Čo zaujímavé priniesol Gamescom?

Zhrňme si najväčšie predstavenia a ohlásenia z Gamescomu.

pridal saver 29.8.2021 o 18:51 pod hry
Čo zaujímavé priniesol Gamescom?

HRY > NOVINKY >

Digitálny Gamescom tento rok ponúkol slušnú nádielku streamov, aj keď veľkých ohlásení nebolo veľa.

 

Saints Row  [detail hry]

Z veľkých hier bol ohlásený hlavne Saints Row, reštart klasickej série, ktorá začínala ako alternatíva ku GTA, ale nakoniec sa vyprofilovala ako šialená odreagovačka. Tentoraz dostaneme nové mesto, novú partiu, ktorá ho chce ovládnuť.  Hra rovno dostala dátum vydania na február 2022.

 

 

Flight Simulator  [detail hry]

Flight Simulator už dokončil svoje vydávanie a po PC prišiel aj na Xbox, čo znamená, že autori sa teraz budú orientovať na rozrastanie hry. Náležite tomu na Gamescome ohlásili príchod pretekov lietadiel do hry, potvrdili príchod Top Gun rozšírenia na jeseň a ukázali prvú helikoptéru a aj update pre nemecké krajiny, ktorý príde začiatkom septembra.

 

 

Forza Horizon 5  [detail hry]

Forza na Gamescome nechýbala a predstavila autá z obálky, autori ukázali aj úvodné preteky z hry, ktoré vždy sú špeciálne a postupne začali odhaľovať aj vozidlá. Už predstavili všetky Mercedesy a Fordy. Forza príde v novembri a bude aj v češtine. Viac sme rozpísali v článku.

Forza dostane aj svoj špeciálny gamepad.

 

Halo Infinite [detail hry]

Halo na evente ohlásilo dátum vydania a to na 8. decembra, kedy vyjde free 2 play multiplayer a aj kampaň. Z kampane však autori neukázali aktuálny gameplay a nechávajú si to na čas, keď hru plne dokončia. Ukázali však úvodné intro pre multiplayer, ktorý tiež bude mať svoj príbeh a bude ho postupne v sezónach rozširovať. Hra dostala aj požiadavky na PC.

Halo k svojmu výročiu dostane aj vlastnú verziu Xbox Series X konzoly, vlastný gamepad, Elite gamepad, headset, harddisk.

 

Xbox Cloud na Xbox konzolách 

Microsoft ohlásil rozšírenie cloud streamingu aj na samotné konzoly, zatiaľ je totiž na mobiloch a PC. Na konzolách bude fungovať na Xbox One a Xbox Series XS, kde si budete môcť hry z Game Passu ako stiahnuť, tak podporované aj priamo cez cloud zahrať. Podporované hry budú mať ikonku obláčiku v boxarte v zozname hier. Funkcia príde na jeseň.

 

 

Marvel Midnight Suns [detail hry]

Síce očakávanou hrou, ale aj tak prekvapením bolo predstavenie superhrdinského Xcomu - Marvel Midnight Suns, na ktorom pracuje Firaxis. Zatiaľ z neho neukázali gameplay, ten príde 1. septembra, ale zrejme môžeme čakať niečo podobné ako Xcom, len tu bude celá hrateľnosť orientovaná na jednotlivých superhrdinov.

 

 

Call of Duty Vanguard  [detail hry]

Call of Duty výrazne mešká so svojou prezentáciou a len teraz ukázal ukážku singleplayeru. Konkrétne na Gamescom priniesol gameplay, v ktorom ukázal ruskú časť kampane. Samotná kampaň totiž bude tvorená zo štyroch príbehov vojakov.  Popritom sa rozbehol aj prvý alpha test hry.  Hra príde v novembri.

 

 

 

Far Cry 6  [detail hry]

Far Cry na Gamescome nechýbal a ukázal ďalší trailer s prestrihovou scénou a akciou. Hra vychádza už v októbri a zavedie nás na Kubu a to do boja proti diktátorovi.

 

 

Death Stranding Director's Cut  [detail hry]

PS5 hry zastupoval Death Stranding, ktorý dostal gameplay ukážku z Director's Cutu. Ten prináša doplnkový obsah, ktorý by mal do hry pridať viac zábavy.

 

 

 

Dying Light 2  [detail hry]

Techland na Gamescome spustil svoj ďalší stream s detailmi hry a priblížil v ňom parkour v hre, ďalšie detaily mesta a ponúkol aj nový trailer. Viac menej už o hre všetko vieme a ostáva len čakať na december, kedy hra vyjde. 

 

 

NHL 22  [detail hry]

NHL pri príležitosti Gamescomu ukázala prvú ukážku hrateľnosti hry teraz postavenej na Frostbite engine.

 

DokeV  [detail hry]

Na Gamescome sa ukázal aj mix Pokémonov a detského GTA v titule DokeV. Vyzerá, že by si to mohlo nájsť fanúšikov.

 

Assetto Corsa competizione nextgen update [detail hry]

Assetto Corsa na Gamescome predviedla nextgen update pre Xbox Series XS a PS5. Ten príde 24. februára 2022.

 

 

Horizon Forbidden West [detail hry]

Horizon sa síce na Gamescome nepredviedol, ale dostal dátum vydania a to na 18. februára 2022. Môžete sa tak tešiť na ďalší príbeh Alloy v jej zvláštnom svete. Zároveň prvá hra dostala 60 fps update pre PS5.

 

Z menších hier dostal dátum Gunk, ktorý príde v decembri, Crossfirex dostalo trailer, ale nepridalo dátum, mal by vyjsť ešte tento rok, podobne ako Scorn. The Medium ukázal svoju PS5 verziu, ktorá príde v septembri. Elden Ring priniesol len sériu obrázkov, podobne Starfield dodal len sériou konceptov.

Predstavil sa aj nový simulátor stavby zábavného parku Park Beyond, nový trailer dostala aj akcia Trepang 2, gameplay trailer priniesol eFootball. Priblížený bol Outlast Trials a zbežne sa ukázal aj Age of Empires IV. Svoju hrateľnosť predstavil aj Farming Simulator 22, k tomu Lego Star Wars potvrdil dátum na jar 2022.

Nakoniec kapela Sabaton pozdravila Sector pri príležitosti svojej skladby k World of Tanks





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20457)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk