Lawnmower Racing Mania 2007

PC
pridal ace 10.1.2007 o 16:41 pod používateľské recenzie

6.9


Hádam každý už ako malé dieťa vždy túžil stať sa tým najväčším a najlepším pretekárom na kosačkách (prípadne záhradný traktor, ale ďalej v texte už len ako kosačka) na svete. Ehm, to je dosť blbosť, ale nevadí, zrejme si to takto nejako približne predstavujú vo Vivendi a servírujú nám túto rýdzo pretekársku hru.

Ako som už napísal hra je hlavne o rýchlo adrenalínovom jazdení na kosačkách. Pýtate sa koho takáto voloviny napadla? No samozrejme múdre hlavy v USA, a tak sa hra môže chváliť oficiálnou licenciou americkej kosačkovej asociácie – USLMRA – United States Lawn Mower Racing Assotiation (neviem ako to mám nazvať). Smejete sa? Tak pozor, tento šport existuje aj v skutočnosti a má aj svoju históriu. Hra obsahuje 2 veľmi pekne a dobre spracované dokumenty, ktoré vám ju priblížia a dozviete sa aj niečo zo života jedného z najlepších pretekárov Davea Hertela.

Okrem dokumentov sa v menu toho veľa nenachádza, to je (samozrejme) spracované pomerne konzolovo, tak ako aj celá hra. Nájdete tu kariéru (nie, vážne, nesmejte sa, táto hra je myslená seriózne), voľnú jazdu a multiplayer pre dvoch hráčov s spilt-screene. Pred začatím samotnej kariéry odporúčam si pár krát zajazdiť voľnú jazdu, aby ste sa zoznámili s pretekárskym špeciálom. Toto nie je klasická kosačka, ktorou si doma (no týmito sa hlavne upravujú veľké plochy v mestách, ale poznám ľudí, ktorí ju majú) upravujete trávnik, toto je pretekárska mašina, diabolský stroj, ktorý sa rúti zákrutami závratnou rýchlosťou okolo 80 kilometrov za hodinu, je strašne pretáčavá, ľahko sa rozkýva a prevrátiť ju hore bruškom tiež nie je problém. Zvládnuť jej ovládanie vám chvíľku zaberie (hlavne ak práve hrávate nejaké autá) a odporúčam vám hrať aj na hocičom inom, len nie na klávesnici.

Na začiatku kariéry si vytvoríte profil, začínate ako obyčajný mladý americký sedliak. Slama v ušiach, lajno na gumákoch, vidly v ruke a základná kosačka po boku. Prihlásite sa na vašu prvú veľkú cenu, a tým sa začína vaša hviezdna kariéra. Pred samotným pretekom máte právo na 3 tréningy na danej trati. Tie sú dobrovoľné, takže môžete absolvovať všetky, alebo nemusíte vôbec. Po tréningu sa pustíte do pretekov, podľa umiestnenia v nich vždy obdržíte určité množstvo bodov, za ktoré si potom môžete kúpiť novú kosačku, pretekársku kombinézu, prípadne môžete urobiť na kosačke nejaký ten tuning. Napríklad môžete kúpiť nové brzdy, motor, štartér...veľa toho nie je. Tratí je v kariére 18, čiže sa počíta s osemnástimi trofejami vo vašej izbe. Tam si ich môžete prezerať na rôznych poličkách a iných úložných miestach. Trate by mali byť licencované, odohrávajú sa v rôznych kútoch Ameriky, sú rozmanitých dĺžok a v rôznych ročných obdobiach. To by malo mať vplyv na jazdné vlastnosti kosačky, ale na snehu vás príliš šmýkať nebude, takže realitu neočakávajte. Kariéra vás odomykaním nových častí posúva vpred (teda aspoň sa snaží), ale aj tak je jej hranie pomerne nudné a nezáživné. Niektoré trate vás budú baviť, súboje kosačka na kosačku tesne v závere sú tiež veľmi dobré, ale časť hry vás bude baviť menej ako Crazy Frog Racer redaktora jedného zahraničného herného magazínu (POZRIET NAJNIZSIE HODNOTENIE NA GAMERANKINGS). Celkovo je však hra tak priemerne zábavná, radi si ju do polovice zahráte a potom si už na ňu ani nespomeniete (samozrejme pokiaľ nie ste fanúšikom, ale to neočakávam). Hra je strašne nevyvážená, prechádza z jedného extrému do druhého (raz sa budete baviť, o chvíľu neskôr nechápavo krútiť hlavou). Vzdialenosť medzi oboma pólmi hrateľnosti je približne taká, akú musia prekonávať horskí nosiči. Rázne odporúčam multiplayer, keď máte vedľa seba dobrého, zábavného kolegu.

V Amerike asi dopestovali nejakú zvláštnu odrodu geneticky modifikovanej trávy, inak si nedokážem vysvetliť, že v rýchlosti 120kilometrov za hodinu nedokážete blbý zväzok sena tvoriaci mantinel. Ako ste z tohto postrehli, tak v hre absentuje akákoľvek deštrukcia, kosačky sú nerozbitné, celé okolie tak isto. Ako som už napísal niekde na začiatku, tak jazdný model hry je dosť divoký. Kosačky sú pretáčavé, ľahko sa rozkývu, na trati ich udržíte pomerne ťažko. Raz sa mi stalo, že som viedol a na poriadne dlhej rovine to z ničoho nič vyzeralo ako v úvodných scénach Kobry 11. Kosačka začala robiť premety, kotrmelce a iné závidenia hodné kúsky. Na takejto kosačke som ešte nejazdil, ale odhadujem, že ide o rýdzo arkádový jazdný model. Fyzikálny model je trochu moc predimenzovaný, buď nič, alebo všetko. Na jednej strane s ničím nepohnete, na strane druhej robíte spomínané kúsky.

Čo sa týka grafického spracovania, tak by som jednoznačne zmenil číslovku v názve hry o pár čísel dole. Grafika jednoznačne neodpovedá roku 2006 a už vonkoncom nie 2007! Neviem kedy som naposledy videl takúto grafiku, ale je dosť možné, že ešte v prvej polovici série Need For Speed. Všetko je hranaté, kostrbaté, pri bližšom (a niekedy už z diaľky) strašne rozmazané. Stroje a spracovanie pretekárov by pri silvestrovskej nálade mohlo byť na úrovni Moto GP (samozrejme prvé dva diely), ale všetko ostatné je hnusné. Hra je síce pestrofarebná, ale prd je vám to platné, keď je dosť pozadu. Okolie tratí tvoria hranaté farebné stodoly, hranaté stebla trávy, kukurice, obilnín, hranaté modely kosačiek, reklamy, traktory bez akéhokoľvek nasvietenia, odleskov a iných „vymožeností“. Má to aj kladnú stránku v nízkych požiadaviek na HW, ale tie sú v roku 2006/2007 až príliš nízke (900MHz procesor...), aj keď minimum by som bral s rezervou.

Do uší vám vyhráva nepríjemná americká sedlácka muzička (teda aspoň na mňa tak pôsobila). K hre sa dokonale hodí, perfektne ju dokresľuje, ale pokiaľ nie ste fanúšikmi monotónneho brnkania na bendžo (alebo čo to je), tak vám bude liezť na nervy. Ostatné zvuky v hre sú tiež na kvalitnej úrovni, ale pôsobia trochu „umelo“, neprirodzene

Umelá inteligencia vašich súperov nie je nič extra. Nesnažia sa vás blokovať, prípadne iba minimálne, pri predbiehaní a dobiedzaní nie sú nijak agresívny, len si jazdia tak, ako im Boh a vývojári naložili do vienka (a veru moc toho nebolo). Latka obtiažnosti je dosť nízko a pri dostatočnej dĺžke trate sa jednoducho prepracujete z chvosta až na čelo, dokonca na dlhších tratiach (12 kôl) môžete všetkým ostatným po čase pokojne naložiť kolo.. Autori mysleli aj na tých menej zručných, na takých, ktorí sa budú stále dostávať do šmykov...a tak robia úplne nezmyselné chyby aj protivníci (po perfektnom prechádzaní zákrut v celom preteku z poslednej vyletí). Čo ale zas oceňujem a dosť ma to aj štvalo počas hry je fakt, že protivníci sú si vedomí neovládateľnosti kosačky (hlavne vašej). Hlavne zo začiatku sa vás snažia prevrátiť, dostať do šmyku prípadne inak eliminovať. Aby sa to isté podarilo aj vám, tak potrebujte isté množstvo zručnosti, keďže ich len tak ľahko nerozkníšete a niekedy sa to aj obráti proti vám.

Hra na mňa pôsobila rozporuplným dojmom. Miestami ma pobavila skvelou hrateľnosťou, inokedy zas zarazila do kresla až škôlkarskými chybami a hlavne svojím spracovaním. Niekde v jadre sa určite skrýva celkom kvalitný a zábavný titul, problém je v tom, že miestami je trochu nahnitý. Už tu bolo všetko, ale kosačky ešte nie, oceňujem aspoň takúto štipku originality.

Odporúčaný HW: Procesor 2 GHz, 512 MB RAM, GeForce 4 64 MB (ekvivalent) a 800 MB na HDD. (pre lepší zážitok z hrania X-Box360 gamepad pre PC, tak toto fakt nechápem , plne stačí klasický gamepad, alebo volant).


Majitelia volantov si môžu prihodiť najeké to percento.

napísal ace 10.1.2007



Páči sa mi!

6.9
LAWNMOWER RACING MANIA 2007

PC
Xbox

Vývoj: VU Games / VU Games
Štýl: Racing
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19565)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk