Overwatch 2 sa ponesie v znamení veľkých zmien

Hra okrem multiplayer prinesie aj hlbšie vyrozprávanie príbehu, ponúkne aj kampaň, kooperáciu, vylepšené modely postáv, efekty počasia a mnoho ďalšieho

pridal matus_ace 20.2.2021 o 19:26 pod hry
Overwatch 2 sa ponesie v znamení veľkých zmien

HRY > NOVINKY >

Blizzard včera odštartoval svoj Blizzconline a vo veľkom sa venoval aj značke Overwatch, konkrétne pripravovanému pokračovaniu Overwatch 2. Vydanie hry síce nie je blízko, ale aj tak sme sa dočkali obrovskej hromady nových informácií, ktoré prichádzali niekoľko hodín v podobe rôznych streamov a videí.  Ak si chcete pozrieť len krátky zostrih s niekoľkými novými zábermi, je tu nasledujúce video:

 

Môžeme si to ale rozobrať aj detailnejšie. Hra síce stále bude zameraná na multiplayer, ale ponúkne aj obsah pre jedného hráča a hlavne kooperáciu. Noviniek sa dočkala každá jedna oblasť hry, tak začnime najskôr multiplayerom. Tam sme sa dočkali predstavenia dvojice máp, ktoré budú novinkou - Rím a New York. Do Ríma pritom bude zasadený nový Push režim. Samotná mapa reprezentuje akúsi romantizovanú verziu mesta, ktorú autori založili na známej architektúre, ale pridali aj futuristické prvky Overwatch univerza. Podobne je na tom aj New York mapa, ktorá chce ale pôsobiť viac mestsky a autenticky, takže prechádzate ulicami s reštauráciami, malými obchodmi a ďalšími miestami.

Zmien sa ale dočkajú aj samotné PvP režimy a to až v jadre hrateľnosti. Blizzard teraz tvrdí, že dojem z hrania bude pôsobiť ako výrazný odklon od toho, ako sa Overwatch hrá teraz. Zmenené budú zbrane, upravená bude akcia a to ako vizuálne, tak aj zvukovo. Chcú totiž zmeniť to, aký dojem budú akcia v hre. Naozaj veľký rozdiel robia aj menšie zmeny, ako napríklad recoil zbrane, ktorý je vizuálne zobrazený roztrasením obrazovky. Jednotlivé triedy dostanú pasívne schopnosti, pričom pre každú to je iná. Tank postavy dostanú odolnosť voči knockbacku. Zároveň Blizzard chce, aby sa Tankovia viac zapájali do akcie, takže im prepracuje schopnosti tak, aby len nekryli iných. Reinhardt napríklad dostane použiť až dva Firestriky po sebe.

 

Blizzard teraz ale viac zapracuje aj na príbehu a PvE aspekte hry. Pribudnú samostatné Hero misie, ktoré budú veľkou súčasťou hry a budete ich môcť hrať v kooperácii. Blizzard plánuje vytvoriť stovky misií a ponúkne v nich aj nový pohľad na známe miesta. Dostanete sa síce na známe mapy, ale zároveň vám sprístupnia ich časti, ktoré doteraz ani len neexistovali. Tieto misie budú mať vlastné príbehové cutscény, aby Blizzard lepšie vyrozprával príbeh tohto sveta. Navyše sa budú líšiť aj interakcie medzi postavami v cutscénach podľa toho, s kým sa do misií vydáte.

Misie tiež prinesú dynamiku na mapy. Vyskúšate si tak rozdielnu dennú dobu, ale aj rôzne efekty počasia, z ktorých predviedli napríklad skvele vyzerajúcu piesočnú búrku na mape Temple of Anubis. Vylepšený bude tiež celkový audiovizuál hry. Postavy budú krajšie a detailnejšie, mapy budú bohatšie a to aj tie staré, ktoré sa dočkajú nových prvkov. Prepracovaný je zvuk, takže budete počuť rozdiel v zvuku streľby, keď strieľate na otvorenom priestranstve, v interiéry, v užšom tuneli a na ďalších miestach.

PvE so sebou prinesie aj vlastný systém progresu. Postavy tu budú mať skúsenostné stromy, v ktorých im postupne budete odomykať nové schopnosti. Toto navyše výrazné ovplyvní spôsob, akým sa s postavami hra. Ich herný štýl tak dokážete vo výraznej miere ovplyvniť. Napríklad healovanie sa dokáže hýbať spolu so Soldierom 76, Mercy dostane rakety a podobne. Je len na vás, ktorým smerom posuniete svoje postavy v tomto RPG systéme. vylepšovať ich ale musíte, keďže Blizzard pripravil mnoho nových typov nepriateľov Null Sectoru. Jednotlivé typy majú tiež vlastné schopnosti, takže niekto vás potrípi silou, iný výdržou, ďalší zas rýchlosťou a podobne. Blizzard navyše upravil správanie umelej inteligencie a upravil aj jej interakciu na zásahy, takže ich dokážete lepšie čítať. Pribudne možnosť odstreliť im nejakú časť či reťazové reakcie.

Ak sa chcete detailnejšie pozrieť na tvorbu nového dabingu do hry alebo tvorbu hudby v nej, môžete si pozrieť dve videá nižšie.





Páči sa mi! (+1)






Overwatch 2 sa ponesie v znamení veľkých zmien
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Blizzard / Blizzard
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 4. október 2022
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18383)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk