Saint's Row 2

Určite sa pamätáte na nevydarený klon GTA - Saints Row, ktorý žiaľ vyšiel len na Xbox360. Saints Row je však späť a s ním niekoľko hodín kvalitnej zábavy, prestreliek, áut a mnoho ďalšieho. Ako dopadlo Saints Row 2 u Homieho? :)

PC
pridal HomerJay 20.2.2009 o 18:41 pod používateľské recenzie

8.5


"Určite sa pamätáte na nevydarený klon GTA - Saints Row, ktorý žiaľ vyšiel len na Xbox360. Saints Row je však späť a s ním niekoľko hodín kvalitnej zábavy, prestreliek, áut a mnoho ďalšieho. Ako dopadlo Saints Row 2 u Homieho? :)"

Nie je to tak dávno čo bola vývojárska firma Volition skoro neznáma. Avšak po vydaní úspešnejších hier ako Punisher a Red Faction 3 sa táto firma zviditeľnila a to aj vďaka firme THQ(distribútor AOE, Worms, Warhammer a mnoho ďalších) ktorá ich tituly distribuuje. Volition je známa a kritizovaná hlavne vďaka grafike a štýlu ich hier. Ide poväčšine o FPS. Je síce pekné že začali hneď tým najťažším, no mali dlhšie ostať u grafiky. Zdá sa že Saints Row 2 by dokázal bez problémov nahradiť GTA:IV. Veľmi ma prekvapilo prepracovanie biznisu, štýlu boja, alebo obsadzovania území. Celá hra je spracovaná viac-menej zábavnou formou. Síce si po zapnutí hry často kladiem otázku - Nezapol som The Simpsons: Hit&Run? - (áno, taká jednoduchá grafika...) no potom ma napadne že nemám DVD ... Čo to kecám - o tom už ďalej...

Začnem zaujímavosťami hry.

- Hra je samozrejme ako ináč - plná násilia a prestreliek.
- Saints Row 2 vyšlo naschvál až po GTA IV, aby si autori z neho mohli zobrať tie najlepšie veci. Čo "ukradli" je napríklad používanie vecí (napr. plechovky) ako zbrane, GPS, niektoré typy zbraní, zameriavanie a mnoho ďalších vecí.
- Misie a príbeh sú o niečo menej zaujímavé, zdá sa že autori sa viac zamerali na vedľajšie misie, tých je až neúrekom.
- Celé mesto Stilwater bolo od minulého dielu kompletne prerobené a bolo o skoro polovicu zväčšené.
- Saints Row ponúka narozdiel od GTA vyberanie si vlastnej postavy, tvarovanie tváre, hlasu či dokonca aj veku.
- Konečne hra ponúka naproti minulému dielu viac dopravných prostriedkov. Teraz máte možnosť využiť aj motorky, lode, helikoptéry a lietadlá. Jednoducho klasický klon GTA.
- Ako by to bolo, keby postavy nerozprávali. Hra obsahuje okolo 60.000 dialógov!
- Polícia v hre zohráva pravdu povediac bezvýznamnú úlohu. Ide hlavne o spojenie polície s určitými misiami, o nič viac. Totiž striasť sa polície je dosť jednoduché, nie ako GTA (myslím San Andreas a nižšie, v IV je to už dosť ľahké).

Grafika tejto hry, ako som sa už zmieňoval je miestami naozaj nedomyslená. Nie je toho moc čo vyčítať, samozrejme že kritizovať je ľahké, no fakt by som sa touto grafikou pred Rockstarom miestami nechválil. Miestami je grafika veľmi primitívna, miestami vyzerá ako v nejakej rozprávke ktorá nešetrí svetlými farbami ... Tiež nie sú moc domyslené tváre ostatných ľudí, teda pracovalo sa hlavne na tvárach hlavných postáv. Ale aby som až tak nekritizoval - napríklad autá sú veľmi pekne urobené (až na tú "škatulovitosť" tvarov a model poškodenia, ktorý je totálne na ...), alebo výbuchy sú skvelé, naproti tomu bolo už v prvom dieli Saints Row GTA: San Andreas úplne zaostalé. Animačky boli tiež výborne spracované a to najmä vďaka využitiu podobného systému ako u GTA: San Andreas, alebo u hry Mafia a ďalších -> teda systému animácií. Animácie prebiehajú v reálnom čase a vy teda vidíte zábery priamo z hry. Tento systém však nielen v Mafií, ale aj u GTA priniesol veľa chýb v hre (o tom by sa dalo písať...), avšak zatiaľ som si nič také u SR2 nevšimol.

Nečakané prekvapenia ...

Hrateľnosť teda naozaj prekvapila. Po tom čo som hral SR1 na Xboxe, s ktorým si neviem ani namieriť, bolo naozaj krásne že som si konečne niekoho mohol zabiť... Páči sa mi ako sú všetky pohyby či akcie nastavené na tie dostupnejšie klávesy, proste všetko sa krásne ovláda. Čo by som na hre zmenil by bol určite ukazovateľ zdravia a minimapka, ktoré by som posunul viac na okraj. Pri hraní to dosť zavadzia, človeku to nedá a aj keď sa snaží, stále sa musí pozerať na ne. V tomto určite vedie GTA:IV, kde je minimapka viac na kraji a zdravie je s ňou skombinované. Tiež by som ocenil lepšie spracované mierenie, no aspoň to pridáva k originalite hry nejaké tie milipercentá.

Takže hudba a zvuky. Prebehnime to rýchlo: Zvuky zbraní sú urobené naozaj solídne, zvuky áut sú si miestami dosť podobné, až z toho prebieha mráz po chrbte a najradšej by ste vbehli do sídla Volition a hodili im kameň do ksichtu, teda že kradnúť vedia ale zvuky robiť, to už nie. Ale vydržať sa to dá. Čo sa týka hudby: Saints Row je akoby spomalené GTA. To vidíte už pri štýloch textu a grafiky. Tak isto aj hudba je veľmi podobná hudbe v GTA: San Andreas, no nie je čo vyčítať - hudba sa fakt k rozličným častiam hry a animačkám hodí.

No ale čo by to bolo za hru bez multiplayeru! Na MultiPlayeri si Volition ale tentokrát dalo NAOZAJ záležať! MultiPlayer mimo klasického ako u väčšiny hier, obsahuje aj kooperativný štýl kampane, teda že kampaň si môžete prejsť trebárs so svojim kamošom (teda nie PROTI nemu, ale s ním). Práve toto ma na hre najviac teší, vždy je lepšie hrať sa vo dvojici - a takto si nielen užijete príbeh, ale sa aj zahráte obidvaja. Bod pre Saints Row.

Myslím že misiami a zábavou sa Saints Row 2 môže pred GTA:IV chváliť najviac. Misie z GTA4 sú podľa mňa nanajvýš stereotypné (strašné opakovanie minulých GTA) a miestami aj nudné, čo sa o Saints Row povedať nedá. Prečo? Volition sa totiž viac zameralo na vedľajšie misie, fyziku a vzhľad áut či budov (ehm), čiže viac zábavy si užijete pri búraní, závodení a strieľaní, ako pri misiách. Príbeh je totiž u všetkých hier tohoto typu skoro rovnaký, teda nejaký začiatočník rozbehne obchody sám so svojimi kumpánmi a pridáva ruku k dielu násilím. Postupne začnete namiesto chleba z maslom jesť kaviár a váš šrot nahradí BMW M3 (neberte to doslovne). Prekvapili ma aj požiadavky hry. Naproti GTA:IV je to niečo vynikajúce a pritom v grafike občas ani nepoznáte rozdiel (myslím v kvalite, inak platí čo som o grafike povedal).
Skvelá správa je že sa pripravuje aj tretí diel Saints Row 2, v ktorom dúfam že budú všetky chyby predchádzajúceho dielu opravené.

Záverečný verdikt

Aj napriek tomu že hra obsahuje nespočetné množstvo vecí z ktorých vám miestami je až zle, hra veľmi prekvapila grafikou a možnosťami hry, na ktoré sa nezmohlo ani nové GTA. Jednoducho je rozdiel chodiť do internetovej kaviarne a baliť na chate chlapov (XD - GTA IV), ako vyskúšať skvelé štýly boja v SR2, plastická operácia alebo prispôsobenie si postavy... Týmito drobnými maličkosťami si Volition zaisťuje rešpekt aj napriek veľmi častým chybám a tým, že snáď každý mesiac bude vychádzať nový a nový patch. No aj tak môžem povedať - Saints Row tu má miesto a zaistil si ho skoro tak dobre ako GTA. Bol by som asi blázon keby dám 100, či 90, preto Saints Row - 85.

napísal HomerJay 20.2.2009



Páči sa mi!

8.5
SAINT'S ROW 2

Xbox 360
PC
PS3
Xbox One BC

Vývoj: THQ / Volition
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14.10. 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (1)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19422)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk