Devil May Cry 4

Xbox360
pridal maniakps2 25.11.2008 o 23:27 pod používateľské recenzie

8.0


Ehm tak trocha netradične....., myslím že je ešte dosť hráčov, ktorý o kúpe tejto hry uvažujú, uvažujú či kúpiť alebo nekúpiť. Aby som pomohol v tomto rozhodovaní, tak sa pripravte na trocha inú recenziu v tom zmysle, že nebudem spoilovať- prezrádzať príbeh, ale budem zachádzať trocha hlbšie do detailov.

Príbeh a hra samotná

Určite, séria Devil May Cry sa môže považovať aj za jednu z tých lepších príbehových hier. V každom diely sa odohrávali rôzne zvraty, vznikali nové priateľstva aj nepriateľstva medzi jednotlivými postavami. Vždy sa hovorilo o dávnom démonickom bojovníkovi Sparda, ktorý pred cca. 2000 rokmi, otočil svoj meč proti démonom, porazil ich a poslal do pekla a tak zachránil ľudskú rasu. Týmto chcem naznačiť, že každý DMC mal vždy celkom dobrý a zaujímavý príbeh. No a ako je to so štvorkou? Robí dobré meno svojim predchodcom?
DMC4 sa tento krát odohráva trochu inak ako predošlé diely. Takže je to tak trocha iný DMC dokonca aj s iným hlavným hrdinom. Jeho meno je Nero. Nero je svätý rytier rádu meča, sekta, ktorá uznáva démona Sparda ako boha. Z počiatku pôsobí ako len obyčajný mladík s rukou v sadre, ale ako sa po čase ukáže, to čo má pod sadrou, nie je len obyčajná zlomenina, ale v podstate diabolská ruka ktorá ožije až keď príde tá správna chvíľa. Ktorá? Hneď v úvode, zabije Dante (hrdina predošlých dielov) , vodcu rádu Sparda, To by bolo Ok. Len keby Dante bol nemilosrdný vrah, lenže on je syn samotného Sparda, ktorý háji ľudské farby. Takže toto všetko na úvod. Polodémon Dante, zabil jeho svätosť a Nerová zlomená ruka ožila ako mutantská, démonská končatina. Ktorá v sebe uchováva obrovskú silu, čo robí z neznámeho mladíka celkom zaujímavého nováčika DMC sveta.
Dvaja hrdinovia, jeden kladnejší jak druhý, zaujímavé prostredie, ďalšie rôzne postavy... . Určite to znie zaujímavo, tak prečo sa v skoro každej recenzii dočítate že „ tento krát, príbeh nie je až tak zaujímavý/dobrý ako u predchodcov“ ? Táto veta má logické vysvetlenie, proste je to pravda. I cez to, že DMC4 z počiatku pôsobí ako príbehovo zaujímavá hra, myslím že príbeh by nemal byť hlavným dôvodom prečo hru kupovať. Hra má 20 misii a k tomu dôležité príbehové „sekcie“ a hlavné zvraty sa udejú hneď po čas prvých siedmych misii. Takže od 8. po 20. misiu vám bude skoro všetko jasné, už budete vedieť kto je ten zlý a kto ten horší. Aj keď je príbeh celkom fajn, tak určite to nie je zas nejaký úžas a nijak inak ako priemer, sa nedá označiť, ale nebuďte smutný, pretože na konci budete maximálne revať, pretože základ DMC tvoria práve dojímavé konce. (

Hrateľnosť

DMC séria je známa tým že je to od začiatku do konca hard-core záležitosť, takže menej skúseným hráčom, slabým hráčom už v takej 3 misii praskli nervy a porozbíjali gamepady, prípadne klávesnicu (: . Tak ako je na tom štvorka ohľadne obtiažnosti? V DMC 3 som skoro každú misiu opakoval zo päť krát a to len z jediného dôvodu a to, neuveriteľne náročné súboje s bossmi. Každo misijný nepriatelia neboli až taký problém, takže celou misiou ste sa celkom pohodlne presekali, ale potom prišiel taký hrôzostrašný démonský boss, ktorého som vždy ledva, ledva až v nejakom 5. súboji porazil. No a ako je na tom s bossmi DMC 4 ? Áno, aj tu si na vás skoro na konci každej misie brúsia zbrane rôzne kreatury. No, ale treba sa ich báť ako ich predchodcov? Odpoveď znie „ani nie“. Aj keď svojím vzhľadom a monumentálnosťou naháňajú hrôzu, ale súboje s nimi nie sú boh vie aké výzvy. Možno až na obtiažnosti „ Son of Sparda “- Hard a vyššie, vás trocha potrápia, ale tiež sa to dá v pohode zvládnuť. Ja osbne som na prvý pokus nedal len dvoch bossov z 8. To je čo? (: Takže obtiažnosť je na nízkej úrovni, oproti ostatným DMC. Takže s hrou nebudú mať problémy aj tí menej náročný hráči. / Taká mini „blbotinka“, moja segra v živote nehrala DMC a zapol som je 4. na human obtiažnosti a v pohode prešla celú hru len s dvoma úmrtiami. To je čo? (: /
Dosť nepríjemným mínusom DMC 4 je veľmi časté opakovanie lokácii v ktorých sa stretnete dokonca s tými istými bossmi. Aj keď tento krát nimi budete prechádzať s iným hrďinom ako bol Nerom / konkrétne s Dantem / ,ale ani to nezachráni fakt, že druhú polovicu hry si autori dosť uľahčili prácu.

Klady

I keď hra nie je až taká úžasná jak to z počiatku vyzeralo, ale predsa má táto hra aj svoje klady ktoré zahmlievajú aj keď nie úplne, ale predsa len celkom slušne, tie nedostatky (: .
Asi najväčším kladom tejto hry je fakt parádna grafika, ako na konzolách tak aj na Pc. Fakt pekný design misii- pekné lokácie, modely postáv, combo image, fajnové cut-sceny a skvelé soundtracky . Ďalej tu máme veľmi dobré technické spracovanie a coolovo bohatý combo systém ktorý ide efektne využiť v skoro každom súboji, vždy nejak inak. Do cesty, kde si perfektne oprášime podlhovasté železo nazývané meč, sa vám postavia tie najrôznejšie druhy nepriateľov. Od otravných jednotiek frost a assault jašterom až po lietajúce fantómy Mephisto. Na každého nepriateľa platí iná technika pri čom pri kombinácii správnych tlačidiel môžete aj dlho odolateľného Mephista skoliť za niekoľko sekúnd, ale nič sa nestane ak budete len behať a tupo vytvárať len jedno základné kombo s klasickou streľbou.
V čom je štvorka odlišná od predchodcov je vlastne aj tak trocha iný pohľad na zlo. No vlastne na zlo ako také. Polovicu z bossov a „každomisíjniich“ nepriateľov tvoria „dobrý anjeli“ ktorých vedie zlý zaslepenec. Takže tento krát sa nepriatelia budú deliť na zlých a horších kde úlohu tých horších prevezmú práve nebeské bytosti. Nie že by sa počas hry neodhaľovala pravda a... a ďalej neprezradím (

Síce štvrtý Devil May Cry nie je až taký úžasný ako sa od neho očakávalo, ale predsa je to len dobrý štart na next- gen konzolách, so slušnou zábavou a potvrdením kvalít tejto série.

Páčilo sa mi : rýchla akcia v skvelých lokáciach, so skvelou grafikou a slušnou zábavou.

Nepáčilo: Veľa nevysvetleného po dohratí hry a opakovanie lokácii..

Hodnotenie- 80%- skvelá hra

https://www.youtube.com/watch?v=CzhdaqaWRe0#

napísal maniakps2 25.11.2008



Páči sa mi!

8.0
DEVIL MAY CRY 4

PS3
PC
Xbox 360

Vývoj: Capcom / Capcom
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 2. 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19873)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk