Assassin's Creed 2

Asassino !

PC
pridal carny15 28.4.2011 o 8:00 pod používateľské recenzie

9.0



Renesancia. Významný pokrok ľudstva v rôznych smeroch. Chápanie človeka sa rozširuje a začína si uvedomovať rôzne fakty ktoré do tejto doby striktne ignoroval, lebo boli v rozpore s vierou. Je to tak, cirkev stráca svoju doterajšiu moc a človek ako jedinec je konečne postavený do popredia. Práve v tomto prelomovom období plnom významných osôb, nálezov a zistení je zasadený príbeh nekompromisného majstra zabijaka Ezia.

Prvý diel Assassins Creed nás fascinoval svojou hernou schémou, zasadením príbehov linky do stredoveku, úžasné grafické spracovanie a neskutočne pútavý príbeh. Druhý diel tejto čoraz populárnejšej série nám rozšíri pohľad na príbeh, kde proti sebe stojí korupcia a moc proti pravde a poznaní. Prvý diel nás zaviedol do testovacích miestností farmaceutickej spoločnosti Abstergo, ktorá túto spoločnosť využíva na krytie svojích aktivít. Abstergo totiž riadia moderný Templáry ktorý chytili zabijaka na odpočinku, Desmonda Milesa. Desmond je kľúč k nájdeniu dávno zabudnutého Templárskeho pokladu. Preto ho zlomyseľný vedec Warren Vidic zasvätí do tajomstva programu Animus, čo je v skutočnosti prístroj ktorý umožnuje danej osobe prežiť znova život svojích predkov. Tak sa Desmond ako jeho dávny predok Altair, dostane do obdobia Tretej Krížovej výpravy kde odhali spolčenie proti kráľovy Richardovi a dozvie sa pravdu ktorú ukryje do tajomných spisov a zaručí aby sa dostali len do správnych rúk. Náš príbeh končí presne tam kde sa skončil prvý. Vidicova asistentka Lucy v chce zachrániť Desmonda, no predtým než uniknú z Absterga, Desmond musí spoznať svojho nového predka vďaka ktorému môže rozlúštiť pravdu a spoločnosti ktorá momentálne vládne svetu a ktorá mu vládla aj počas renesančného Talianska. Prosím zoznámte – Ezio Auditore da Firenze.





Treba uznať že príbeh je perfektný, ba priam desivo reálny. Ale je tak svelá samotná hra ? Samozrejme že áno. Ovládacia schéma sa vôbec nezmenila od prvého dielu, takže stále počítajte s klávesami, ktoré budú pridelené pre všetky končatiny vášho zabijaka. Zoznámenie vám môže robiť trochu problém, ale po pár minútach ho budete ovládať jedna radosť.  Navyše ako v prvej hre, ovládací kontext ktorý je umiestnený v pravom hornom rohu všej obrazovky po stlačení tlačítka pre akciu zmení kontext, ktorý je oveľa akčnejší a Ezio dokáže šprintovať, liezť po budovách, skákať a predvádzať rôzne manévre pri bojoch. Práve boje boli vylepšené a sú rozhodne náročnejšie ako strety Altaira s križiakmi.  Boje na päste boli prepracované, takže Ezio dokáže hlavičkovať bez problémov. Navyše zadosťučinenia dostala aj skrytá čepeľ, ktorá je tentokrát plnefunkčná v bojoch a nemusíte ju využívať len pri vraždách. Boje môžete viesť taktiež na chrbte vášho tátoša, ktorého opäť využijete na cestovanie po rozľahlej mape. Bohužiaľ nemôžete s párnokopytníkmy do miest, čo je mi dosť osobne vadilo ale ako už zrejme viete, aj toto prianie bolo vypočuté. Čo sa týka cestovania v meste, to je ako vždy zábavné. Kedže autorom v prvom dieli prišlo nudné pohybovať sa len po uličkách, dopriali Altairovi trochu slobody a umožnili mu liezť na budovy a robiť rôzne parkurové pohyby. Ladné preskočenie zo strechy na strechu, prebehnutie po doskách, skok na rebrík a mäkké pristátie v kope sena. To a ešte viac sa nachádza aj v AC 2. Navyše Ezio nemusí nosiť na sebe desiatky kíl brnenia a dokáže sa rýchlejšie pohybovať ako jeho dávny predok. Taktiež sa hráči nemusia obávať pádu do vody, tá je totiž vaším spojencom a Ezio dokáže nielen plávať, ale sa aj ponoriť a pretrhnúť očný kontakt so strážcami. Holt, evolúcia je evolúcia. Ďalšou príjemnou novinkou je ekonomický systém. Kedže sa nachádza v Taliansku počas obchodného rozkvitu, čo by to bolo za mesto bez rôznych obchodov a stánkov. Takto si môžete kúpiť aôebo opraviť rôzne časti brnenia, kúpiť nové veci, dokonca obrazy a mapy a ďalšie rôzne veci. Všetky tieto veci sa vám ukladajú do vášho hlavného sídla v Montterigione. Tu nájdete všetky vaše zbierky, od obrazov až po zbrane. A práve tým bude venovaný nasledujúci odstavec.





Počet zbraní sa výrazne zvýšil. Už nebudete mať len tie zbrane ktoré dostanete za dobre odvedenú prácu. Zbrane môžete zbierať po padlých nepriateľoch alebo si ich kupovať. Nájdete rôzne druhy mečov a kordov, dýk a sekáčov až po rôzne variácie palcátu. Taktiež natrafíte na chuťovku ako jedom napustené čepele, vrhacie nožíky a skrytú špecialitku – skrytú pištoľ. Tá je síce pomalá, má málo nábojov a krátky dostrel ale je neskutočne funkčná. Každá zbraň má svoje parametre a tie ovplyvňujú vašu postavu. Ak sa rozhodnete pre malú dýku budete sa pohybovať rýchlosťou vetra, no ak si zoberiete taký palcát, len s ťažkosťou ujdete prenasledovateľom. Poviete si ,, to je teda iný arzenál “ , no aj tak niesme pri poslednej čerešničke. Sú to dve skryté čepele. S nimy naberá boj úplne iný rozmer a vy nemáte problém zložiť dvoch nepriateľov naraz. Krása !

Čo sa týka inteligenčnej hodnoty nepriateľov (pre nás hráčov AI) tá dostala zrejme najzásadnejšie premeny. Nepriateľov je viac typov, jedny sú obrovský a majú priam obriu silu, iný sú zase rýchly a nemáte problém ich zložiť. Konečne (podľa mňa) dostaly naháňačky tie pravé gule. terza je problém striasť sa čo i jedného vojaka, nie to celej skupiny a to ešte rýchlych speedrov. Nepriatelia už konečne dostali rozum a dokážu vám rýchlo zatarasiť cestu. Ak to budete chcieť strihnúť po strechách čakajte spŕšku šípov od elitných likustrelcov. Už to nieje prechádzka ružovou záhradou ako v prvom diely.





Takže...dobre sa to hrá, má to dobrý príbeh ale ako to vyzerá a ako to ide ? Je to dobré ale nie perfektné. Grafická engine z AC bol kompletne prekopaný a vylepšený, takže očakávajte doslova grafické orgie. Ostré textúry, perfektné modely postáv, architektúra miest ktoré vám budú udierať do očí všade, kde sa pohnete. Najmä Benátky a Florencia majú svoje osobyté čaro. A verte mi, keď popod most v Benátkach na loďke, budete mať doslova husiu kožu z toho, ako perfektne to vyzerá. Čo už ale perfektné nieje je optimalizácia. Tu chýbajú základné nastavenia z prvého dielu ako napríklad nastavenie množstva davu, ktorého je neskutočné množstvo. Alebo napríklad taká absencia vypnutia tieňov ktoré pri takom obrovskom množstve NPC robbia svoje a berú si svoju daň v podobe fps. Tu by sa mali autori viac posnažiť a lepšie zoptimalizovať svoje majstrovské dielo.

Čo sa týka hudobnej stránky, neviem si predstaviť lepší podmaz. Vysoké ženské vokály, do toho jemné sláčiky, hlboké bubny a elektrické gitary. Kanadský hudobník Jesper Kyd je naouzaj zručný vo svojom odbore a namixoval nám naozaj skvelú hudbnú stránku hry. Taktiež dabing postáv má svoje čaro a sem – tam zachytíte i trošku taliančiny ktorá skvele dokreslí navodenú atmosféru renesančného Talianska.

Assassins Creed II je skvelý počin kanadskej pobočky Ubisoftu. Priniesli nám plnohodnotné pokračovanie skvelej akčnej adventúry, ktorej príbeh je hodný i filmového spracovania. A tiež zamyslenia lebo....nieje to až také nepredstaviteľné.

Plusy

- Dokonalý príbeh

- Grafické orgie

- Ovládanie

- Hudobný podmaz

Mínusy

- hardwerová náročnosť


napísal carny15 28.4.2011



Páči sa mi!

9.0
ASSASSIN'S CREED 2

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20037)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk