KickStarter kampaň Pillars of Eternity odvrátila bankrot Obsidianu

Majitelia už boli pripravení zhasnúť svetlá a naposledy za sebou zatvoriť dvere.

pridal roberto 12.3.2015 o 11:32 pod hry
KickStarter kampaň Pillars of Eternity odvrátila bankrot Obsidianu

HRY > NOVINKY >

Obsidian prišiel krátko pred vydaním Pillars of Eternity s priznaním, že táto hra je pre neho oveľa dôležitejšia, než si fanúšikovia doteraz dokázali predstaviť. Štúdio Obsidian Entertainment má na konte niekoľko skvelých hier počnúc Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords a Fallout: New Vegas (takmer) končiac. O to viac prekvapila informácia, že štúdio stálo počas roka 2012 na samom pokraji bankrotu.

Dôvodom prázdnych vreciek bola zrušená  hra pre Microsoft a jeho Xbox One. Štúdio investovalo do vývoja hry obrovské množstvo času a prostriedkov, ale projekt bol z neoznámených príčin zrušený. Z vyjadrení majiteľov štúdia bolo ale cítiť, že červenú dal projektu Microsoft.

"Bolo to vzrušujúce, ale stálo nás to veľa práce a hra bola, bohužiaľ, zrušená", povedal šéf Obsidianu Feargus Urquhart. Doplnil ho Josh Sawyer, riaditeľ projektu Fallout: New Vegas a teraz aj Pillars of Eternity: "Ak narazíte s hrou s takto veľkým rozpočtom, narazíte poriadne tvrdo. Na spoločnosť ako Obsidian má zrušenie takéhoto projektu obrovský finančný dopad."

KickStarter kampaň Pillars of Eternity odvrátila bankrot Obsidianu

V ďalšej fáze sa štúdio pokúšalo získať zákazku od iných vydavateľstiev, ale ani raz sa na nich neusmialo šťastie. Už to vyzeralo, že štúdio čaká neodvratná záhuba, ale nakoniec ho zachránili samotní hráči. Čelní predstavitelia štúdia si všimli veľký úspech KickStarter kampaní Double Fine Adventure a Wasteland 2. A zvyšok je už história. Old school RPG v novom kabáte bolo presne to, čo hráči od Obsidianu chceli a na jeho výrobu vyzbierali takmer 4 milióny dolárov.

Teraz sa už k svojej ťažkej finančnej situácií môže Obsidian bez obáv priznať. Od skončenia kampane ubehlo dva a pol roka, Pillars of Eternity vyjde 26. marca a Obsidian medzičasom pre Ubisoft vyrobil veľmi úspešný South Park: The Stick of Truth, asistoval inXile Entertainment pri príprave Wasteland 2 a tanková MMO Armored Warfare je už vo fáze beta-testovania. Nič z toho by sa nestalo bez podpory hráčov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19836)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk