Call of Duty: Modern Warfare 2

Moderná vojna pokračuje...

Xbox360
pridal Boss Marťas 2.2.2013 o 7:42 pod používateľské recenzie

9.5


Tak je to tu zase. Po ročnej pauze sa opäť dostávajú na radu kúzelníci z Infinity Ward a prichystali si na nás ďalšiu dramatickú jazdu, ktorá čo do intenzity a atmosféry vytrie zrak prakticky všetkým hollywoodskym akčným trhákom.



Imran Zakhaev je mŕtvy, nastupuje Vladimír Makarov 

 

Príbeh hral v Call of Duty až druhé gajdy, prakticky ešte keď bola v období 2.svetovej vojny tam nebol žiadny len kulisa. Už Call of Duty 4:Modern Warfare načrtlo príbehový konflikt hlbšie a vtom pokračuje Modern Warfare 2. Dvojka sa odohráva 5 rokov po udalostiach z minula. Hlavný nepriateľ Imran Zakhaev je síce mŕtvy, ale na jeho miesto sa dostal Vladimír Makarov, ktorý zo svojho bývalého kolegu urobil hrdinu matky Rus.



Príbeh Modern Warfare 2 je plný zvratov a verte mi, že o chvíľu nebudete tušiť, ktorá bije. Vyznať sa vtom, kto je kto a hlavne na akej strane stojí nie je vôbec jednoduché a lietanie z jedného konca na druhý orientácií nepomáha takže sa pripravte na to, že občas fakt nebudete tušiť o čo ide. Pri ďalšom hraní však už pochopíte presne o čo ide a zistíte že na pomery FPS je skvelý a nie je dobré o ňom spoilerovať, ale je aj pravdou že mohol byť lepšie dávkovaný.

Remember „No Russian“

 

Modern Warfare 2 si prejdete cestu okolo sveta. Pozriete sa do Ria, navštívite Washington DC a naštvete Rusov na ich vojenskej základni. Jednoducho podobne ako Gears of War 2 prinieslo všetkého viac tak to isté prinieslo aj toto. Takýto chaos si radi užijete.

V jednu chvíľu skáčete na snežnom skútri cez obrovskú priepasť a o pár minút už strieľate vami navedenú strelu zo strechy fastwoodu a aby toho nebolo málo tak zachránite Biely dom od leteckého útoku. Zatiaľ čo prvý Modern Warfare mal pár pokojnejších momentov, tu skoro neurobíte krok bez obrovského výbuchu a za každým rohom bude na vás čakať zmobilizovaná armáda. O dramatické zážitky rozhodne núdza nie je. Tvorcovia sa snažili prísť aj s niečím novým čo u žánru tohto typu je cenná vec. Vo výbornej misií Cliffhanger budete pár minút liezť ako správny horolezec a o pár minút sa potichu infiltrujete do základne. Pri mnohých scénach si všimnete, že tvorcovia sa podobne ako u prvého Modern Warfare inšpirovali filmovými trhákmi z filmu Skala pri útoku na väzenie Gulag. Ako iste už dobre tušíte aj toto Call of Duty je založené na pred skriptovaných základoch a tak si budete myslieť, že ste ako psi vodení za ručičku, ale kto chce slobodnejší prístup nech si zahrá Crysis alebo Armu, my ostatní na tento štýl pokojne pristúpime. V hre je všetko stavané na wow efekt. Infinity Ward patria medzi najväčších majstrov skriptov, ale niekedy je toho až príliš. V jednej misií dobijete budovu a potom ju intenzívne bránite a o pár minút sa presuniete vedľa, kde opakujete to isté. Do toho sa vám dostane do rúk navádzanie stieľ, aby ste zničili obrnené vozidlá a aby toho nebolo málo tak priletia vrtuľníky, aby ste ich Stingerom zostrelili. Samozrejme takto popísané to znie smiešne, ale niekto mal až príliš divoké predstavy a niektoré levely sú totálnym chaosom, kde neviete kam skôr vystreliť a nepriatelia letia zo všetkých strán. Tempo hry je rýchle a zbesilé, že máte pri hraní pocit, že sa pozeráte na vysoko rozpočtový blockbuster, ale ono to čuduj sa svete funguje. Hra prichádza neustále s niečím zaujímavým a dodnes snáď nevyšla hra, ktorá by ponúkla tak netradičný a dramatický záver, kde ovládanie motorového člnu v zbesilej honičke je len čerešničkou na torte. V správny čas hra príde aj na stealth možnosť prejdenia, ktorá netrvá príliš dlho no je o to zábavnejšia. Černobyľská misia z predchádzajúceho dielu však zostáva neprekonaná.   

Hra samozrejme disponuje obrovským zbraňovým arzenálom a novinkou je využívanie duálnych zbraní či štítu, kde je škoda že nemôžete zároveň aj strieľať. Na rozdiel od iných ma potešil aj vylepšený efekt krvi, ktorý pôsobí veľmi realisticky. Autori sa nebáli zaexperimentovať a do hry pridali aj pár spomalených pasáží, kedy sa vrhnete do miestnosti plnej rukojemníkov a teroristov, kedy musíte rýchlo konať a byť presný.

Čo sa umelej inteligencie týka tak tu sa skôr vsádza na kvantitu než na kvalitu, ale všeobecný dojem je uspokojujúci. Vojaci robia presne to čo majú a využívajú aj kryty a keď sa budete lepšie pozerať tak si všimnete, že sú to dobre naprogramované postavy, ktorých odštartuje daný skript no ak ho narušíte tak si všimnete drobné kyksy. Vaši parťáci radi pridajú svoju ruku k dielu a aj keď väčšina vždy zostane na vás tak pri parťákoch vidieť snahu, že sa vám snažia pomôcť a nie raz vám dokážu zachrániť život. Rozhodne odporúčam hru okamžite hrať na obtiažnosti Veterán, kedy zažijete naozaj hektické boje a budete tvrdo bojovať o každý meter. Za čo autorov rozhodne treba pochváliť je eliminácia respawnu protivníkov a tak už sa nemusíte báť nelogického objavenia protivníka na mieste, ktoré ste už vyčistili.       



Efektná grafika

 

Od minula sa audiovizuálna stránka mierne vylepšila. Animácie postáv patria k tomu najlepšiemu čo je možné vidieť. Takisto efekty dymu, dažďa, chumelicu či explózia vyzerajú živo. Deštrukcia v tejto hre nepatrí medzi silné stránky a idú zničiť skôr drobné predmety a je možné protivníka zabiť cez slabší kryt. Čo však už pôsobí trochu archaicky je vzdialenejšie okolie a statická obloha. Aj keď grafická stránka sa nedá zaradiť medzi špičku akú má napr. Crysis tak výsledný dojem nie je zlý a má to aj svoje pozitívum, že hra sa krásne hýbe a pri tých všetkých výbuchoch hra ide neustále plynule. Po zvukovej stránke hra exceluje a dotvára atmosféru vojny a o hudbu sa postaral samotný Hans Zimmer a k tomu myslím netreba viac nič dodávať.



Spec Ops

 

Po dokončení kampane má Modern Warfare 2 ešte jedno eso v rukáve a tým je mód Spec Ops. Nie je to len tak obyčajný režim a aj keby Modern Warfare 2 nemalo kampaň a len tento mód tak by sa stále jednalo o veľkú hru. Spec Ops boduje hlavne vtom, že ich môžete prejsť spolu so svojím priateľom a plniť rôzne úlohy. Nájdete tu úplne nové scény, ktoré v kampani neboli dostupné a významne predlžujú hernú dobu. Ak chcete vyzbierať všetkých 69 hviezdičiek tak musíte všetky misie prejsť na najťažšej obtiažnosti a to vám zaberie aj čistých 20 hodín pretože keď umriete tak začínate úplne odznovu, ale vtom je práve sila tohto módu pretože vás núti ísť opatrnejšie a vymyslieť novú taktiku zvládnutia úlohy. Verte Spec Ops nie je žiadny malý bonus ale sada prepracovaných misií.   


 

Vyvážený multiplayer

 

Multiplayer je ďalšou veľkou súčasťou tejto hry. V sedemnástich mapách vás hra zavedie do rozličných lokalít a dokonca aj do Chernobyľu. V týchto mapách máte na výber zo siedmich režimov hrania, ktoré sa postupne odomykajú za zvýšenie vašich schopností. Okrem klasického Team Dietmatchu ma zaujal mód Sabotage, kde jeden tým sa snaží odpáliť bombu a druhý sa snaží tomu zabrániť a verte to je skutočné mäso.

Krátka kampaň

 

Modern Warfare 2 sa držalo toho v čom bol jeho predchodca úspešný a to bolo správne riešenie. Vsadilo na adrenalínovú atmosféru kvôli čomu sa príbeh síce stáva neprehľadný ale zmysel dáva. Hra vás nenechá vydýchnuť od začiatku dokonca a po dohraní odídete s obrovským uspokojením, kedy sa môžete vrhnúť na nový kooperatívny mód a multiplayer na X hodín. Niekto môže namietať, že hra vo svojej podstate od predchodcu neprináša nič nové, ale čo vlastne od zabehnutej série čakať? Snáď neočakávame že sa z FPS stane závodná hra, veď hra prináša pokračovanie príbehu v nových lokáciách, nové zbrane, ovládanie vozidiel, nový mód a multiplayer je dokonale zvládnutý a radšej 6 hodín intenzívnej kampane než 10 hodín nudnej kampane. A v hernom priemysle sa nenachádza nikto kto dokáže podobnú akciu urobiť a vtom má Call of Duty séria svoju jedinečnosť. Jasné vysoké hodnotenie s čistým svedomím.    


Jedná sa o môj celkový pohľad na celú sériu Call of Duty:Modern Warfare a aj o osvetlenie jej neopodstatnenej nenávisti. Hra ponúka čistú zábavu a o tú ide predovšetkým, čo potvrdzujú aj vysoké predaje a multiplayer hráva dennodenne milióny hráčov na celom svete. 


napísal Boss Marťas 2.2.2013



Páči sa mi!

9.5
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2

PC
PS3
Xbox 360
DS
Xbox One BC

Vývoj: Activision / Infinity Ward
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10.11. 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19543)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk