Warcraft III: The Frozen Throne

PC
pridal agent1 17.4.2007 o 16:02 pod používateľské recenzie

9.6


Netrvalo dlho a spoločnosť Blizzard vydala k hre Warcraft 3: Reign of Chaos skvelý datadisk s názvom Frozen Throne. Je teda jasné, že dej sa bude točiť okolo tohto Ľadového trónu, do ktorého kedysi uväznil démon Kil Jaeden vládcu nemŕtvych, Ner Zhula.

Na začiatok opíšem dej príbehu, ktorý je rovnako dobrý ak nie lepší, ako v predošlom dieli. Znovu sa stretávame s lovcom démonov, Ilidanom Stormrageom. Ten je vlastne po nedávnej príhode s Gul danovou lebkou tiež istým spôsobom démon. Rozhodol sa vyvolať z hlbín oceánu starobylý národ Nagov. Naga je rasa morských hadov a podobných slizkých príšer, ktorí, i keď sa to nezdá, boli kedysi elfovia. Ilidan taktiež uzavrel dohodu s Kil Jaedanom. Ten mu prikázal zničiť Ľadový trón a prekaziť tak Ner Zhulove plány. Ner Zhul sa totiž začal prihovárať Arthasovi a posiela ho do Northrendu aby zabránil Ilidanovi v zničení Ľadového trónu a aby ho konečne vyslobodil z jeho ľadového zajatia.

Kampaň začínate hrať s elfkou Maiev Shadowsong, ktorá teraz pátra po Ilidanovi a chce ho znova uväzniť. Neskôr zistí, že Ilidan odplával na šíre more a tak ide pochopiteľne za ním. Ilidan putuje k Sargerasovej hrobke, kde sa nachádza mocný artefakt, Sargerasovo oko. Pomocou neho sa pokúsi roztrhať Northrend na kusy, čo však moc múdre nie je a tak sa vydávate prekaziť mu jeho plány. Neskôr sa Maiev stretne aj Furionom Stormrageom, Ilidanovým bratom a Tyrandou Whisperwind. Tyranda je zodpovedná za vyslobodenie Ilidana z väzenia, takže Maiev nie je veľmi rada že ju vidí. Neskôr, keď Tyranda padne do rieky (pokúšala sa totiž zdržať vojsko nemŕtvych) Maiev sa na ňu vykašle. V poslednej misií za elfov Tyrandu nájdete a budete sa ju snažiť zachrániť pred nemŕtvymi. Toto je čiastočne aj misia za Nagu, Ilidan sa totiž ponúkne že sa bude podieľať na zachraňovaní elfky. Na konci kampane prepustí Furion Ilidana na slobodu pod podmienkou, že sa to už nezopakuje. Maiev však stále nemá pokoja...
Presúvame sa do dejovej línie ľudí. Princ Kaelthas aj so svojou skupinou krvavých elfov sa podieľa na rekonštrukcií Dalaranu, ktorý bol zničený Plamennou Légiou. Musí pritom počúvať neustále rasistické urážky Lorda Garithosa. Pri tom natrafí na nagijskú čarodejnicu Lady Vashj, ktorá sa princa Kaela usiluje zlákať k nim. Avšak Garithosovi sa nepáči, že Kael sa stýka s Nagmi a tak ho dá uväzniť do žalára. No Lady Vashj ho zachráni a utečú spolu cez portál do Outlandu, kde ich má čakať Ilidan. Toho však konečne chytila Maiev, takže ho musíte zachrániť. Po jeho záchrane sa vydáte zabiť vládcu Outlandu, Magtheridona. Pánom Outlandu sa tak stane Ilidan. V nasledujúcej animácii príde Kil Jaeden a varuje Ilidana, aby zničil Ľadový trón, inak... a tak sa Ilidan, Lady Vashj a princ Kaelthas vydávajú do Northrendu.
Presúvame sa do Lordaeronu. Sylvanas Windrunner sa chce pomstiť Arthasovi za to, že je z nej teraz monštrum (červené oči, zákerný výraz, diabolský hlas). Dohodne sa s dreadlordmi Varimatharasom, Detherocom a Balnazzarom. Tí prichystajú Arthasovi pascu, avšak neúspešne. No Sylvanas ho trafí v lese paralyzujúcim šípom a tak je jej pomsta skoro istá. Avšak včas zasiahne Kel Thuzad a Sylvanas sa dá na útek. Arthas sa teraz môže vydať do Northrendu, kde má obrániť Ľadový trón pred Ilidanom. Nanešťastie sa mu to podarí. 

No a teraz by som konečne mohol nechať príbeh príbehom a pustiť sa do hodnotenia ostatnej časti hry. V menu hry teraz nájdete aj možnosť Custom Campaign. V tomto priečinku nájdete ostatné kampane, ktoré si môžete stiahnuť z internetu. Taktiež si môžete stiahnuť aj ďalšie kapitoly do bonusovej kampane orkov, no mne sa to bohužiaľ nedá.  Ďalej pribudla možnosť nastavenia Handicapu (50 až 100%). Čo ma však sklamalo je absencia národu Nagov, ktorý tam podľa mňa mal byť, no ale aspoň že je v kampani ( je ale aj v editore). V hre je ešte zopár inovácii ako napríklad zvýraznenie obtiažnosti tých critterov (alebo ako sa to volá) príslušnou farbou. Taktiež je tu zobrazenie miesta, kde sa ide postaviť budova, t.j. keď pošlete peasanta postaviť budovu, na mieste postavenia sa zobrazí jej obrázok. Každá rasa teraz disponuje štyrmi druhmi hrdinov, nielen troma ako to bolo v Reign of Chaos. Ľudia majú Blood Magea, orkovia Shadow Huntera, nemŕtvi Crypt Lorda a elfovia Warden. Je už len na vás, koho si vyberiete a ak by vám to nestačilo, v novej neutrálnej budove Tavern máte na výber niekoľko ďalších hrdinov. Nechýbajú taktiež nové jednotky, nové upgrady a naviac má každá rasa aj novú budovu, obchod, kde sa dajú nakupovať rôzne predmety. Jedna z ďalších drobných zmien je, že hrdina, ktorý vlastní orb, získava vlastnosť útočiť na vzdušné jednotky. Zmenili sa aj ceny jednotiek a budov. Táto zmena môže vyvolávať počiatočný nezvyk, ale postupom času sa to napraví.

Záver? Datadisk Frozen Throne ma v mnohom prekvapil, no poväčšine prípadov príjemne a odporúčam túto hru každému a najmä tým, ktorí hrali predošlé diely Warcraftu.


napísal agent1 17.4.2007



Páči sa mi!

9.6
WARCRAFT III: THE FROZEN THRONE

PC

Vývoj: Blizzard Entertainment / Blizzard
Štýl: stratégia / realtime
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 1.7. 2003
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19882)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk