Gran Turismo 5 Prologue milionárom

pridal spacejunker 18.3.2008 o 14:01 pod hry
HRY > NOVINKY >

Od vydania Gran Turismo 5 Prologue nás delí celých 10 dní a PS3 národ začína byť riadne nervózny. Počet predobjenávok len v PAL teritóriách hravo prekročil miliónovú hranicu, čo naznačuje, že predajné čísla „dema" budú vysoké. GT5P sa dostane do predaja 28. marca a o deň skôr bude k dispozícii aj na PlayStation Network. Download o veľkosti 1,9 GB nie je závratný, no neobsahuje predrenderované intro a outro videá v HD kvalite, ktoré budú pochopiteľne na Blu-ray disku a pre majiteľov elektronickej verzie budú ponúknuté na stiahnutie cez Gran Turismo TV spolu s ďalším video materiálom zo sveta rýchlych kolies, vrátane ocenenej relácie Top Gear z produkcie britskej BBC.

Jedným z prekvapení európskej verzie je okrem mnohých zlepšovákov, nových herných režimov a novej trate oproti japonskej verzii aj monopost Scuderia Ferrari F2007, ktorý vyniesol stajni Ferrari minulú sezónu víťazstvo v pohári konštruktérov. Diabolsky červený monopost bude stáť u vášho dílera bagateľ, 2 000 000 kreditov! Na začiatku hry máte po ruke smiešnych 35 000 a po kúpe prvého auta vám nezostane nič iné, len sa pustiť do zdolávania predpripravených eventov v troch kategóriách: A, B a C. Po ich zdolaní sa vám odomkne posledná S trieda pre vytunované vozy a otvorí sa prístup k ladeniu áut vo vašej garáži.

Nastaviť si môžete všetko od výkonu, váhy, aerodynamiky, pneumatík, prevodovky, trakčnej kontrolu, účinnosti bŕzd, krútiaceho momentu, až po také špeciality ako polomer otáčania. Jednotlivé konfigurácie si možno uložiť a potom medzi nimi prepínať a meniť vlastnosti vozidla za jazdy. GT5P je pripravený pre DualShock 3, ale ak chcete precítiť každú jednu nerovnosť na trati hneď po vydaní hry, musíte siahnuť po adekvátnom volante značky Logitech, najlepšie po modeli Driving Force Pro.

Krátke dojmy z hrania plnej verzie sú veľmi pozitívne, i keď na niektorých textúrach je vidieť rezervy, ktoré Polyphony Digital do vydania plnohodnotného GT5 určite vyladí. Prekvapením je chovanie AI na trati, netlačí sa za každú cenu na ideálnu stopu a vie, kedy už nemá šancu vás predbehnúť, ak ukážete protivníkovi brzdové svetlá. Ojedinelé sú kolízie, kedy vám za vami idúce auto ustrelí zadok a vy sa ocitnete v hodinách na piesku vedľa trate. AI je neskôr agresívnejšia a jazdí tak čisto, že bez tréningu si zlatú trofej neodnesiete. To platí aj pre Arcade režim, čo môže nováčikom vzhľadom na absenciu autoškoly spôsobovať menšie problémy.

Na internete sa už objavila aj prvá recenzia, Eurogamer hodnotí GT5P známkou 8/10. Vyčíta hlavne nedotiahnutý online režim, výber áut výhradne cez garáž a ďalšie drobnosti ako selekciu prehrávanej muziky.





Gran Turismo 5 Prologue milionárom Gran Turismo 5 Prologue milionárom Gran Turismo 5 Prologue milionárom Gran Turismo 5 Prologue milionárom Gran Turismo 5 Prologue milionárom Gran Turismo 5 Prologue milionárom Gran Turismo 5 Prologue milionárom Gran Turismo 5 Prologue milionárom Gran Turismo 5 Prologue milionárom
Gran Turismo 5 Prologue milionárom
Páči sa mi!

Zaradené pod: playstation, ati






PS3

Vývoj: SCEE / Polyphony Digital
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28. marec 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk