Outrun 2006: Coast 2 Coast

PC
pridal ace 13.10.2006 o 18:50 pod používateľské recenzie

7.3


Outrun, séria od firmy Sega, ktorá začala svoju existenciu pred dvadsiatimi rokmi ako utramegaturbo zábavná automatová arkáda. V nablízkanom Ferrari ste sa rútili závratnou rýchlosťou po pobreží, sekundy ubiehali a najbližší checkpoint stále v nedohľadne. Časový limit rýchlo ubiehal, hladina krvy v adrenalíne prudko klesla a na čele sa objavovali prvé známky potu. Táto prudko návyková hra vynikala svojou hrateľnosťou aj napriek drsným časovým limitom, ktoré často privádzali do zúfalstva. Neskôr sa objavili aj pokračovania na všemožné platformy a posledné na X-Box. Sega pomaly prestala vyrábať konzoly a automaty, a tak sa pre vzkriesenie jednej zo svojích legiend museli začať orientovať na iné platformy. Okrem už spomínaného X-Boxového sa pustili do multiplatformového dielka. Obstojí ešte po boku hier typu NFS alebo GTR 20 rokov od začiatku svojej existencie?

Reklama kam sa len pozriete.....
Coast 2 Coast pôsobí ako hra robená na objednávku. Špecializácia čisto na automobilku Ferrari sa dá pochopiť vzhľadom na korene hry, ale všadeprítomné AMD...dokážu liezť na nervy. Po NHL 07 ďalšia virtuálna prehliadka reklamných spotov, musíme si zvykať.
Ako som už spomenul hra ponúka na výber iba značku Ferrari. Tú v hre reprezentujú 2 staršie modely, modely známe z amerických filmov 80. rokov a novinky, samozrejme s údajne najrýchlejším osobným vozidlom Enzo Ferrari - pomenované na počesť zakladateľa automobilky.
Aut je sakra málo a stačilo by pridať iba pár modelov a bolo by všetko vporiadku. Také Testa Rossa 57 by bol skvost a iné historické ani nehovorím. Celkovo pôsobí obrazovka výberu aut ako chudobný príbuzný momentálnych racingoviek.

Vďaka vývoji na rôzne platfotmy sa môžete už od začiatku rozlúčiť s myškou a poslať ju niekde na rekreáciu. Ovládanie je čisto konzolové a opäť by som ho prirovnal k PES 3. V hre si vystačíte čisto iba so šípkami, ale menu je strašné, konzoloidné a obsahuje veľa submenu, čo rázne znižuje prehľadnosť. Okrem Quit a Options sa tu nachádza aj istý Juke Box, v ňom sa náchádzajú pesníčkčky, ktoré započujete pri hraní, ale k ním neskôr.
Outrun 2SP je vlastne prerobenie Outrunu 2 z X-Boxu so novej podoby. Polovica tratí je prakticky z neho a v tomto móde si môžete ľubovoľne zajazdiť na ktorejkoľvek z nich. SP naznačuje skratku SPecial. V podstate ide o freemod, vyberiete si auto, trať, pesníčku a hurá na to!

To, v čom táto hra vyniká sú určite herné módy. Outrun 2SP som už spomenul, tak pokračujem
Starý Outrun bol o prechádzaní checkpointov v drsnom časovom limite. Princíp sa prakticky nezmenil, uháňate po trati, prechádzate checkpointami a snažíte sa predbehnúť oponentov. Do tohto najrozsiahlejšieho herného módu (Outrun) patrí aj neskutočne ťažký drift, knockout a a balenie babenky. U nej vedie ten, ktorý je prvý aj v preteku. Je to séria cca 40 pretekov, ktoré sú rozdelené do malých skupín obsahujúcich najčastejšie 3 preteky (menej aj viac). Každá skupina je zameraná buď na prechádzanie checkpointami alebo drifty...
Ako pekná šialenosť pôsobí Heartatack. Mód, v ktorom vedľa vás na sedadle spolujazdca sedí vaša kočka a vy musíte plniť každé jedno jej blbé želanie. Driftuj, prechádzaj bránkami, nenaraz do premávky, zbieraj mince......vyzeráto tak, že máte doma TD . Za dokonalé splnenie sa vám zbierajú srdiečka a na konci každej disciplíny dostanete istý ranking. Disciplíny sú počas preteku po každom checkpointe 2 a na konci preteku dostanete výsledný ranking. Ak bude minimálne A, tak sa vám hodí okolo krku, ak nie, tak bude bitka. Samozrejme vám aj tu drží nôž na krku časový limit. Aj keď to tak nevyzerá ide asi o najzábavnejší mód v hre. Dokáže vás udržať v sedle a nenudíte sa pri ňom. S časom sa popasujete aj v TimeAttack a sami so sebou v móde Ghost Car.

All over the world...
Názov hry napovedá, že sa bude jazdiť od pobrežia k pobrežiu. Prakticky je to pravda. Trate sú graficky excelentné a prostredia rôznorodé. Ach jaj, až som si nostalgicky zaspomínal na NFS 2. Začínate na slnkom rozpálenom pobreží a postupne cez Alpy, stratený svet, Vegas a iné prepracujete až k jednému z 5 rôznych cieľov. Prechod prebieha tesne pred checkpointami a a je neskutoční pozerať ako hladko sa z prímorského letoviska razom dostanete do zasnežených hôr. Štart je jeden a pred každým checkpointom máte na výber jednu z dvoch možností: ľahšiu a ťažšiu. Moc veľký rozdiel v ich obtiažnosti som však nevidel. Ďalšie plus pre hru, jeden pretek môžete preisť na mnoho spôsobov.

Arkáda jak sviňa
Odporúčam zahrať každému odporcovi série NFS kvôli jej arkádovosti. Razom sa Most Wanted zmení na simulátor s geniálne prepracovanou fyzikou a jazdným modelom. Kulisi jazdiace po cestách akoby nemali hmotnosť - stačí jeden náraz a dané auto už nenájdete. Vaše sa zas naopak drží cesty ako prikované. Každý pozná americké film, kde na cestách v San Franciscu autá skákali ako gumkáči, tu sa na podobných cestách auto neunúva preukázať čo i len náznak skoku. Od cesty sa odlepíte jedine v prípade ťažkej havárky a hneď po nej môžete s úsmeom na tvári pokračovať ďalej v pokojnej jazde. Nie, že by to vadilo, ale práve ra prišla o tisícky potencionálnych hráčov. Jediný problém nastáva pri driftovaní, ktoré je s takýmto fyzikálnym modelom jednoducho nehrateľné. Musíte si na to zvykať, ale už už dostávate do ukazováka tyk s viazanosťou na tlačítko Uninstall. Pocit frustrácie je takmer dokonalý....

Takmer prekrásna grafika....
Vozový park je jednoducho nádhera, v tejto hre je spracovaný na 1***. So všetkých tých odleskov, odrazov, nasvietení a podobných somarín vám spadne sánka. Horšie je to už ale s okolím trate a animáciou postáv. Prostredie je síce pestré, ale vizuálne zastaralé. Miestami ho spestrí nejaký ten pterodaktyl preliatajúci nad vašou hlavou, ale ani to nedokáže zachrániť archaickú grafiku zbytku. Animácie postáv, no, ten tučný ujo, čo štartuje preteky je vážne škaredý (kde sa podely holky???). Vám je vidieť akurát ruka, keď ju vystrčíte v 320 km rýchlosti z okienka. Okolitá doprava vyzerá ako krabice od topánok, aj keď trocha krajšie. Vás a vašu polovičku (aj auto aj ženskú) je vidieť akurát tak v animáciach, ktoré sú celom funny, ale graficky tiež zastaralé. O niečo slabšie ako postavy v Kill.switch.

Staré, ale hity....
Hudba a zvuky sú už iná liga. Pesníčky príjemne dokresľujú atmosféru, pripomínaju 80./90. roky a skvele sa hodia k hre. Majú formu rádiových staníc a vyberáte si ich pred pretekom. Zvuky patria tiež k lepším a to aj bez nejakej špeciálnej zvukovej certifikácie.

Strýko Držgroš....
Po dokončení preteku získavate tzv. Outrun Miles. Za ne si kupujete pesníčky, autá, farby a podobné blbosti, takže šetrite, k Enzu sa treba predsa nejako dopracovať. Počet získaných bodíkov zavisí od vašej úspešnosti.

Pre múzeá....
HW nároky hry nie sú nijak vysoké, 1.3 GHz procesor, 256 MB RAM a grafika 5200 a vyššie. Grafická zaostalosť má aj svoje kladné stránky a nepotrebujete vyhadzovaž tisíce za nové železo každý týždeň. Minimum, ktoré som napísal postačí a pre plynulú hru netreba o moc veľa.

Príjemná odpočinková záležitosť, ktorá pobaví a neurazí. Odporúčam ako začiatočníkom, tak aj veteránom túžiacim po chvíli oddychu.

+ animácie aut
+ soundtrack
+ žesnká
+ zábavné prvky
+ rôznorodosť a nelineárnosť tratí

- lacná fyzika
- ostaná grafika
- konzolové ovládanie a menu
- ten tučný ujo

napísal ace 13.10.2006



Páči sa mi!

7.3
OUTRUN 2006: COAST 2 COAST

PC
PS2
PSP
Xbox

Vývoj: SEGA / Sumo Digital
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3. 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19552)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk