Saint's Row The Third

Pripravte sa na zábavu, akciu a neuveriteľnú hlúposť :D. Dúfam, že sa vám recenzia bude páčiť.

Xbox360
pridal MorgothKreat 14.8.2012 o 20:38 pod používateľské recenzie

8.5


Ako tak prechádzam nádherným mestom, rozmýšľam ako napísať recenziu na santboxovú hru Saints Row The Third od THQ. Začal by som tým, že hra ponúka rozmanitosť všetkého s ktorou sa môžete vyblbnúť do aleluja. Hra veľakrát porovnávaná so sériou Grand Theft Auto vám prináša niečo, čo tu ešte nebolo. A to je úplne nereálna zábava.


Poďme si spolu opísať dej hry. Hra začína prepadnutím budovy a následne jej zničením. Hneď prvá misia môže viacerých fanúšikov santboxových hier odradiť. To bol môj prípad, keď som skukol prvé video. Preniesol som sa nad až prehnanou irónou a sarkazmom a kukal som ďaľšie videá a obrázky. Určite väčšine príde hlúpe prepadnutie nejakej budovy, bez vysvetlenia a ešte k tomu s úplne prihlúplymi maskami. Nemalo by vás to vôbec odradiť. Pretože to, čo hra poskytne ďalej je jednoducho zábava. Prepadnutie nedopadne podľa očakávania a my sa dostávame do väzenia, s ktorého nás prepustia. Prvýkrát nasadáme do auta s našou krásnou, ostrieľanou spoločníčkou a frčíme cez mesto a užívame si tú voľnosť. Hneď prvé mínus by bolo ovládanie a ozvučenie "všetkých" vozidiel. Jednoducho je zvláštne, že keď spomalíme, auto, motorka, dokonca aj čln prestane vydávať zvuk. Grafika je priemerná, možno trochu podpriemerná.No ale vráťme sa ku SR 3. Dokým sa dostaneme s autom do obchodu so zbraňami, určite pozrážame zopár chodcov, zboxujeme zopár policajtov (pretože ešte nemáme zbrane) a až potom vojdeme do toho obchodu, v ktorom hraje príjemná hudba. Kúpime pištoľ (môžme si vybrať z dvoch ponúk), na vylepšovanie nezostávajú doláre. Nasadáme do auta a vyrážame na misiu. Hneď v tejto misii sa naučíme odhadovať vzdialenosť dostrelu brokovníc spadnutých z mŕtvych vojakov. Dokonca sa dostaneme do konfliktu s tankom, a nie jedným. Nakoniec ich zničíme artilerkou. 
 

Prezradil som vám priveľa ? Ale kdeže ! Hra ponúka omnoho a omnoho viac. Rôzne druhy zbraní, od pištolí cez brokovnice, sniperky, samopale ale aj diaľkové ovládanie áut a iných vozidiel (ale to až ku koncu hry), zoberieme do ruky motorovku a dokonca aj trojmetrové dildo, na nekalé veci. Následne môžeme všetky druhy zbraní vylepšiť. Samozrejme potrebujete peniaze. Ako inak ich zoženiete, ako plnením misií. Tak dostávate najväčšie množstvo. Zabíjaním, okrádaním a čo je neobvyklé aj kupovaním obchodov. Keď sme pri tých obchodoch, počas hry navštívite obchod s oblečením, Tattoo obchod, chirurgickú plastiku, kde si môžete zmeniť svojho hrdinu akokoľvek vás napadne. Chcete zneho nabúchaného gangstera ? Alebo tučného mafiána, ktorý vyzerá ako polovica obyvateľstva USA ? Môžete zmeniť pohlavie (pre milovníkov kostrbatých zadočkov :D). 

A to je len chirurgický zákrok. Svojho panáčika môžete obliecť, skombinovať oblečenie a dokonca dať mu vysmievacie gestá, ktoré s obľubou používam, vždy keď niekoho zkántrim. Z istej časti sa to podobá na Sims, ale to len výzorovo. Akcie je v tejto hre neúrekom. Podľa môjho názoru je náš hrdina až moc, ako to napísať, neporaziteľný, niekedy až nepriestreľný. Dám vám príklad. Máte 5 hviezdičiek od polície a 5 hviezdičiek od gangu (áno, aj gangy na vás útočia, niekoľko typov gangov) a oni vás jednoducho nevedia zabiť. Policajti pri piatich hviezdičkách používajú tanky a aj tak nič. Zozačiatku vám samozrejme pekne horí pri zadku, musíte neustále utekať pred konfliktmi. Ale po čase keď už váš biznis zarába tak 100 000 dolárov za hodinu, tá trvá podstatne kratšie ako v skutočnosti a vy máte nabúchaného panáčika a neviete čo s peniazmi, ešte stále si môžete vylepšiť svoju postavu takzvanými personallity upgradmi. Máte upgrade aj na nesmrteľnosť pred guľkami, výbuchmi a pádmi. Vylepšovať si môžete aj autá, ktoré nakradnete. Karoséria, kolesá, farba a dokonca aj nitro. Ako vás potom asi niekto zastaví, keď ešte k tomu sa auto neničí tak, ako v iných hrách ? Jednoducho vydržíte rovnako dlho ako Terminátor. Ale našťastie, si postavu môžete obliecť do všelijakých superhrdinských oblečkov. Jednoducho až priveľká zábava. Ku koncu hry dokonca osídlia jednu časť mesta zombíci. A to vaším bezohľadným pristáním s tankom na odpadových nádobách. Aká náhoda :D. Tých zombíkov dajú snáď všade. Jediná nevýhoda je, že oni vedia veľmi rýchlo utekať, a keď vás už obkolesia, tak máte veľmi malé vyhiadky na prežitie.

Dejovú líniu môžete aj pomeniť, istými rozhodnutiami. Nič epické, len niekedy si už nebudete môcť zavolať istého parťáka na pomoc, pretože ste zachránili iného a toho druhého ste nechali bezohľadne zomrieť. Alebo môžete zachrániť časť mesta pred zombíkmi, alebo sa vykašlete na ľudí a zombíkov necháte žiť a oni vám prídu v nepokojoch pomôcť. Prídu v menšom minibuse. Odkedy zombíci vedia aj šoférovať :D ? Takýchto rozhodnutí tu nie je veľa, prinášajú vám isté bonusy. Ale je zábavné sledovať istú zmenu deja v takejto hre, zameranej prevažne na brutalitu a nekonečný humor.

Veľmi veľa zábavy, ktorá síce po čase omrzí, ale istou dejovou a vizuálnou zmenou tu nastáva znovuhrateľnosť. Zdvihnite vaše lenivé zadky zo stoličiek, prejdite sa do najbližšieho obchodu a užite si srandu, akú v iných hrách nezažijete.

Plusy:   +  otvorené mesto
            +  neuveriteľné množstvo zábavy
            +  všemožné vozidlá
            +  "I love brains" (zombie)

Mínusy:  -  priemerná grafika
              -  drobné Al chybičky
              -  veľmi ľahké
              -  v porovnaní s ľuďmi, až nadpriemerní zombíci
 


napísal MorgothKreat 14.8.2012



Páči sa mi!

8.5
SAINT'S ROW THE THIRD

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: THQ / Volition
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 18.11. 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19444)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk