Prvý pohľad na demo Resistance

pridal matus_ace 19.1.2009 o 19:12 pod hry
HRY > NOVINKY >

PSP odnož obľúbenej PS3 FPS série Resistance s podtitulom Retribution dorazí na trh pre tento handheld už v marci a my sme mali možnosť pozrieť sa trošku bližšie na demo, ktoré hra dostala. Aké boli teda prvé dojmy z hrania?

Po dohraní dosť rozporuplné, poďme však od začiatku. Dej hry dostal svoje miesto v období zasadenom medzi prvú a druhú časť PS3 hier. Sledujeme v ňom osudy vojaka Jamesa Graysona, ktorý sa po smrti svojho brata, ktorú sám spôsobil, vydal cestou odplaty a chce zničiť všetky centrá Chimér pre konverzie. Dostávate sa v hre teda do boja o znovuzískanie Európy a vytlačenie Chimér z nášho milovaného kontinentu.

Spracovanie hry prešlo zopár zmenami, pričom ako prvá vám do oka udrie zmena pohľadu. Už sa nejedná o FPS, kamera sa tentoraz na akciu pozerá spoza pleca hlavného hrdinu, na štýl Gears of War. Ďalšou podobnosťou s Gears of War je výrazne inšpirovaný systém krytia, ktorý dosť modifikuje gameplay hry a tým pádom sa nejedná len o neustálu streľbu, ale hlavne pri pohybovo veľmi aktívnych droidoch budete musieť dobre premýšľať nad krytím. Graficky a zvukovo je hra zaradená v tom najlepšom, čo môžeme na PSP vidieť, no nejedná sa o to najlepšie, čo sme doteraz videli. Možno by nezaškodili trošku detailnejšie postavy. Do hry hráča uvedú krásne CGI filmíky, ktoré môžem len chváliť.

A teraz prvá rozporuplná vec v deme - AI. Nepriatelia sa dokážu kryť za rôzne prekážky, rovnako ako vy. No občas bolo vaše krytie pre nich neriešiteľným rébusom. Mal som pocit, že kebyže nechám PSP zapnuté dovtedy, kým sa nevybije batéria, tak dovtedy aj budú páliť do prekážky, za ktorou som sa kryl. To neplatí pri lietajúcich droidoch, no gigantický mech sa nedokázal ani len pohnúť, aby si vylepšil palebnú pozíciu. Rovnako rozporuplnou by som hodnotil aj hrateľnosť dema. Pravdepodobne nebola vybraná práve tá najlepšia časť. Je pravda, že demo malo dobrý náboj, no neustále chýbalo niečo, možno prekvapujúce, neočakávané. Všetko predvídateľné ako zajtrajší východ Slnka.

Chýbal mi tam nejaký WOW moment, pri ktorom by som si povedal "Tak toto si musím kúpiť!" Vyzeralo to, že súboj so spomínaným mechom takým bude, no bohužiaľ sa tak nestalo. A keď už to naozaj vyzeralo, že teraz to už príde, tak demo skončilo. Bohužiaľ je veľmi kratučké a dá sa zvládnuť behom jednej návštevy toalety. Nakoniec ešte vyzdvihnem zbraňový arzenál, ktorý už v deme bol vcelku bohatý na jednu veľmi kratučkú misiu, rovnako aj variabilita nepriateľov.

Rozsiahlejšiu novinku o svojich dojmoch ukončím konštatovaním, že demo hry sa mi vôbec nehralo zle, no zatiaľ by som to s očakávaniami nepreháňal a dúfam, že naozaj len vybrali slabšiu pasáž hry, ktorej priebeh bol už dopredu jasný. To by bola asi moja najväčšia výtka voči ukážke.





Prvý pohľad na demo Resistance
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PSP

Vývoj: SCEE / Bend Studio
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19494)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk