Prichádza najlepšia Spider-Man hra?

Všetci poznáme Spider-mana, jedného z najznámejších komiksových postav vôbec.

PC
pridal Origins 19.6.2018 o 22:34 pod používateľské preview

Všetci poznáme Spider-mana, jedného z najznámejších komiksových postav vôbec. Postavu, ktorá už od svojich počiatkov inšpirovala a motivovala mladú generáciu k lepšiemu. Výtvor najpopulárnejšieho komiksového tvorcu Stana Leeho spravil dieru do sveta a učinil Spideyho magnetom pre marketingové spoločnosti, ktoré začali vyrábať rôzne akčné figurky a kostými pre deti. Ruku na srdce, každý z nás ako malé dieťa chcel vlastniť figurku Spider-Mana a ,,lietať,, s ňou po izbe alebo už len sa navliecť do jeho kostýmu a byť hviezdou karnevalu.

 

Pavúčí muž sa stal hlavne lákadlom filmových spoločností, ktoré do dnes ťažia z tejto postavy len to najlepšie, čo sa bohužiaľ nedá povedať aj o herných spracovaniach pavúčieho hrdinu. Prvá videohra vyšla v roku 1982 od firmy Atari ako jednoduchá ,,skákačka,, pre deti. Ako plynuli roky a technológia sa uberala smerom vpred, Spider-man sa tiež zdokonaľoval na herných platformách. Jedna z prvých najväčších hier pavúčieho hrdinu sa stala hra pod názvom ,,Spider-Man,, na Playstation 1. Toto herné spracovanie prinieslo do množstva domácností pocit stať sa Spidermanom  a čeliť jedným z jeho najväčších nepriateľov vôbec, taktiež ako prvá priniesla možnosť húpania sa na pavučinách po meste New York.

Mesto bude doposiaľ najväčšie vôbec.

 

Samozrejme, že aj Spidey zažil svoje svetlé stránky na herných konzolách, príkladom je hádam najlepšia Spiderman hra vôbec. Jedná sa o hernú adaptáciu Spider-man 2, ktorá bola vytvorená na základoch filmu. Activision so spoluprácov s Treyarch, nám priniesli prvú Spiderman open world hru s veľkou škálou možností v New Yorku, protivníkov, vedľajších úloh a nemôže chýbať ani slávna roznáška pizzy alebo menej obľúbené chytanie balónov, ktoré nemotorné dieťa upustilo. Keďže bola hra vytvorená podľa filmu, dabingu sa ujali hlavní predstavitelia filmu ako napríklad Tobey Maquire, Kirsten Dunst či James Franco.

Postupom času nám vývojári rôznych spoločností prinášali ďalšie herné tituly, ktoré už bohužiaľ neboli až tak úspešné, stali sa z nich iba decentné finálne produkty.

Ale jedného dňa dostalo herné štúdium Insomniac Games  (tvorcovia Spyra, Sunset Overdrive a Ratchet and Clank) ponuku od Sony vytvoriť exkluzívnu hru Spiderman, z čoho bol celý tím tohto štúdia priam nadšený, že môžu vytvoriť svet Spider-Mana podľa vlastnej vízie a priniesť tak dych vyrážajúci zážitok jeho fanúšikom. Prvý krát sa nám Spidey prihúpal na E3 v roku 2016 s jeho teaser trailerom, ktorým sa ukázal v doposiaľ najlepšej forme vôbec. SPIDER-MAN PS4 nám prinesie úplne nový pohľad na tohto superhrdinu. Prináša so sebou vylepšenú mechaniku Web Swingingu, parkour, úplne nový,plynule fungujúci, combat systém a jedinečný dizajn kostýmu pavúčieho muža. Taktiež pribudne Sprint Button a ubudne Counter Button.  Aby toho nebolo málo budeme mať príležitosť  prehúpať sa New Yorkom, ktorý bude 4 až 6 krát väčší ako Sunset Overdrive (občas bude Spidey nútený využiť metro kvôli rýchlemu presunu). Hráči budú mať tiež prístup k vylepšovaniu vizuálu kostýmu podľa svojich predstáv a nesmú chýbať ani alternatívne kostými pre nášho obľúbenca. Čo si ale budú hráči a predovšetkým fanúšikovia najviac ceniť, bude zmysel pre detail. V pozadí budeme mať neustále príležitosť nachádzať predmety, ktoré nadväzujú na počiatky príbehu.

Spiderman v tomto diely nebude ale mladý  15 ročný študent strednej školy. V tomto hernom titule bude Peter Parker Spidermanom už 8 rokov,stáva sa tak staršou, zrelšou inkarnáciou tohto charakteru, ktorá sa pohybuje vo veku okolo 23 rokov. Určite vás zaujíma čo viedlo tvorcov k tomuto rozhodnutiu. Ide o to, že Insomniac nám chce priniesť skúseneho hrdinu, ktorý plno ovláda svoje schopnosti a posunie tak laťku o niečo vyššie. Lenže otázka je. Čo robí SPIDERMAN hru kvalitnou? Túto otázku si vývojári kládli dlhú dobu. Výsledkom je sloboda pohybu po živom New Yorku, kde si budú civilisti na terasách popíjať kávičku, komunikovať medzi sebou a zdraviť Spideyho. Väčšinu fanúšikov, ale hlavne neznalcov Spideyho láka spôsob akým sa budú po veľkom jablku pohybovať. V tomto prípade hrá hlavnú úlohu web swinging (húpanie sa na pavúčinách). Od prechodu z parkouru a jedinečných interakcií s prostredím až po nové bojové schopnosti.

Pavúčia hlava teraz čelí doposiaľ svojej najväčšej hrozbe vôbec a tou je Sinister six. Najznámejšie komiksové ikony Spideyho nemesis ako Scorpion, Rhino, Vulture, Electro, Mr. Negative a neznámy boss tejto bandy, sa spoja by rozšlápli pavúka a prevzali kontrolu nad mestom.

 

Kto je Mr. Negative?

 Nie neni to negatívna povaha. Martin Li je nelegálny čínsky prisťahovalec z provincie Fujian, ktorý sa pokúsil cestovať do Ameriky, aby mohol byť so svojou ženou. Jeho spôsob dopravy, Zlatá hora, bola otrokovou loďou prevádzkovaná gangom Snakehead ako spôsob predávať zajatcov Fujian (zámorských otrokov) v Keni. Li bol po nehode (silnej búrke) jediný, kto prežil, a počas nasledujúcich rokov venonal svoje veľké bohatstvo tím menej šťastným.Na začiatku sa zdá, že Martin Li nevie o svojej zlej strane, ale opak je pravdou. Li raz vzal Eddieho Brocka do jeho ,,Back room,, , ktorú nazýva jeho vnútornou svätyňou, kde tvrdí, že hrá hru Deň za deň proti neznámu súperovi, o ktrom nikdy. Keď sa Li transformuje na pána Negativa, Li sa podobá podobe fotografickej negatívy. Hovorí tiež v reverzne farebnom rečníckom balóne. Li sa taktiež podieľal na vývoji Anti venoma. 

Nasledujúcou novinkou je Web Wheel, ktoré nám dáva na výber z ôsmych gadgetov uľahčujúce súboje a stealth postupy. Momentálne poznáme Tripwire, ktorý pri svojej aktivácií pritiahne protivníka ku stene a znemožní jeho pohyb, ďalej Web Bomb, bomba ktorá pri explozií spôsobý enormné škody vašim nepriateľom a Spider Drone, ktorý spidey vyhodí do vzduchu a postrieľa okolité hrozby pavučinami. Ďalej príležitosť hrať za Petera Parkera ako obyčajného čerstvo končiaceho študenta a vôbec po prvý krát sa stane hrateľná Mary Jane, pracujúca pre Daily Bugle, z ktorého v tomto originálnom príbehu Jonah Jameson odišiel a naštartoval svoju vlastnú rádio show, v ktorej bude rozoberať konkrétnu situáciu v New Yorku. Ďalej hlava gangu Kingpin sa dostáva do väzenia, Norman Osborn kandiduje za primátora a po meste sa túla Black Cat, ktorá zanecháva po svojich lúpežiach malé sošky a čaká na to, kým ju nájdete. A aby sa nezabudlo, príbeh sa odohráva v MARVEL svete zanechávajúce rôzne easter eggy ako napríklad Avengers tower či sanctum sanctorum (DR. Strange).

 

Spider-Man vychádza 7.9.2018 na PS4


napísal Origins 19.6.2018



Páči sa mi! (+6)

PRICHÁDZA NAJLEPŠIA SPIDER-MAN HRA?

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk