Digital Foundry zanalyzovalo Killzone 3

Digital Foundry neobišlo Killzone 3 a priam rozpitvalo každú jeho časť.

pridal saver 20.2.2011 o 12:34 pod hry
Digital Foundry zanalyzovalo Killzone 3

HRY > NOVINKY >

Digital Foundry neobišlo Killzone 3 a priam rozpitvalo každú jeho časť na štyroch stranách. Rozobralo vylepšenia od prvej hry, kde teraz vidieť svetlejšiu a čistejšiu grafiku, vylepšené ovládanie so zrýchlenou odozvou oproti dvojke (zo 150ms na 116ms), zmenil sa antialiasing na MLAA a celé je to znovu bližšie k dokonalosti.

Zo zaujímavostí hra má síce 41 GB, ale samotná herná časť zaberá 9 GB, zvyšok sú videá komprimované archaickým Bink kodekom a zaberajú 32 GB, sú v tom spojené 2D aj 3D videá. Polovicu, 16 GB zaberajú 3D videá, ktoré sú v polovičnom rozlíšení oproti 2D. Videá sú vyrenderované priamo v engine, čo umožňuje zachovať kvalitu hry bez obzerania sa na framerate. Prekvapivé je ale použitie Bink kodeku, ktorý keby vymenili za modernejší kodek, mohli eliminovať kockatenie obrazu v rýchlych scénach a rovnako mohol byť čistejší obraz v zobrazení temných miest.

Čo sa týka framerate zatiaľ čo 2D mód funguje v 720p pri 25-30 fps s poklesom v náročnejších scénach, stále si zachováva plynulosť, 3D funguje v polovičnom rozlíšení rovnako ako pri videách, presnejšie je to 640x716, čo má aj dopad na framerate, v náročnejších scénach klesá približne o 5-6 frejmov oproti 2D modu, niekedy aj ku 20 fps alebo nižšie. Je tam približne 25 % zníženie frameratu, k tomu sú pri 3D obmedzené aj efekty a rovnako LOD je spomalené, kde sa objekty nahrávajú neskôr. Napriek tomu je 3D v recenziách označované ako jedno z najlepších doteraz. Podobne ako 3D funguje aj splitscreen, kde je rozlíšenie ešte znížené na 639x560 pre potrebu vytvárania dvoch pohľadou z rôznej časti bojiska, ale vďaka ešte väčšiemu orezaniu ide framerate podobne ako v singleplayer 2D móde.

Digital Foundry uzatvára analýzu tým, že Killzone 3 ukazuje silu enginu, ako aj hardvéru a je veľkým skokom vpred oproti Killzone 2 aspoň v technologickej oblasti. V hernej oblasti je mierne otázne prepracovanie game designu (zamrzí napríklad absencia ničenia čohokoľvek z prostredia mimo sudov) a rozkúskovaniu kampane na samostatné kapitoly, čo sa odrazilo na rozmanitosti hodnotení. Ale mimo toho hra ponúkne grafický zážitok ako v 2D, 3D, splitscreene a aj s Move.





Digital Foundry zanalyzovalo Killzone 3   Digital Foundry zanalyzovalo Killzone 3   Digital Foundry zanalyzovalo Killzone 3
Digital Foundry zanalyzovalo Killzone 3   Digital Foundry zanalyzovalo Killzone 3
Páči sa mi!

Zaradené pod: PS Move, ati






Digital Foundry zanalyzovalo Killzone 3
PS3

Vývoj: SCEE / Guerrilla Games
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 23. február 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19943)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk