All Points Bulletin

Ako vyzerá APB a čo môžeme očakávať? Prečítate si v dojmoch z Bety.

PC
pridal life28 6.4.2010 o 8:37 pod používateľské preview

All Points Bullettin bola poriadne predstavená na minuloročnej E3. Na PAX East 10 sme mohli vidieť ako vyzerá kustomizácia a samotné hranie. Po niekoľko hodinovom testovaní hry Vám prinášam preview. Obrázky nereprezentujú finálnu kvalitu hry.

Neviem prečo tak urobili, ale tvorcovia hry - Realtime Worlds rozdelilo hráčov do 3 skupín, tá posledná pribudla len nedávno. Ja som sa ocitol na listine Furious Fighters. Prečo som to netestoval celé dni? Pretože skupiny testujú len v určitý deň a v určitý čas. Napríklad v sobotu od 21:00 do 23:00 testujú Heavy Hittlers a v nedeľu zase Furious Fighters. Je to strašne málo, keď do týždňa môžete hrať len 4 hodiny. Aj preto som sa rozhodol, že budem hrať len za jednu stranu, za gangstra. Po niekoľkých mesiacoch mi prišiel konečne mail na vstup do bety. Bol som veľmi rád, vedel som o čo ide. No keď som hru spustil prvý krát, dočkal som sa prekvapení ale aj sklamaní.

APB je MMO v štýle GTA. V štýle, ktorý máme asi všetci radi. Voľné pobehovanie po uliciach, kradnutie áut, prestrelky. No APB má oveľa, oveľa viac ako samotné GTA. Nie je to len prepracovaný herný systém ale aj rôzne aktivity a misie, no najdokonalejšou je kustomizácia. Customization, to je priezvisko APB, je totiž taká prepracovaná a objemná, ako ešte v žiadnej hre. Pri vytváraní prvej postavy je to ako SIMS. Majte xicht a postavu ako Brad Pitt, no s takým xichtom si rešpekť nedobyjete. Čo tak si vytvoriť zabijaka s neľútostným pohľadom, so zeleným kohútom na hlave a bradou? Spočiatku budete vyzerať ako stovky ďalších hráčov, biele tričko a rifle. No postupne so zvyšovaním levelu sa Vám odomknú nevídané možnosti, ako si postavu, a nie len ju, skrášliť podľa svojej chuti a kreativity. Po prejdení tutoriálu sa otvoria všetky časti mesta. Tou oddychovou je Social District. Stačí prísť k jednej k tabúľ a pustiť sa do úprav. Na výber máte stovky kusov oblečenia, od čiapok, cez šatky, tričká, bundy až po hip-hoperské botasky. Detailov nikdy nie je dosť, preto si môžete na seba dať desiatky náušníc, náramkov, reťazí alebo pásy na náboje ši na zbrane. Pri takomto veľkom počte vecí sa nemáte šancu na niekoho podobať. Vaša kreativita urobí z vašej biednej postavy riadneho gangstra, poprípade policajta. Niektoré kusy oblečenia sú špecializované na jednu stranu, alebo na pohlavie. Napríklad policajtom sa skvele hodia čierne okuliare. Je to len na vás ako sa oblečiete, môžete chodiť po ulici aj nahý. Neverte, ale aj to má svoje výhody. Tetovanie. Môžete si vytetovať čo len budete chcieť, na výber máte ďalšie stovky vzorov, pri ktorých si môžete zmeniť farby, ale keď vám bude aj to málo, prejdete si k druhej tabuli - tabuli návrhov vlastného vzoru. Z kriviek, tvarov, obrázkov a všeličoho iného si vytvoríte vlastný vzor, ktorý môžete použiť ako tetovanie alebo ako polep na auto. Áno, tu si totiž môžete kúpiť vlastné autá, tie potom vizuálne vytuningovať, vylepiť nálepkami, vzormi a vlastnými návrhmi, takže okoloidúci môžu len pozerať. Ja som si urobil len jednoduchý vzor ale na začiatok stačí.

Postavu by sme mali, teraz prejdeme do ďalších dvoch štvrtí, a nimi sú Waterfront a Finnancial District. Tu sa dejú všetky tie zločiny, misie, prestrelky a naháňačky. Každá zo štvrtí pojme až 100 hráčov, pričom po uliciach sa prechádzajú tisícky NPC obyvateľov San Paro, mestečka niekde v Amerike. Ulice ale nie sú preplnené autami, čo je možno aj pozitívum, pretože by pri naháňačkách pekne zavadzali. Obyvatelia nevadia, tých zrazíte :). Sú tam ale aj na to, aby volali políciu, keby že čírou náhodou konáte nejakú nezákonnú činnosť. Najzákladnejšou z nich je vykrádanie áut. Proste vopcháte oceľový kus za okno a autíčko sa Vám pekne odomkne. Nasadnete, vypnete alarm, a môžete si úžiť jazdu, no zárobok je dôležitý, tak ho zanesiete do jednej z čiernych garáží, kde pekne za vybraný kúsok zaplatia. V garážach máte špeciálny automat, kde si spawnujete vlastné, vytunené fáro. Zo začiatku nič moc, ale keď si to môžete dovoliť, kúpite si pekné žihadlo. Ďalšou možnosťou, ako si privyrobiť je vykrádanie výkladov obchodu. Nabúrate doň autom, ten sa rozbije a vy si do kufra naukladáte kufríky, kamery, televízory alebo počítače. Tie potom zanesiete na určené miesto. Poslednou možnosťou ako si legálne zarobiť je okrádanie okoloidúcich, pohrozíte im, dáte pár faciek, nakoniec poriadnu päsťovku a zoberiete, čo z neho vypadlo. Tieto činy vám ako-tak prejdú, málokedy sa stáva, že polícia na to príde. No počas celej hry budú zobrazované misie, ktoré môžete stlačením klávesu prijať. Misie sú typu vypáčte dvere, nasprejujte dve steny, vypáľte obchod alebo auto, vyhoďte do vzduchu auto, vyhoďte do vzduchu obchod a tak ďalej. pri týchto je už väčšia možnosť, že zasvieti logo APB a vy sa stanete terčom pre policajtov. Ak hráte práve za nich, dostanete misiu zadržať gangstrov. Obidve strany sa potom bijú o obsadenie kontrolného bodu, poprípade o doručenie zásielky, vtedy sa rozpútajú poriadne naháňačky a prestrelky. Vyhráva ten tým, ktorý ako prvý dosiahne určitý počet zabití druhej strany.

Ďalšou namakanou vecou v hre sú gangy. Keďže v jednej štvrti môže byť až 100 hráčov, určite si aj vy založíte svoju vlastnú partiu. Nikdy som nechodil sám, pretože keď ste v skupine, jeden druhého kryje, alebo plníte dva ciele misie naraz. Ako zakladateľ skupiny máte len vy právo prijímať misie. Ciele sa zobrazia všetkým v skupine. Zatiaľ je to obmedzené na štyroch členov, čo ale úplne postačuje. Jeden zatiaľ šlohne auto, príde po ostatných a zábava začína. Vykuknutím z okna môžete terorizovať mesto, alebo strieľať priamo po unikajúcej dodávke. Má to atmosféru.

Môžeme prejsť k arzenálu zbraní. Ten je celkom pestrý, a na to aby ste si kúpili dobrú zbraň nepotrebujete až tak veľa peňazí. Vyskúšal som niekoľko kúskov, od pištolí, cez SMG, kalašnikov až po sniperku. Väčšina hráčov má len základné kúsky, takže postačí vám aj samotné SMG. K dispozícii sú aj granáty. Tie využijete v plnej miere, a nie len na explodovanie auta plného policajtov. Muníciu do všetkého možného, ako aj výmena zbraní sa praktizuje v automatoch. Samotné zbrane, oblečenie alebo autá sa nakupujú u jedného z predajcov. predajcovia majú taktiež vlastné siete, takže kde nakúpite, tam vám stúpne rešpekt.

Čo sa v hre dá ešte robiť? Len tak narýchlo: liezť po rebríku, čupieť a plížiť sa, vyhrážať sa policajtom so zbraňou pri hlave, vypáčiť dvere, zapaľovať autá, mlátiť občanov, kradnúť autá, nastražovať bomby, sprejovať graffiti, vykúkať sa a strieľať z auta, preskakovať ploty, vykopnúť dvere, nosiť balíčky a tovar, vypáčiť bankové vozidlo, vyhadzovať ľudí z áut a mnoho ďalších vecí. Popri hraní si môžete počúvať hudbu, ktorá vás baví, alebo predvádzať špeciálne tanečné či posmešné pohyby. Tie si tiež môžete kúpiť. Všetko sa otvára zvyšovaním levelu, ten zvýšite splnenými misiami.

Ovládanie a grafika

Ovládanie je ako v každej MMO, milión kláves, ktoré si nikdy nezapamätáte, no tie najdôležitejšie nebudú problém. Autori ale zvolili netypické ovládanie vozidiel, nechovajú sa reálne, no na to si zvyknete, a onedlho budete jazdiť ako v GTA. Grafikou hra nevyniká, ale na to, že je to čisto MMO hra, je grafika výborná. Modely vozidiel a postáv sú prepracované, mesto pôsobí prázdnym dojmom, no keď pred vami preletí päť áut v naháňačke, zistíte, že to tam žije. Veľmi sa mi páči spracovanie hry pri loadingoch, keď sa pozeráte na krásne koncepty, ktoré vám ešte pred samotným hraním ukážu pravú tvár hry. V hre je niekoľko chýb, či grafických, či systémových, no na toto absolútne neberiem ohľad, keďže hra má vyjsť o niekoľko mesiacov. Sú to chyby typu - prekrývanie postáv či nedokonalé tieňovanie. Pri každom teste ale vidím zlepšenie oproti minulu, takže dúfajme, že hru dotiahnu.

All Points Bullettin - alebo ak chcete GTA MMO je zatiaľ najlepšie MMO, čo som mal možnosť hrať. Pochvaľujem nie len akciu a systém hrania, ale aj grafické spracovanie a čo je najlepšie, samotnú kustomizáciu. Prejavte vlastnú kreativitu, vytvorte si postavu podľa vašich predstáv, založte gang, a vydajte sa pirátiť po uliciach, alebo naopak na strane zákona založte oddiel a zastavte mizerných gangstrov. Určite jedna z najočakávanejších hier roka !

Plusy: - štýl GTA

            - množstvo aktivít

            - kustomizácia postáv, vozidiel

            - prestrelky majú šťavu

            - kolektivita, gangy

            - grafika

Mínusy: - ovládanie

               - málo času na testovanie

               - dlhé čakanie na vydanie

"M@J0: vies co lukas, APB je jedna z naj. hier ktore som hral proste pecka a ja debil som vravel nazaciatku ze to má chyby ale kokos je to super hra"

Nechýba deštrukcia
Zlatko, teraz nie
Kufor je už plný, ten počítač zober do auta
Niekedy sú CP na vyvýšených miestach
menší polep na auto
keď traja polievajú auto benzínom
Ide sa na vec
Môj najnovší vzhľad, tetovanie umiestnite ako a kde chcete

napísal life28 6.4.2010



Páči sa mi!

ALL POINTS BULLETIN

PC

Vývoj: EA / Realtime Worlds
Štýl: MMO / Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 2.7. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk