Starship Troopers

PC
pridal KamikazeNB 1.1.2007 o 18:56 pod používateľské recenzie

5.2


Na nedávnej LANke sa mi do rúk dostala táto hra - Starship Troopers. Tak sa na ňu pozrime. Hneď ako som hru zapol, tak som dal všetky detaily ma médium. S mojím kompom 512 RAM, 2600 procesor a grafikou GeForce 5400 si teda veľa dopriať nemôžem. Ako prvé som zapol singleplayer. No grafika ma 2x neohúrila. Intro vyzerá dosť nechutne, hlavne tie lode vyzerajú z grafickej stránky zúfalo. Autori mohli urobiť to čo v Warcraft III a to že naanimovali intrá a nepoužili grafiku z hry, ktorá vyzerá dosť biedne. Som si počal už spomínaného intra povedal, že musím dať detaily na najvyššie, ale chyba lávky. Keď som už konečne hral, som zistil smutnú vec. Myška je neovládateľná! Reaguje absolútne zúfalo a to prosím pekne v maličkej miestnosti, kde dokopy nič nieje. Som si myslel že je to tak nastavené v hre, a keď dostanem do ruky zbraň, alebo niečo podobné, tak to prejde. Kdežé. Som trochu zvýšil detaily a myška bola ešte zúfalejšia. Tak som dal všetko na najnižšie detaily a už sa to dalo hrať, ale zato ma ohúrila zúfalá grafika a ked som vyšiel z miestnostičky tak bola myška zase oneskorená ako tentoročný sneh. Po zvýšení senzitivity myši sa stala mimoriadne vtipná vec, ktorú keď človek nezažije, tak nepochopí, ale bolo v to v zlom zmysle. Tak som si zase pekne znížil intenzitu.

Grafika
Je jedným slovom strašná. Teda myslím na tie HW nároky. Nemám síce najsilnejší komp, ale viem čo dokáže a aký je v ňom potenciál, keď si zrovnám ako na ňom vyzerá Doom 3, Half Life 2 a ako vyzerá Starship Troopers a ešte ako seká a ako sa nedá ovládať, tak sú to dosť veľké rozdiely. Kamarát s namakaným PC dal všetko na maximum a v chodbe s 3 ľuďmi mu to fatálne sekalo, možno mu to išlo 2 FPS, tak si môžete urobiť obrázok. No zbraň nevyzerá ktovieako, ale dá sa. Ale to prostredie je zúfalé. Všetko vyzerá strašnéééé umelo. Je na tom niečo neprirodzené, ale neviem povedať že čo. O interaktivite prostredia sa ani nedá hovoriť. Dokopy som našiel jeden, alebo dva druhy kovu, do ktorého keď strelím, tak tam zostanú dierky po guľkách. Ale jedno treba autorom uznať, že keď sa niečo prehreje, cez paru, alebo keď sa pozeráte cez zvlnené sklo tak to vyzerá dosť dobre. Aspoň niečo. Ale trebárs keď som strieľal do lávy tak som krásne videl kocky ktoré z nej vystreľovali. Postavy vyzerajú priemerne. No na hmyz sa dá pozerať, autori aspoň na niečom zapracovali, no keď skape tak to je ale zase iná káva. Normálne som sa bál ked som ho zabil okolo neho chodiť. Normálne to vyzeralo tak ako keby sa mal začať točiť so mnou ako vo Doom 1, alebo Wolfensteinovy. A ozaj, plazma je tiež pekná. Ešte taká zaujímavosť. Skúste hodiť granát a streliť raketometom. Sú dosti rozdielne výbuchy. Maličký granát má obrovský výbuch, ešte aj so zvlnením a raketomet doslova za pol obrazovky len taký slabučký (inak aj dosť zle vyzerajúci) ohník. Chrobáky dosť často vyzerajú, akoby chodilo vo vzduchu a ked ich zastrelím sapíkom tak niekedy odlietajú dozadu niekoľko metrov :DDD

Singleplayer
Autori dobre urobili, keď dali do intier aj pasáže z filmu, aspoň niečo. Príbeh je samozrejme založený na filme. Klasicky sa všetko začína výcvikom. Ten sa odohráva na základni. Celkom klasický. Po jeho splnení odlietate do boja. No autori sa snažili vytvoriť dojem obrovskej bitky medzi ľuďmi a chrobákmi a zmätok, ale vôbec sa im to nepodarilo. Všetko je, ako v celej hre, také umelé. O inteligencii či už chrobákov, alebo spolubojovníkov sa teda nedá veľmi hovoriť. A o tom, že by vám trochu v boji pomohli a kryli vám záda, to už vôbec nie. Chrobáci zasa berú všetko štýlom všetci na jedného. Aspoň že to nie je ako v Call of Duty, ked len čo ste sa objavili na bojisku vy, tak sa všetka paľba automaticky presmerovala na vás. No že by ste boli rekordérom v skákaní, tak o tom sa nedá ani hovoriť. Moja stará mama skočí vyššie. Inak multiplayer som ani veľmi nehral, iba prvých pár misii, aspoň že je to založené na filme, ktorí hra nie celkom úspešne vycucáva. Zbraní je dosť, je tu v podstate všetko na čo sme zvyknutý: Základná zbraň s nekonečnom nábojov, len sa prehrieva, brokovnica, raketomet, „snajperka“... Zdravie je klasické, prosto ho strácate a stačí prejsť cez lekárničku a ste opäť vyliečený. Máte tu aj štít. Ten keď na vás niekto zaútočí, tak, sa minie, vybije, ale za chvíľu sa obnoví. Dobrá vec. Nemusíte sa s ním hrať a zháňať si do neho energiu.

Multiplayer
Sú tu len módy Deathmatch, Team Deathmatch a Cooperative. No nieje to veľa. A hlavne nie je veľa máp, čo je veľká škoda. No ako som hovoril na začiatku, sme boli na LANke, tak sme hrali Cooperative. Celkom sranda, sme sa vyhrajkali. Ide o to, že mechanik (AI) opravuje (vesmírnu) loď. Vy ho máte chrániť, lebo na neho stále útočia chrobáky a zároveň máte doniesť nejaké veci na opravu stroja. No tie chrobáky útočia doslovne iba na mechanika (ktorí má ukazovateľ zdravie, ale sám, ani nijak inak sa neuzdravuje) a na všetko ostatné kašlú. Doslova som sa im staval do cesty, skákal som pred nich, bol som v nich ale kašlali na mňa, išli za svojim cieľom. Škoda, ale na druhej strane o to ťažšie je strážiť mechanika, keď sa vami nerozptyľujú. Ale to je prvá časť úlohy. V druhej časti (obe sa musia plniť priebežne) musíte doniesť tie vecičky. Idete do inej časti mapy. Tu už chvalabohu na vás naši milí kamaráti útočia. Sa valí na vás celkom slušné masy, navyše sa stále obnovujú, tak princíp je jednoduchý, ako v mojom prípade, zobrať brokovnicu, bežať dopredu a čo sa dá, to kosiť. Žiaľ na raz sa dá zobrať len jedna vec. Ale keď ich už zhromaždite, tak príde hlavná vlna a nápor, ale keď to vydržíte, tak ste vyhrali. Tu je práve to najzábavnejšie že musíte s kamošmi spolupracovať, mať presnú taktiku a pozície, lebo je tu dôležitá vec a to, že freandly fire sa nedá vypnúť, tak sa nám z počiatku, kým sme hrali všetci 10 „hurá“ systémom, stávalo že sme sa vzájomne doslova rozstrieľali na franforce. Tak sme mali breafing, sme si nakreslili v skicári nakreslili mapu, pozície a úlohy členov. Obrana bola vo viacerých okruhoch. Konkrétne v 3. A 2 behali pre veci. Keď tu zomriete, tak sa hneď aj v základni obnovíte. Tento mód je hádam jediné pozitívum hry. Prosto musíte tu skvelo spolupracovať a ozaj, dá sa tu nastaviť aj obtiažnosť. Žiaľ sú tu len 3 mapy, neviem či sa z netu dajú stiahnuť aj ďalšie.

Celkové zhrnutie
Dá sa povedať, že táto hra skôr urobila hanbu filmu, slabá grafika za vysoké HW požiadavky. Grafika tiež vyzerá píliš umelo, vlastne ako celá hra. Záchranou je len Multiplayer, teda konkrétne mód Cooperative, ale aj tu sú len 3 mapy. Prosto, nekupoval by som to, dobré hrať len na LANkách Multiplayer – Cooperative.
Toto je moja prvá recenzia, tak buďte mierny, snažil som sa a prosím odpuďte mi gramatické chyby.

+ Multiplayer – Cooperative
+ Prostredie hviezdnej pechoty

- Grafika
- HW nároky
- neovládateľnosť myšky
- v multiplayeri málo máp
- v singleplayeri sa opakujú misie

napísal KamikazeNB 1.1.2007



Páči sa mi!

5.2
STARSHIP TROOPERS

PC

Vývoj: Empire Interactive / Strangelite
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk