Splinter Cell: Conviction

Sam Fisher si berie príklad z RAMBA!

PC
pridal Matthew00 17.7.2012 o 7:30 pod používateľské recenzie

6.5


Táto hra sa tvári veľmi kvalitne ale nenechajte sa oklamať , hra stratila veľa so svojho povestného Sama Fishera ale aj niečo získala ale pre milovníkov stealh akcií toho veľa nebude. Znepriateliť si Sama by bolo hrozné pretože ani by ste nevedeli s ktorého tieňa na vás vyskočí a dá vám nôž pod krk, ale to bejvávalo teraz by vás rovno sejmul kalasnikovom alebo inou RAMBO zbraňou. Ako vidno vývojári z Ubisoftu idú na to pekne tvrdo. Scenár je prepracovaný do detailov ako nejaký film, ale to neznamená, že zbytok zahodia do koša a tým zbytkom myslím stealth prvky zaujímavé lokácie super výbavu a mnoho iného.

Mrzí ma to ale ako vidno ľuďom sa bezduchá akcia asi páči natoľko, že si túto hru kúpia ja osobne by som nekúpil chýba mi starý Sam a nie trápne kliché odobraných z filmov. Môžem menovať Crank 2, Muž v ohni a iné nebudem sa tu rozpisovať . Príbeh je že vraj par rokov po "Double agent" ale tak sa mi zdá, že skôr sa dal Sam na filmovú kariéru J. U slávných titulov je to tak, že príde zlom keď už vývojár nevymyslí nič neopozerané a niekedy idú takéto tituly od najlepších až padnú tak hlboko, že ich nikto nechce a presne tu to tak vidím, začiatok série bol prelomový ďalej sa to vyvrcholilo naberalo to grády a nakoniec to dopadlo takto dali Samovi tašku zásobníkov zbrane a máme kvalitne zničenú sériu. Mimochodom príbeh "ako z filmu" je hovorený Samovým starým priateľom Victorom, ktorého uväznili a chcú vedieť všetko o tom, čo Sam robil. Príbeh je prepletený mnohými strihmi z minulosti. V príbehu je veľa zaujímavých zvratov o ktorých nebudem hovoriť  po prvé sa mi nechce a po druhé nie každý to hral J. Veľkou mierou prispieva aj ľahko nedokončené ovládanie, asi sa vývojárom z Ubisoftu nechcelo, ktoré nie je presné a často sa vám stane, že sa Sam nalepí k úkrytu zo zlej strany, čo mu často prinesie strelu a následnú smrť a vy môžete len nadávať.

Ale ovládanie sa zlepšilo na konzole. V hre si Sam nájde aj nové Tech hračky aj keď mu ich už nedá "Third Echelon". Máme tu napr. lepiacu kameru alebo napríklad EMP dúfam, že všetci viete čo to je, a máme tu aj obrovskú škálu zbraní z ktorých si môžete vybrať tu svoju. Keď prejdete hlavnú kampaň ktorá vám zaberie iba cca 7 hodín čo je v dnešnej dobe na takú hru málo tak tu máte ešte coop pre dvoch hráčov ktorá vám zaberie asi 5 hodín. Potom tu je ešte tzv. Deniable ops, ten obsahuje 3 módy pre jedného hráča a 4 módy pre dvoch hráčov to ej si myslím už dosť. Osobne som nehral ani coop ani všeobecne multiplayer lebo pripojenie na compe je dosť zlé zo strany Ubisoftu ktorá všetko zablokuje tak vám o nich viac nepoviem musíte si ich zadrtiť sami teda zo známym. Počas hrania ma dosť vytáčali tie nápisy čo treba urobiť všade na stenách atď. to je tak hlúpy nápad. Levely sú pomerne variabilné, lietate z miesta na miesto a niekedy dostanete prístup k odlišnému hraniu. Ešte sa vrátim k sfarbovaniu okolia zo začiatku ma príliš časté prefarbovanie dosť vytáčalo, ale nakoniec som si na to zvykol ale po pravde čo mi isté ostávalo :). A rovnaké slabé slová pochvaly by som priradil aj na cover systém je dosť chaotický keďže musíte držať trigger kým chcete byť nalepený na objekt.

Ešte som niečo zabudol a to hand to hand súboje čo sú boje zblízka. Tak keď niekoho zabijete dostanete tzv. Mark & Execute, čo znamená, že budete môcť označiť dvoch nepriateľov a stlačením tlačidla ich na 100% zabijete. Je to ďalšia vec ktorá hru omnoho odľahčí oproti predchádzajúcim titulom. AI je celkom primitívna keď vás napr. uvidia stačí sa ukryť a oni automaticky idú tam kde vás zbadali a tam ostanú vy v kľude môžete obyjsť a újst. Netradične je spracované upgrady zbraní na ktoré potrebujete body. Body získate za rôzne akcie, ako napr. vyhodenie nepriateľa z okna a pod.

Tento Splinter Cell nie je úplne nepodareným kúskom ale má to svoje muchy a mne sa zmena štýlu ako fanúšikovi Sama Fishera nepáči, atmosféra starých dielov mu veľmi chýba a to aj napriek inováciám, ktoré sú skôr rušivý element ako by mali pomôcť  alebo byť cool.

Ešte sa vrátim k sfarbovaniu okolia zo začiatku ma príliš časté prefarbovanie dosť vytáčalo, ale nakoniec som si na to zvykol ale po pravde čo mi isté ostávalo :). A rovnaké slabé slová pochvaly by som priradil aj na cover systém je dosť chaotický keďže musíte držať trigger kým chcete byť nalepený na objekt.

Ak vám môžem poradiť skúste si to zahrať sami uvidíte či je to zlé alebo dobré, choďte do toho aj keď je to už starý titul a ak máte gamepad použite ho aj keď to chcete hrať na PC vyplatí sa to omnoho viac lebo klávesnica je niečo katastrofálne rozbijete ju.

Môj verdikt nie je to zlá hra je to iba priemerná hra z inovaciami ktoré niesú dotiahnuté dokonca a filmové zábery a cely príbeh je trošku na škodu menej je niekedy viac.

 

 

Plusy:

  -Grafika

  -Balík: coop, challenge úlohy, multiplayer a singleplayer

  -Taktické postupovanie hrou

  -Zbraňový systém

Mínusy:

  -Niektoré grafické bugy

  -Absencia stealth prvkov z predchadzajúcich Splinterov

  -Slabý príbeh ktorý je predvidatelný

  -Hrozne lineárne

  -Omnoho farebnejšie

  -Dĺžka singlu

  -Hlúpy nepriatelia


napísal Matthew00 17.7.2012



Páči sa mi!

6.5
SPLINTER CELL: CONVICTION

Xbox 360
PC

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 16.4. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18431)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk