Týždenník - God of Delay

Tento týždeň sa niesol vydaním God of War, ale aj odložením Stalkera 2.

pridal saver 16.1.2022 o 21:27 pod hry
Týždenník - God of Delay

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sa niesol vydaním God of War, ale aj odložením Stalkera 2. Odloženie nebolo žiadne prekvapenie, nakoniec podľa minima ukážok to nevyzeralo, že by to reálne mohlo na jar vyjsť. Nový dátum znie na december. December sa niekedy považoval sa mesiac už po sezóne, ale aktuálne firmy objavujú jeho čaro, keďže v ňom nevychádzajú nové hry a konkurencia je tak minimálna. Zároveň je to stále pred Vianocami a predaje idú dobre. V prípade Stalkera 2 však ešte uvidíme, či to bude jeho finálny dátum.

Samotný God of War vyšiel na PC a aj keď netrhá rekordy v hrávanosti, hráči sú s portom spokojní. Nie je dokonalý a niektoré veci už hráči riešia modmi, ale výrazne lepší ako predchádzajúce porty hier od Sony. Tu vidieť, že portovacia firma mala dostatok času. Nakoniec robili na tom dva roky a dokončené to už bolo dávnejšie, ale to už nebol vhodný dátum na vydanie a nechali to na január. Nakoniec kód na recenziu sme dostali mesiac pred vydaním. Podobne to bolo aj pri Halo. Vidieť, že tie hry nevychádzali na poslednú chvíľu ako nový Battlefield, GTA Trilogy alebo aj posledné Call of Duty.

Pri tejto príležitosti sme zhrnuli aj históriu God of War série, popritom už boli porovnané PC a PS5 verzie hry.

Dozvedeli sme sa aj viac o Dying Light 2, ktoré vychádza už budúci mesiac a to, že kampaň bude mať okolo 20 hodín, ale ďalší vedľajší obsah 60 hodín a kompletné prejdenie potrvá 500 hodín. Zároveň autori potvrdili kooperáciu pre 4 hráčov celou kampaňou. K tomu autori znovu sľúbili minimálne 5 rokov podpory hry. Podobne to robili aj pri jednotke, ktorá je doteraz updatovaná.

Z iných noviniek dostalo dátum vydania The Settlers, reštart populárnej strategickej série, kde sme rovno spísali niekoľko našich prvých dojmov. K tomu už tento týždeň odštartovalo PUBG ako free 2 play, kde zvýšené čísla hráčov už na Steame vidieť. A prekvapením bolo ohlásenie odkúpenia Zyngy, tú kupuje Take Two. Take Two sa to zíde, lebo nemôžu byť stále závislí na tom, koľko zarobia z GTA Online.

Z konzolového sveta sme tu mali zaujímavé potvrdenie a to, že Sony bude vyrábať PS4 konzoly aj tento rok. Chce tak vykryť nedostatok PS5 konzol, ako mať aj niečo lacnejšie v ponuke. Je otázne, koľko týchto konzol bude. Oproti tomu Microsoft potvrdil, že s výrobou Xbox One konzol skončil už v roku 2020. Phil Spencer z Microsoftu dodal, že Xbox Series XS sú ich najrýchlejšie predávané konzoly, čo znamená, že predali cez 12 miliónov kusov. 

Keď sme v tejto oblasti, Forza Horizon 5 už dosiahla 15 miliónov hráčov a vyzerá, že sa Age of Empires IV testuje na Xboxe. K tomu priamo do Game Passu príde Hitman trilógia a to ešte tento mesiac.

 

Zo Sony tu ešte máme správy, že už sťahuje PS Now karty, ide totiž spájať PS Now a PS Plus, aby lepšie konkurovalo Game Passu, respektíve aby zlepšilo ponuku služieb. Popritom sa PS3 hry s cenovkou objavujú na PS Store, zatiaľ nevieme, či ide len o chybu alebo či to patrí k pripravovaným zmenám.

Z hardvéru bola ohlásená ďalšia grafika a to RTX 3080 12GB, ktorá zvyšuje výkon oproti RTX 3080, aj keď je to viac menej jedno, keďže sa veľmi ťažko zháňa. Nvidia k tomu pridáva aj nové efekty do svojich ovládačov a to DLDSR a ray tracing filtre od McFlya a do Geforce Now sa dostáva touschreenové Fortnite. Zároveň hovorí, že sa dodávky grafík zlepšia v druhej polovici roka.

Rozbehli sme aj hlasovanie o hru roka 2021, kde už môžete hlasovať o hrách roka, je tam aj hardvér, filmy a seriály. Nechýbajú ani slovenské hry, ktoré môžete vyberať a tie sme si aj zhrnuli v článku.  Uvidíme kto vyhrá. Pri tejto príležitosti sme si zhrnuli hlasovania minulých rokov. 

 

Z recenzií sme priniesli spomínanú PC verziu God of War, pridali sme raketkovú akciu Chorus, ale aj mobilné battle royale Final Fantasy VII. Doplnili sme to In Sound Mind a Cris Tales. Pridali sme aj niekoľko dojmov z Far Cry 6 Control: Pagan DLC. V oblasti hardvéru sme sa pozreli na Asus ROG Zephyrus M16





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19874)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk