Black Buccaneer

PS2
pridal maniakps2 7.11.2008 o 17:41 pod používateľské recenzie

3.0


Môj názov je Black Buccaner. Ja som raz vybral sa do jedného obchodu. Tam ma uvidieť a zobrať z police za nechutne neslušnú cenu maniakps2. Doma ma vybrať a dať do jeho konzole playstation2. No a od vtedy ma neznášal viac než si viete predstaviť. Prečo? Neviem ale pár krát ma zapol a aj vypol. Čômu som úplne nerozumel pretože pred tým hovoril že by strašne chcel nejakú poriadnu westernovú záležitosť čo sa mu aj podarilo a aj po zaharatí potešilo (GUN). A potom hľadal nejakú slušnú pirátsku záležitosť, chcel niečo zaujímavé a Piráti z Karibiku sa javili ako podpriemerná rúbačka. Keď o mne čítal, trocha, tak sa dozvedel že hra sa bude odohrávať na stratenom ostrove plného pokladu a podivných vecí plus nejaká tá čierna mágia.... WOW! No, ale čo začalo po spustení hry bolo úplne iné ako si on predstavoval, čo to bolo? Ja neviem, ale on asi vie.

O čo ide?
Zmiešajte: dajte tam trocha z Uncharted-u vysipte tam štipku Tomb Raider-a a nezabudnite vybrať zábavu, cut- scény a hodiť tam nudného a Rumom nasjaknutého piráta.
Hra Black Buccaneer začína veľmi jednoducho. Vaša úloha je vžiť sa do kože obyčajného námorníka Francis-a Blade ktorý sa uprostred veľkej búrky spolu zo svojou loďou... no skôr zvyšnými, troskami ocitol na brehu nejakého zabudnutého ostrova. Hmm nejaká cut scénka nenastala, proste nič sa nedialo a po chvíľkovej blabotačke starej tetky sme sa postavili hneď na nohy a hop šup skok... ideme na to. To hneď ubralo z prvého dojmu pretože by sa veľmi hodila nejaká aspoň pekne namalovaná scénka ktorá by ukázala v akej je Francis nálade, ako vníma situáciu v ktorej sa ocitol, niečo by si zadudral a tak sa vybral. Síce nejdem kritizovať hru len preto že nemá scénky, ale tejto hre by sa veľmi hodili. No takže začínate s tým že ani nevietete čo je Francis za človeka len vstanete, spustí sa "atmosferická hudba objavovania džungle" ( úvodzovky preto že pocelí čas čo som hru hral bola tá istá hudba a stále, stále do okola a po takých pár hodinách hrania keď sa stále opakujú tie isté štyri tóny tak to človeka poriadne začne ****. Ale vždy je tu možnosť vypnúť zvuk a pustiť si nejaký metal :) ) a začnete. Po boku máte len jden meč a jeden starý revolver ( z ktorého vystrelíte jednu ranu a čakáte cca. 20 sekúnd aby ste mohli vystreliť dalšiu :) ) Hneď z úvodu zistíte že v hre sa bude priveľa skákať a to preto že hneď ako začnete budete musieť preskočiť pár balvanov, potom sa skákacím štýlom vyštverať na hor a odtiaľ opäť preskákať pár tyčiek, takže niečo pre milovníkov Tomb Raider :) . Keď už som pri T.R. tak B.B. je to isté ale s vyslancom mužského pohlavia. V hre sú tak isto puzzles ( aj keď nie moc namáhavé, vždy treba len pohnúť nejakými bedničkami, takže žeby ste sa niekde na pekne dlho zdržali, neexistuje ), priveľa skákacích oblasti a nelineárne prostredie. Áno nelineárne, takže môžete behať po ostrove ako sa vám páči aj keď pravdu povediac neni to nič zaujímavé, skoro stále také isté alebo podobné lokácie. Aj keď neviem prečo, ale stereotyp na mňa neprišiel. Možno aj vďaka zaujímavým súbojom a strach z pascí nastraženými nepriateľmi.

Black Buccaner
Z počiatku sa budete snažiť len niekde ukryť pretože vás hneď z úvodu budú napádať nebezpečné opice alebo väčšie orangutany. Francis sa ukryje v podivnej jaskyni kde objaví istý amulet ktorý má v sebe silu zlého a už dávno mŕtveho Black Buccaneer-á. Francis si tento amulet zoberie a od vtedy začne ovládať zakázanú čiernomagickú silu voodoo. Francis sa stanne Black Buccaneer-om. Keď už teda Francis vlastní túto silu dokáže sa na hcvíľu premeniť na Black Buccaneera takže všetkých nepriateľov v tejto podobe bude ničiť ako slabé panáky. Keďže už Fancis nieje len ustrašené morské morča tak sa vydá hľadať bájny stratený pirátsky poklad uložený niekde v tých najpustejších hlbinách ostrova. WOW!. Však na poklad si brúsia čepele aj piráti, ktorý si tak isto chcú zaobstarať budúcnosť, takže okrem opíc vám do zoznamu nepriateľov pribudnú aj už nebezpečnejší piráti. Súboje s nimi sú omnoho náročnejšie a to aj preto že nemáte o nič silnejší život ako oni a ani o nič silnejšie zbrane, takže si musíte dávať poriadne bacha v súboji proti takým štyrom, aj keď už aj taký dvaja vám dajú poriadne zabrať. Súboje sú dosť zaujímavé pretože bojovať rambo štýlom môžete iba ako Black Buccaneer, ale keď vám dojde voodoo energia tak je dosť veľký problém sa udržať na žive. Tak isto môžete kombinovať rôzne combá a pri tých najkrajších sa aj čas trocha spomalí.
Atmosféra
V hre Black Buccaneer je hlavne preferovaná temná mágia takže hra sa preto snaží nabrať čo na najtemnejšej atmosfére takže hra má byť tak trocha strašidelná, síce nejde o žiaden horror ale tú temnotu v hre očividne cítiť.
Save systém
V hre sa nachádza dostatok "oltárov"- save pozícií kde si budete hru môcť v kľude uložiť a po smrti alebo novom zapnutí od uloženej pozície pokračovať.

Tu to máte všetko v official trailer-y Xbox verzie

https://www.youtube.com/watch?v=tH5DLZn4AIU#

Negatíva

Zatiaľ som písal tak trocha v pozitívnom duchu tak teraz idem písať o nedostatkoch hry kvôli ktorým je hodnotenie také aké je. Asi najväčším negatívom celej hry je nuda. Možno som napísal že hra nie je stereotypná, ale nudná to teda je. Možno úplne nerozumiete tak sa vám to pokúsim vysvetliť. Ide o to že hra je v podstate celkom zábavná, zábavné súboje, zábavné skackanie z kameňa na kameň, ale všetko to začne po čase liesť na nervy a to v doprovode otravnej hudby ktorá vás od začiatku otravuje so svojími 4. tónmi. Aj to skackanie ktorého je až priveľa začne po čase otravovať, tak isto nikoho nenadchne, keď na miestach kde ste pred tým všetkých nepriateľov pokosili, tak zrazu sa tam opäť objavili, k tomu pripočítajte fakt dlhé loadingy ktoré vás nakoniec presvädšia... všetko to Offnúť a ísť si pospať :).
Ďalej vás určite nenadchne slabšie technické spracovanie a Fakt hrozná mapa v ktorej som sa vôbec nevedel vyznať. Je to ako keby ste mali zle napísaný diktát od nejakého 5kára a poriadne sa ani čítať nedá. Tak isto dosť podpriemerná gafika je mínus, ale celkom sa dá, aj keď textúry sa dali vyladiť. Takže na grafike sa dalo ešte omnoho viac popracovaať. V hre samozrejme nechýbajú ani Boss fighty ale väčšina z ních je len také zosmiešnenie hry samotnej, takže napr. boss sa zasekne a vy ho kľudne z diaľky obstrelujete až kým mu život úplne nevynulujete alebo boss len tak zostane stáť a opäť sa pohne až keď ho poriadne zmlátite. Black Buccaneer bol dobrý nápad a mohol byť takým mini rivalom Tomb Raider a Uncharted na old gene. No, ale oproti Black Buccaner, u Uncharted som sa naozaj bavil a neboli momenty že by som od nudy vypínal čo u B.B. bolo samozrejmosťou. Tak isto to bolo omnoho zaujímavejšie hranie s fajnými cut scénami čo u Buccaneera velmi chýbalo a tak isto mal Uncharted aj zaujímavejší príbeh samozrejme ktorý dotvárali cut scény, ale koho je to chyba že Black Buccaneer ích nemal?
Takže Black Buccaneer ide označiť ako len- nízko podpriemernú nezáživnú akčnú adventuru.

Plúsy
- Atmosféra
- Zaujímavosť súbojov
- Pasce

Mínusy
- Slabšia grafika
- Nuda
- Nedotiahnutosť hry
- žiadne cut- scény
- Otravná hudba
- technické spracovanie
- Nevýrazný príbeh
- Žiadne nové zbrane
- Mapa
Grafika v plnej paráde
Francis vie, ako na opice
Black Buccaneer v celej svojej kráse

napísal maniakps2 7.11.2008



Páči sa mi!

3.0
BLACK BUCCANEER

PC
PS2
Xbox

Vývoj: 10tacle Studios / WideScreen games
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20024)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk