CD Projekt už nevyvíja vlastný multiplayer, použije naň Unreal Engine 5

CD Projekt v rozhovore s akcionármi upresnil, ako je to s ich multiplayerom a aj ako to je to s nextgen updatom Witchera 3.

pridal saver 15.4.2022 o 12:07 pod hry
CD Projekt už nevyvíja vlastný multiplayer, použije naň Unreal Engine 5

HRY > NOVINKY >

CD Projekt v rozhovore s akcionármi upresnil, ako je to s ich multiplayerom a aj ako to je to s nextgen updatom Witchera. O ňom sa totiž hneď po včerajšom ohlásení prebratia vývoja do vlastnej réžie začalo hovorí, že je odložený na neurčito, ale to nie je pravda.

K Witcherovi šéf CD Projektu povedal:

Tu je jedna poznámka, ktorú som vlastne chcel urobiť. Pozeral som si správy, ktoré sa tu a na internete objavili, a videl som jednu, ktorá ma naozaj zaujala, a to Zaklínač 3 next-gen odložený na neurčito, čo znie, akoby hra bola v nejakom vývojovom pekle. Chcem povedať, že to nie je pravda. Objavilo sa veľa narážok, že hru uvedieme na trh napríklad v júni budúceho roka alebo tak nejako.

To vôbec nie je pravda. Všetko, čo hovoríme, je, že sme vývoj hry prevzali do vlastnej réžie, Zaklínač 3 next-gen bude dokončený vo vlastnej réžii. Vyhodnocujeme svoj čas, to si vyžaduje trochu skúmania, to je všetko, čo hovoríme. Nikto nehovorí, že hra mešká v nejakej monumentálnej časovej priepasti pred nami. To je všetko, čo môžem povedať o Zaklínačovi 3 next-gen, ale naozaj som chcel tento fakt zdôrazniť."

Vyjadril sa aj k multiplayeru, kde posledné roky vyvíjali vlastný komponent, ale teraz, keď rozbehli spoluprácu s Epicom, prejdú s nim na Unreal Engine 5.

"V minulých rokoch sme pracovali na vytvorení technológie pre viacerých hráčov. V dôsledku nedávneho rozhodnutia začať strategickú spoluprácu so spoločnosťou Epic Games a používať Unreal Engine 5, ktorý ponúka pokročilé riešenia pre viacerých hráčov, sme zastavili ďalší vývoj vlastnej technológie pre viacerých hráčov a vytvorili sme príslušný odpis vo výške takmer 4,90 milióna."

Zrejme to naznačuje, že Cyberpunk multiplayer nedostane, respektíve až v ďalšej hre alebo v nejakom doplnku postavenom na UE5. Znovu si tak sami zamiešali plány v tejto oblasti. Na druhej strane, ak im to nevedeli dobre spraviť a UE5 má lepšie online komponenty, tak je logické ísť rovno do neho, ako sa dlho trápiť s vlastným. Nakoniec s rovnakou logikou išli do zmeny enginu, kde pre Witchera 4 použijú UE5. Ten by mal tak prísť rovno aj s multiplayerom.





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19879)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk