Týždenník - Koniec Stadie

Tento týždeň svet zasiahla správa o smrti ďalšej platformy.

pridal saver 2.10.2022 o 21:51 pod hry
Týždenník - Koniec Stadie

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň svet zasiahla správa o smrti ďalšej platformy. Bola to Stadia. Zrejme bude chýbať len pár ľuďom, ostatní možno ani nezaregistrovali, že existovala, alebo si mysleli, že už skončila. Oficiálne však skončí začiatkom budúceho roka. Zatiaľ bol zastavený store a hráči môžu ešte hrať hry, ktoré na platforme majú dostupné. Vývojárov zrušenie prekvapilo, keďže im to nikto nepovedal a do poslednej chvíle na hrách pracovali. Ale niežeby sme to nečakali. Google spravilo veľa chýb a veľa zlých rozhodnutí, vďaka ktorým platforma nikdy nemala šancu. Možno najatie Philla Harrisona, bolo jednou z prvých chýb (za jeho vedenia zbankrotovalo Atari, Gaikai nezažiaril, nevyšiel mu launch PS3 a ani launch Xbox One). 

 

Z iných vecí sa ukázal prichádzajúci The Callisto Protocol v novom traileri. Tento týždeň bolo odložené aj Skull and bones, čo je prekvapivé, keďže sa už zdalo, že sa Ubisoft chystá na vydanie. Hra príde začiatkom budúceho roka, kde to tak bude poriadne preplnené. Opačný krok však spravil Scorn, ktorý sa posunul dopredu a príde už 14. októbra.

 

Naplánovaný na október bol aj Sackboy v PC verzii. V októbri tak na PC vyjdú dve hry - Sackboy a Uncharted. Popritom Grounded vyšiel tento týždeň v plnej verzii a dostal decentné osmičkové recenzie. FIFA 23 rovnako vyšla a dostáva recenzie okolo 7.6-7.9.

Z iných zaujímavostí Cyberpunk 2077 sa pekne predajmi rozbehol a práve prekročil hranicu 20 miliónov predaných kópií. Elon Musk predstavil svojho pripravovaného robota, Twitch znovu klesol, keď vraj pre náklady na cloud musel zobrať 50% zo zárobkov streamerov. Doteraz bral štandardných 30%. GTA VI hacker už má na krku obvinenie, uvidíme, na ako dlho pôjde sedieť, keďže je porušil predchádzajúcu podmienku.

Nový trailer dostala slovenská stratégia z druhej svetovej vojny Forgotten but Unbroken, ktorý im nahovoril Marek Vašut. Prvý gameplay dostal remake klasiky IGI Origins.

Odkúpenie Activisionu je už na úradoch a postupne sa k tomu dostávajú. Tento mesiac to bude riešiť Európska komisia, ktorú bol pre istotu navštíviť Jim Ryan zo Sony osobne, aby vyjadril svoje obavy. Komisia do novembra rozhodne, čo s tým ďalej.

Z mobilov Telekom ukázal svoj T Phone v dvoch verziách,  Xiaomi predstavilo Redmi A1. Z hardvéru sme tu mali veľkú predstavovačku Intelu, kde Intel predstavil svoju 13. generáciu procesorov, popritom Ryzen 7000 séria dostala prvé testy. Intel zároveň predstavil aj svoje nové A770 grafiky, prídu v októbri. Podobne aj grafiky Nvidie, kde príde RTX40 séria aj s DLSS3. To už dostalo aj prvú analýzu a zároveň je prvá RTX 4090 grafika už v rukách používateľov, keďže ju niekto predáva v Hong Kongu. Samozrejme, ceny nebudú nízke, keďže máme ako zlý kurz, tak išli hore čipy. Zároveň ani do budúcnosti sa nezdá, že by sa ceny mali znížiť. To potvrdila Nvidia. Zatiaľ sa pozrime, ako sa vyvíjajú ceny aktuálnej generácie grafík.  Keď sme pri čipoch, nová verzia PS5 konzoly už má 6nm čip.

Zo seriálov sme tu mali prvý trailer na The Last of Us seriál. Ten dostane premiéru budúci rok.

Z článkov sme teraz priniesli recenziu na nový Monkey Island, na soulslike Thymesiu, pekelný Cursed Golf alebo Lego Brawls. Dojmy sme spísali z A Plague Tale: Requiem, Ghostbusters kooperáciu alebo Dakar Desert Rally. Z hardvéru sme otestovali OLED TV od Samsungu, rovnako aj vyššie Watch 5 pro hodinky a od Logitechu sme sa pozreli na vertikálne ovládacie zariadenia.

Z Gamescomu sme pridali dojmy z hry Gord, ale aj zo Stray Blade, Atlas Fallen a zhrnuli sme si aj všetko, čo sme z tohtoročného Gamescomu spísali.

Keďže začína jesenná nádielka hier, pozreli sme sa, čo príde v októbri.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20343)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk