Epic: PS5 a Xbox Series X umožnia hrám dosiahnuť vizuál filmovej kvality

Ak si myslíte, že nové konzoly neposunú grafiku výrazne vpred, nové tvrdenie zo strany Epicu vás možno vyvedie z omylu.

pridal Gam_er 6.7.2020 o 16:05 pod hry
Epic: PS5 a Xbox Series X umožnia hrám dosiahnuť vizuál filmovej kvality

HRY > NOVINKY >

Kim Liberi (chief technology officer) v Epic Games tvrdí, že mu nové konzoly PS5 a Xbox Series X umožnia splniť jeho celoživotný cieľ. Liberi totiž sníva o tom, že hry budú mať vizuálnu stránku filmovej kvality. Pre PlayStation Magazine UK povedal, že vďaka Unreal Engine 5 sa to podarí, aj keď len čiastočne. Technológia totiž umožní vývojárom vkladať do hier assety filmovej kvality:

"Mojim celoživotným snom je, že počítačová grafika a najmä hry budú rovnako uveriteľné a realistické ako film. Nextgen grafika a výkon spracovania údajov urobia z hier oveľa pohlcujúcejšie zážitky, pričom umožnia aj vznik nových herných konceptov, ktoré môžu využívať plne dynamické prostredia, nasvietenie, oveľa lepšiu fyziku, inteligentnejšiu AI a celkovo bohatšie zážitky z viacerých hier."

Vyjadrenie pre PlayStation Magazín samozrejme nie je náhoda, pretože Epic so Sony spolupracovali na novom Unreal Engine 5 už roky. Epic tvrdí, že UE5 umožní umelcom do hier pridávať detaily filmovej kvality pozostávajúce zo stoviek miliónov až miliárd polygónov. Technológia Nanite potom softvérovo prispôsobí assety v reálnom čase, čím výrazne odbremení výkon hardvéru, dokonca bez straty kvality. Liberi zároveň poukazuje na nedávnu spoluprácu Epicu s Lucasfilm, konkrétne na seriáli The Mandalorian, ktorý využíval Unreal Engine na tvorbu vizuálnych efektov v reálnom čase. Chce tým dať do pozornosti fakt, ako sa technológie filmových a herných médií zbližujú:

"Filmový priemysel už mnoho rokov experimentuje s Unreal Engine v oblasti vizualizácie a dizajnu filmových záberov. Významný krok v tomto smere urobili minulý rok John Favreau a Lucasfilm, keď použili Unreal Engine na generovanie vizuálu  pri natáčaní The Mandaloriana.

Stále tu v tomto smere existuje výzva, ale Nanite je prelomová technológia, ktorá postupne odstraňuje mnohé prekážky v tomto smere. Teraz môžeme vytvárať prostredia s filmovými assetmi v plnej kvalite, pričom engine robí všetku ťažkú prácu, čo vedie k skutočne fotorealistickým výsledkom."

Unreal Engine 5 má zároveň podľa Liberiho poskytnúť vývojárom viac slobody, kde naráža aj na nezávislé štúdiá, ktoré často tvorí malý tím ľudí, v ktorom sa stáva, že jeden vývojár je zároveň dizajnér, výtvarník či programátor. Engine je navrhnutý tak, aby im prácu uľahčil po technickej stránke, vďaka čomu sa môžu viac venovať tvorivej činnosti. 

Preview verzia Unreal Engine 5 bude dostupná začiatkom roka 2021 s plným vydaním na konci roka.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19884)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk