FlatOut 2

PC
pridal morkaman 10.3.2007 o 11:04 pod používateľské recenzie

9.5


No ako som sa k tejto hre dostal vám radšej nepoviem, vlastne o tom ani nie je čo písať, čiže prejdem hneď veci a to hre samotnej.


Po celkom úspešnej jednotke, ktorú som síce nehral (škoda), vydalo štúdio Bugbear pokračovanie tohto titulu. Či splnili očakávania hráčov si hneď povieme.


Akonáhle sa spustí hra, vás očarí vynikájúce intro ukazujúce tie najmorbidnejšie a oku lahodiace deštrukcie aút, ktoré lietajú a narážajú do seba jedna radosť. Hneď potom sa ocitáte v jednoduchom menu a do uška vám hrá príjemná rocková muzika tipu Nickelback.


Po výbere tipu hry Singelplayer sa naskytá možnosť kariéry - najdôležitejšej časti hry. Začínate s malým obnosom peňazí a môžete si kúpiť jedno z aút. Z vlastnej skúsenosti odporúčam najskôr si dané auto vyskúšať na cvičnom okruhu, predtým než ho kúpite, pretože sa vám môže stať (tak ako mne) že si kúpite auto ktoré vám vôbec nevyhovuje. Jazdné vlastnosti aút sú veľmi odlišné čiže si treba dobre premyslieť či budete jazdiť tipom destruction derby - dôjdem do cieľa sám a ostatných nechám odpočívať na zemi pred autom niekde v garade, alebo sa pokúsim všetkých nechať za sebou a vyhýbať sa ostatným.
Auté sa rozdelujú do troch kategorii. Po kúpe auta - priliehavejšie by asi bolo kus starého železa ledva so štyrmi kolesami - konečne možete ísť na závod. Závody sú robené formou niekoľkých turnajov kde jazdíte na okruhu a potom keď vyhráte zopár týchto turnajov, (2 - 4) tak sa vám odomkne nejaký deštrukčný závod, kde je vašim cieľom poškodiť alebo zničiť súperové auto. (Nezáleží na tom či zostanete posledný alebo zomriete prvý - proste treba nahrať čo najviac bodov). Taktiež sa vám po vyhratí tých turnajov naskytne možnosť hrať jednu z množstva vtipných úloh, (jasný dôkaz toho že fantázii sa medze nekladú) kde napríklad musíte vystreliť vodiča z auta (to musíte vždy) a on poslúži ako bowlingová guľa alebo si zaskáče žabky na vode. Táto časť hry sa mi zdala práve najtažšia a privítal som že tieto úlohy sú nepovinné. Po dokončení jednej časti kariéry (je rozdelená podľa typu aút) prichádza tzv. majstrovský turnaj, v ktorom závody majú často aj 4 - 5 kôl a dajú poriadne zahrať. Keď si kúpite auto z lepšej kategórie, tak sa celý tento proces opakuje.(Škoda že aj niektoré závody () ...Ešte k tým závodom... Takže po každom závode môžete získať peniaze aj za to že ste napríklad zajazdili najlepšie kolo, zničili najviac vecí okolo trate (titul bulldozer bude častým kamarátom), alebo za najväčšie poškodenie ostatných aút. Taktiž dostanete peniaze pokiaľ sa zabavíte so súperovým autom. Čiže ho nasmerujete do stromu alebo prinútite vodiča okúsiť betón cez čelné sklo.


Áut je v hre okolo päťdesiat čo bohate stačí. Čo ma trochu naštvalo je že hra nemá žiadne licencie, čiže autá majú názvy typu Chilli Pepper alebo napríklad Canyon. Taktiež reklamy na autách sú vymyslené. Čo sa týka tuningu tak si môžete vybrať jednu z prednastavených farieb - nejaké prahrabovanie sa v spojleroch alebo bodykitoch nečakajte. Našťastie väčšina aút má po kúpe už aký - taký tuning za sebou čiže seriové autá určite nekupujete. Veľkú úlohu ale zohráva tuning motora. Treba dobre porozmýšlať čo do auta dáte, pretože kupovanie všetkých dielov (tak to býva vo väčšine racingoviek) pod dojmom že čím viac tam toho natrepem tým lepšie bude auto, určie neodporúčam. Trik je v tom že takmer každý diel zvyšuje ale zároveň aj znižuje určitú vlastnosť auta. Čiže ak si napríklad kúpite silné nitro, tak sa rozlúčte s tým že vaše auto bude rozbíjať o steny ostatných súperov, pretože bude mať nízku silu a odolnosť. Pokiaľ auto počas závodu rozbijete úplne (alebo len čiastočne) nevadí. Na ďalší závod pôjdete znova s autom v takom stave v akom ste ho kúpili. (Ten klampiar musí byť naozaj rýchli, a ešte pracuje aj zadarmo - takého mať v reáli tak ani poisťovať auto nemusíte :-D)


Čo sa týka toho ničenia aút a okolitej krajiny, tak táto hra nemá na PC konkurenta ani zďaleka. Na aute sa dá zničiť úplne všetko. Svetlá budete mať rozbité už pár metrov po štarte, potom prichádzajú na rad spojlere, výfuky, dvere, nárazníky a kapota. A nakoniec keď vaše auto je už len holý rám so strechou, tak sa poohýba aj ten, odpadnú vám kolesá, začnete horieť a ani sa nenazdáte a je po vás. Rýchlo si zvyknete na ikonku reštart. Taktiež sa pekne dá rozbiť všetko okolo vás. (Dostávate za to nitro) Proste už len kvôli tomu ničeniu by si mal každý z vás túto hru zahrať, pretože je naozaj dokonalé. Grafika je výborná (až na vodu) a hru spustíte aj na slabších počítačoch.


Po prejdení kariéry veľa závodných hier zostáva na hardisku možno jeden, dva dni. Pokiaľ máte internet tak pri tejto hre to nehrozí. Multiplayer je proste bomba. Hrať môžete proti ďalším siedmym hráčom. Momentálne hráva dosť čechov čiže sami sa cítiť určite nebudete, a zabavíte sa napríklad tým že najskôr zničíte tých ktorí vám nerozumejú a potom si to rozdáte medzi sebou. MULTIPLAYER JE proste obrovským PLUSOM a zabaví vás na dlhé hodiny.


Zvuk je taktiež výborný. Soundtrack takej tvrdšej muziky sa k tejto hre dokonale hodí. Každé auto má iný zvuk, po náraze počuť skrípanie, buchot poprípade zhrozený vodičov krik pri prelete ponad kapotu.


A či hra splnila očakávania? No podľa mňa ich splnila bez debaty a titul Hra roka 2006 si tiež zaslúžila. Nebyť niektorých malých nedostatkov, tak môžeme hovoriť o dokonalej racingovke. Dobrou správou je, že sa pripravuje pokračovanie a ak chlapci zostanú v takomto "švungu" tak je sa na čo tešiť.


Plusy
-NIČENIE
-Multiplayer
-Grafika
-Zvuk
-A všetko ostatné až na...


Mínusy
-...vodu
-...absenciu licencii
-...trošku menej tratí (alebo sú veľmi podobné)

napísal morkaman 10.3.2007



Páči sa mi!

9.5
FLATOUT 2

PC
PS2
Xbox

Vývoj: Empire Interactive / Bugbear Entertainment
Štýl: racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19660)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk