Slovenskou hrou roka 2019 sa stal western Blood Will Be Spilled

Ktoré hry najviac zaujali odbornú porotu a aj vás hráčov?

pridal SECTOR 28.11.2020 o 19:53 pod hry
Slovenskou hrou roka 2019 sa stal western Blood Will Be Spilled

HRY > NOVINKY >

Westernová plošinovka Blood Will Be Spilled od bratislavského štúdia Doublequote si odniesla hlavnú cenu Slovenská hra roka 2019, udeľovanú za posledný uzavretý kalendárny rok. Úspešná bola aj železničná stratégia Trainstation 2 od štúdia Pixel Federation, ktorá získala dve ocenenia. Výhercovia dostali ocenenie udeľované Slovenskou asociáciou herných vývojárov virtuálne v rámci videoherného festivalu Game Days Online Edition.

O víťazoch ocenení Slovenská hra roka 2019 rozhodla odborná porota zložená z herných vývojárov, novinárov a osobností v zložení - Táňa Zacharovská, Lucia Dubáčová, Miloš Krekovič, Matúš Štrba, Peter Nagy.

Slovenskou hrou roka 2019 sa stal western Blood Will Be Spilled

Westernová plošinovka Blood Will Be Spilled získala okrem hlavnej ceny aj ocenenia za najlepší vizuálny dizajn, najlepší debut a najlepšiu PC/konzolovú hru. Ambiciózny projekt je výsledkom práce nezávislého bratislavského tímu Doublequote. Cieľom komiksovo ladenej hry je pomôcť hlavnému hrdinovi – pištoľníkovi komárovi – dosiahnuť jeho krvavú pomstu. „Ak sa dá o nejakom súťažiacom titule povedať, že jednoznačne vyčnieval už pri prvých hodnoteniach poroty, tak to bol vyzretý a suverénny debut štúdia Doublequote Studio. Blood Will Be Spilled je vo viacerých ohľadoch originálna hra s výnimočne silným a detailne vypracovaným vizuálom, v ktorej presvedčivo vytvorený fiktívny svet príbehu bohato vyvažuje aj niektoré chyby a nedostatky v hrateľnosti titulu“, vysvetlila porota svoje rozhodovanie.

Veľmi dobre sa darilo aj železničnému simulátoru Trainstation 2 od najväčšieho slovenského štúdia Pixel Federation. Pokračovanie obľúbených „vláčikov“ získalo ocenenie v kategóriách najlepší herný dizajn a najlepšia mobilná hra. „Porota oceňuje solídne a harmonické prepracovanie 3D vizuálu a game designu hry a kombináciu tycoonu, zberateľstva a casual mobilnej hry“, ocenila porota výborný mix herných prvkov.

Slovenskou hrou roka 2019 sa stal western Blood Will Be Spilled

Cenu hráčov podľa hlasovania na hernom portáli Sector.sk získala retro hra pracujúca s tematikou socializmu Vivat Sloboda od Team Vivat, ktorá upozorňuje na kontrast medzi životom v minulom režime a súčasnosti. Projekt získal aj honorable mention v kategórii Iný pohľad. „Oceňujeme originálny game dizajnérsky prístup k téme a využitie pasívnych dialógov pasažierov taxíka v čase Nežnej revolúcie na vykreslenie atmosféry okolo Novembra ´89 . Hra v je v súčasnom stave na úrovni dema, no radi by sme tvorcov podporili v tom, aby v projekte pokračovali a rozvinuli ho ďalej po vizuálnej a príbehovej stránke ale aj v oblasti samotného game dizajnu“, posmeľujú autorov porotcovia.

V kategórii Iný pohľad porotcov najviac zaujala vizuálne atraktívna a novátorská plošinovka Hrdina od Bartoš Studio. „Sú hry, ktoré sa vymykajú štandardnej predstave toho, čo si pod týmto slovom predstavujeme. Hrdina je jednou z nich. Predstavuje symbiózu hudby, jej textu a hrateľnosti, kde hrateľnosť dotvára kontext hudby, tá zase vytvára príbeh hry. Hrdina naozaj predstavuje iný pohľad na hry, ktorý si zaslúži našu pozornosť“, vysvetľuje porota.

Porotcovia v hlavných kategóriách vybrali aj „honorable mentions“ hier, ktoré nezískali hlavné ocenenia, ale svojou vysokou kvalitou stoja za pozornosť a nainštalovanie. V hlavnej kategórii sa okrem víťaza najčastejšie objavovala hra Trainstation 2. V kategórii najlepší debut porotcov zaujala aj logická hra Splash Wars od FatHillGames. Na mobilných platformách zaujala aj krásne spracovaná puzzle hra House of Da Vinci 2 od štúdia Blue Brain Games. „Porota sa rozhodla osobitne vyzdvihnúť pokračovanie úspešnej 3D puzzle adventúry pre jej vťahujúcu atmosféru a plastické pozadie historického príbehu zo 16-teho storočia, ktoré (v istých chvíľach viac, v iných zase menej) organicky dotvára lúštenie rébusov a hádaniek“, chváli porota atmosféru vydarenej puzzle hry.

Slovenskou hrou roka 2019 sa stal western Blood Will Be Spilled





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk