Cryostasis = mrazivý Bioshock

pridal spacejunker 17.6.2008 o 17:51 pod hry
HRY > NOVINKY >

Áno, je to trúfalo odvážne tvrdenie, no trefnejšie prirovnanie ku Cryostasis: Sleep of Reason nenájdeme. Možno by sme si ešte mohli pomôcť survival adventúrou Pathologic, takisto z ruskej produkcie, atmosféra klaustrofobických chodieb zmrznutého ľadoborca, v ktorého útrobách drieme nebezpečenstvo aj v podobe maníkov s plynovými fľašami na chrbte, nám káže, aby sme poukázali na túto ambicióznu survival FPS, ktorá má veľmi blízko práve k výbornému Bioshocku.

Cryostasis bol jedným z ťahákov prezentovaných titulov 1C Company a k dispozícii bola rozsiahla hrateľná ukážka, zábery z ktorej ste mohli vidieť aj v traileri. Hra nie je tradičnou FPS akciou, pretože mobilitu a život postavy má v rukách mrazivá klíma. Ak sa nezohrejete pri zapnutých ohrievačov, žiarovkách, či iných zdrojoch tepla, vaša rýchlosť pohybu rapídne klesne, budete sa vliecť a to pri prenasledovaní rozzúreným nepriateľom vôbec neprichádza do úvahy. Zapínaním ohrievačov, prehadzovaním ističov a aktivovaním rôznych ešte funkčných prístrojov pripomína hra zase tradičnú akčnú adventúru, no keď príde na boj, prehovoria nefalšované strelné zbrane.

Munície je však žalostne málo a nepriatelia sa sklátia na zem výhradne po zásahoch do hlavy, preto treba strategicky využívať aj päste vyzdobené reťazou s visiacim zámkom alebo umlčať posádku sekerou. Cryostasis sa rozbieha veľmi pomaly, no šokovať dokáže prakticky okamžite. Nepriatelia sa vám stavajú do cesty práve v čase, keď sa už už potrebujete zohriať, prekvapia vás odzadu, po kolapse oceľového chodníka alebo sa budú snažiť otvoriť si dvere cez okno agregátom na zváranie plameňom.

Atmosféra Cryostasis by sa dala krájať na každom kroku. Posádka ľadoborca je mŕtva alebo sa zbláznila a samotná loď si žije vlastným životom. Na prskajúcu elektrinu sme si už zvykli z iných titulov, ale na takú snehovú víchricu (navyše verne spracovanú) nenarazíte každý deň. Cryostasis je ešte v jednom jedinečný. Hlavný hrdina má Mental Echo, schopnosť prevteľovať sa do mŕtvych členov posádky. Takto môžete prežiť posledné sekundy ich života, otočiť ramenom žeriavu, alebo aktivovať spínať v zatvorenej miestnosti a tak zachrániť nielen ich dušu, ale otvoriť si ďalej cestu v hre.

Cryostasis sa môže pochváliť aj výborným dizajnom úrovní. Autori dokázali aj do malých niekoľkoposchodových miestností spojených úzkymi chodbami natlačiť množstvo gameplayu. Vždy keď sa do nich vrátite, budú čiastočne zmenené a vždy budete hľadať inú cestu von.

Do odhaľovania záhady na palube ľadoborca North Wind sa v Cryostasis: Sleep of Reason pustíme koncom roka.





Cryostasis = mrazivý Bioshock Cryostasis = mrazivý Bioshock Cryostasis = mrazivý Bioshock Cryostasis = mrazivý Bioshock Cryostasis = mrazivý Bioshock Cryostasis = mrazivý Bioshock Cryostasis = mrazivý Bioshock Cryostasis = mrazivý Bioshock Cryostasis = mrazivý Bioshock
Cryostasis = mrazivý Bioshock  Cryostasis = mrazivý Bioshock  Cryostasis = mrazivý Bioshock
Cryostasis = mrazivý Bioshock  Cryostasis = mrazivý Bioshock  Cryostasis = mrazivý Bioshock
Cryostasis = mrazivý Bioshock  Cryostasis = mrazivý Bioshock  Cryostasis = mrazivý Bioshock
Cryostasis = mrazivý Bioshock  Cryostasis = mrazivý Bioshock  Cryostasis = mrazivý Bioshock
Cryostasis = mrazivý Bioshock  Cryostasis = mrazivý Bioshock
Páči sa mi!






PC

Vývoj: 1C Publishing / Action Forms
Štýl: akcia / survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19553)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk