Harry Potter and the Half Blood Prince

Harry Potter sa už po šiesty raz vracia do Rokfortu, tentoraz ho tam však čaká ešte večšie nebezpečenstvo. Aby spoznal svojho nepriateľa bude Harry spolu s Dumbledorom odkrývať minulosť samotného temného pána. Nakoniec sa však dozvedia niečo čo .... to bude až v ďalšej hre :D. Okrem toho si v Polovičnom Princovi Harry občas niečo vyčaruje, sem-tam niekoho odrovná v čarodejníckom dueli, zahrá met

PC
pridal smoldo56 3.7.2009 o 15:22 pod používateľské recenzie

7.0


Všade dobre, na Rokforte najlepšie aneb ako rosekať knihu do šesťhodinovej hry.

Príbeh sa pevne drží knižnej a filmovej predlohy, teda hlavne tej filmovej a to je asi največší problém hry. Ten, kto pojem Harry Potter v živote nepočul, bude si pri hraní pripadať ako mláďa kačeny, ktorú deti hodili do vody a ona sa ešte nenaučila plávať. Skrátka Harry sa len tak ocitne na nemenovanom mieste aby hneď potom predviedol, že vie lietať na metle. Po tejto duchaplnej, až 5 minútovej záležitosti je každému jasné čo bude následovať. Rokfort. Ten sa akoby za ten rok vobec nezmenil až na pár maličkostí ale spať k príbehu. Harry prichádza znovu do Rokfortu, tentoraz však už nepojde o žiadne učenie sa kúziel či plnenie banálnych úloh pre štvrťku Chrabromilu. Nie. Hoci sa hra snaží zubami nechtami držať nejakého príbehu, celkový dojem je skor opačný. Hra posobí až moc "bezpríbehovo", nebyť pár filmových (akože filmových) sekvencí tak by som sa spýtal "čo to má byť?" Najhoršie je že stále robíte dokola to isté. Harry hrá stále metlobal, keď nehrá metlobal tak sa pokúša na 1100x vytvoriť nejaký elixír nudy sprevádzaný s pokusom zabaviť (zabavil by, na Nintendo DS, tu nie!), potom zasa s niekým bojuje, keď dobojuje ide pre niekoho niečo priniesť, potom zasa skúška z metlobalu, toto všetko vynásobte tromi a vyjde vám Harry Potter a Polovičný Princ. Naštastie v druhej polovici sa už začne konečne niečo diať, áno, namiesto jedného súboju s nepriateľmi vás čakajú hneď štyri súboje a obtiažnosť rastie, to sa dotkne aj tvorby elixírov a verte mi že po x-tý krát vás to už fakt nebude baviť, skor naopak. Koniec je hrozne ľahký, až banálne možno lahší ako v predchádzajúcej hre, intro nudné, osekané a neposobivé. No a ešte som zabudol, na konci čaká Harryho asi tak peť smrťožrútov pripravených obrať ho o život a znova ten boj. Po titulkoch máte možnosť zbierať kadejaké blbostičky, niečo v štýle "hidden packages v GTA", ale ak ste sa nudili už počas príbehovej línie, tak vedľajšie úlohy vás nezabavia ani na sekundu.

Čo sa zmenilo a čo ostalo..

Aby som nebol len negatívny (moj dojem z hry, nemožem za to) musím aj pochváliť pár drobných a pozitívnych zmien. Hoci je hra akoby klon Fénixovho rádu, tvorcovia sa rozhodli do hry vložiť nové mechanizmy počasia , čo posobi dosť dobrým dojmom. Počasie sa počas príbehu neustále mení, razj e noc potom deň, slnko, potom jesenný vietor. Grafika ostala skoro taká istá, možno aj horšia, osobne mi to pripadá menej next gen ako minule ale možno to je len moj dojem. Že je to konverzia hracích konzol, to asi dopne každému po prvej minúte hrania. Ovládanie je skoro ako minule, kúzla rovnaké. Rokfort prešiel "minimálnymi" zmenami a tam kde minule bolo zábavné behať a objavovať, tu to už nudí. Harry sa naučil rýchlo behať (úplne ako Neo v bulletime v Matrixe), je ostríhaný :D a neviem čo ešte. Hra poskytuje viac vedľajších úloh ako minule no tentoraz ešte nudnejších. Dosť som bol rozladený aj zo samotnej dĺžky hry, ktorá je ešte kratšia ako u predchodcu. Skrátka slabý príbeh, slabé všetko a tu tomu nieje inak. Hru som dohral za necelých šesť hodín čo je podľa mňa veľmi málo na dnešné štandardy, i keď kedy sa HP game držala dnešných štandardov, že ?

Od klasiky až po rockenrol.

Veľmi ma prekvapil soundtrack, ktorý je zrejme totožný z tým filmovým. Všade počas hry hrajú príjemné skladby akoby ich samotná Rowlingová vymýšlaľa pre Rokfortské rádio :D. OST je práve jednou z vecí, ktoré sú oproti predchodcovi lepšie, celkový dojem z hry to však až tak nevylepší, no aj tak poteší že už to nieje len "hopsačková hudba" ako tomu bola v minulosti, ale sem-tam aj nejaký rockenroll (pasáž so zamilovaným Ronom :D). Zvuky sú priemerné, dabing dobrý, lokalizácia dobrá.

Nová hra, starý kabát.

Harry si asi omylom zobral starší kabát, pretože skutočne tak hra posobí. Tam kde Fénixov rád posobil next genom, tu je to skor "old gen", bohužiaľ za to može samozrejme konverzia, ktorá nedopadla akoby samotní tvorcovia chceli. Keď prekusnete horšiu grafiku, a dáte priestor lepším efektom počasia a prírody, Harrymu to odpustíte, ak nie, radšej ruky preč. Nastavenie grafiky je klasické od najmenších rozlíšení po največšie, chýbajú však funkcie ako napr. Anti-aliasing, či taký blue motion...

Plusy

- Harry Potter a jeho svet
- Súbojová časť hry
- Viac minihier
- Výborný Soundtrack

Mínusy

- Krátke, nezaujímavé a s horšou grafikou
- Neucelený príbeh, neucelená hra
- Málo zmien na Rokforte oproti predchodcovi
- Málo zábavy
- Cena

Verdikt.

Ak sa považujete za skalného fanúšika HP série, tak kúpou nič nepokazíte. Hra vás zabaví na dlhé týždne, a aj po skončení možte objavovať krásy a taje vášho milovaného Rokfortu.

Ak sa nepovažujete za skalného fanúšika alebo vás značka HP zanechala chladným, ruky preč od tejto hry. Hra je veľmi podobná predchodcovi, ak vás nebavil ten, tak tu umriete od nudy.

Harry Potter sa vrátil, ale neponúka nič nové iba krátky nevýrazný príbeh, behanie po Rokforte, hranie metlobalu, vytváranie elixírov, čarodejnícke súboje a potom nejaká "akčná pasáž" a potom od začiatku znova a znova, 3x to isté.









napísal smoldo56 3.7.2009



Páči sa mi!

7.0
HARRY POTTER AND THE HALF BLOOD PRINCE

PC
PS2
PS3
PSP
Xbox 360
Wii
DS

Vývoj: EA / EA Bright Light
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 30.6. 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19952)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk