škoda. A zamrzí aj absencia českých titulkov, no na druhú stranu hra nestavia na príbehu, takže ich tu akútne netreba. Uvidíme, ako ju do vydania plnej verzie v BI dotiahnu, ale na Switchi už teraz nemajú veľa konkurencie, takže hra môže vyniknúť.

Ak si chcete Vigor na Switchi vyskúšať, dnes o 14:00 spustíme druhé kolo rozdávačky kľúčov do bety.





Ako beží Vigor na Nintendo Switch?  Ako beží Vigor na Nintendo Switch?  Ako beží Vigor na Nintendo Switch?
Ako beží Vigor na Nintendo Switch?  Ako beží Vigor na Nintendo Switch?  Ako beží Vigor na Nintendo Switch?
Ako beží Vigor na Nintendo Switch?  Ako beží Vigor na Nintendo Switch?  Ako beží Vigor na Nintendo Switch?
Ako beží Vigor na Nintendo Switch?  Ako beží Vigor na Nintendo Switch?  Ako beží Vigor na Nintendo Switch?
Ako beží Vigor na Nintendo Switch?
Páči sa mi!







Xbox One
PS4
Switch
PS5
Free2play

Vývoj: Bohemia Interactive
Štýl: Akcia / Survival
Early Access od: leto 2018

Dátum vydania:  jún 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19962)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk