Plague Inc.

Túžili ste niekedy vyhubiť ľudstvo geneticky upraveným vírusom ale vždy ste si to nakoniec rozmysleli kvôli tomu že by potom mohli po vás ísť FBI, CIA, KGB alebo nejaké iné bezpečnostné zložky s trojpísmenkovou skratkou? Tak táto hra je stvorená ako pre vás.

Mobil
pridal dodisturb888 7.5.2013 o 22:03 pod používateľské recenzie

10


Plague Inc. je stratégia, ktorá vám toto všetko umožní. Vyberiete si typ vírusu, urobíte nejaké tie drobné uprávy v genetickom kóde aby sa možno šíril rýchlejšie alebo aby rýchlejšie mutoval, vyberiete si krajinu v ktorej začnete a hubenie sveta sa môže začať. Nie je to však také jednoduché ako to znie.

Hra sa pýši titulom najhrôzostrašnejšie realistickým simulátorom. A je pravda že táto hra má v sebe veľa faktorov, ktorými si toto meno zasluhuje. Celý svoj postup si treba dobre premyslieť pred tým než sa hra začne. Už len výber vašej prvej nakazenej krajiny je rozhodujúci. Musíte zobrať v úvahu napríklad to ako sa vaša choroba bude šíriť. Pokiaľ nebudete mať prvotnú krajinu s prístavom alebo niekde blízko inej krajiny s prístavom môže sa stať že sa nedostanete do ostrovných štátov pretože nejaký ten čas po tom ako vás objavia začnú uzatvárať prístavy kvôli karanténe a vy nebudete mať ako ten ostrov nakaziť čo bude mať za následok vašu porážku.

 


Počas hry vám ako zdroj informácií slúži televízny kanál, ktorý vás spravuje ako o menej dôležitých témach, napríklad že Justin Bible bol udupaný davom fanúšičiek, tak aj o veciach ktoré ovplivnia vašu hru ako napríklad že boli prijaté nové hygienické opatrenia v lietadlách a preto sa nebudete môcť šíriť vzduchom pomocou lietadiel pokým nezmutujete svoj výrus na vyššiu úroveň prenosu vzduchom.

 





Nemyslite si avšak že ľudia budú len tak stáť a nič nerobiť kým ich vy zabíjate (to by bolo potom čo za realistický simulátor). Postupne ako začnete vyvíjať svoju chorobu si vás začnú ľudia všímať až vás nakoniec doktori objavia dajú vám meno (ktoré ste si vy špecifikovali na začiatku alebo ak ste ho nevyplnili vôbec tak vám dajú prednastavené meno PAX-12) a zanedlho sa objaví prvá krajina ktorá začne vyvíjať liek. Vy sa môžete proti tomuto brániť buď to zmenou kódu DNA čo spôsobí že ich to vráti o pár percent dozadu alebo rýchlim zabíjaním ľudí (čím menej ľudí na svete zostáva tým pomalšie sa liek vyvíja).

 


Možností ako vašu nákazu vyvíjať je viacero. Môžete napadnúť dýchaciu sústavu a spôsobiť tak kašeľ alebo neskôr aj vykašliavanie hlienu a krvy alebo môžete napadnúť aj nervovú sústavu ide len o to čo si sami vyberiete. Postupne sa po tomto strome symptómov posúvate až do stredu kde sú omnoho smrteľnejšie prejavy ako napríklad šialenstvo či absolútne zlyhanie orgánov. Je možný aj vznik kombinácii ako napríklad Walking Dead combo kedy kombináciou dvoch symptómov dosiahnete to že ľudia nebudú vedieť spať a postupne sa prestávajú sústrediť čo bude mať aj za následok spomalenie vývinu lieku alebo moje obľúbené Oops combo kedy skombinujete kýchanie s poruchou ktorá spôsobuje že ľudia v sebe nevedia udržať exkrementy (viete si asi tak predstaviť čo sa vtedy stane :D). Za vývin platíte takzvanými DNA bodmi ktoré dostávate pri ťukaním na červené bublinky nákazy (keď nakazíte novú krajinu) alebo na oranžové DNA bublinky ktoré sa sporadicky ukazujú v krajinách ktoré ste už nakazili.

Hra vám poskytuje všetky potrebné dáta o svete aj o jednotlivých krajinách ako napríklad koľko financií zainvestovali do vývoja lieku alebo aký je to typ krajiny či sú bohatý (majú silné lieky treba učiniť vašu nákazu viac odolnú voči nim),  aké majú podnebie a iné čím vám uľahčuje nakazenie posledných zdravých krajín alebo zameranie sa na krajiny ktoré sa stali centrami pre vývoj lieku.

 


Čo sa týka vírusov samotných máte na výber z ôsmych zákaldných typov vírusov , každý jeden má svoje unikátne vlastnosti, ktoré vám môžu prevrátiť celú hru naruby, od obyčajnej baktérie ktorá si dokáže vyvinúť lepšiu odolnosť voči podnebiam, až po bio-zbraň ktorá sa stáva postupom hry automaticky smrteľnejšou a vy musíte nakaziť celý svet skôr než zabije všetkých nositeľov (a samozrejme že musíte aj brániť ľuďom vo vývoji lieku). V hre je aj 4 špeciálne vírusy, ktoré sú v podstate DLC balíkmi a sú postupne pridávané do hry. Zatiaľ boli vydané dva a to Neurax Worm (ktorý vám umožní prevziať kontrolu nad zvláštnym druhom červov ktorý sa vedia napojiť ľuďom na mozgy a ovládať ich) a Necroa Virus (meníte ľudí na zombíkov a bojujete proti Z-com, poslednej obrane ľudstva).  Každý jeden z týchto špeciálnych vírusov je spoplatnený (okolo 1,5 eura) ale dajú sa získať aj tak že prejdete všetky predošlé typy vírusov na Brutálnej obťiažnosti. A sú tu aj tri Cheat vírusy, ktoré si môžete buďto odblokovať pomocou peňazí alebo tým že prejdete všetky štandartné typy vŕusov na Brutálnej obtiažnosti, a to je vírus z nekonečným počtom DNA bodov, vírus pri ktorom na vás ľudia nebudú reagovať alebo vírus na ktorý neexistuje liek. Proste aby ste sa len vybláznili do sýtosti.

Po vizuálnej stránke nie je hre čo vytknúť. Jej rozhranie a vzhľad vám poskytnú všetko čo potrebujete vedieť o chorobe a o svete. Po zvukovej stránke ma hra veľmi prekvapila. Skladba ktorá beží v pozadí hry do celej situácie neskutočne pasuje a je dopĺňaná rôznymi autentickými zvukmi ako napríklad kašeľ, zvonenie pohrebného zvonu (keď zabíjate ľudí), húkanie sirény nemocničného auta či dokonca malé dievčatko ktoré si pospevuje riekanku o tom ako všetci umrú (všetci vieme aké dokážu byť detské básničky desivé, už len báseň Twinkle, twinkle little star použitá v Dead Space 2 mi naháňala husiu kožu).

 


Hra samotná je dostupná v dvoch verziách. Bezplatná- dostanete hru ktorá je v istých smeroch obmedzená. Nemôžete meniť DNA štruktúru bonusmi, ktoré postupne odblokúvavate, nemôžete zrýchľovať čas a v dolnej časti obrazovky máte reklamy. Platená (0,80 eur)- plný prístup ku všetkým veciam v hre (zrýchlenie času, menenie DNA) bez reklám.

 


Plague Inc. je hra akú som na mobile ešte nezažil a jej hranie bolo pre mňa absolútne novým a neuveriteľným zážitkom. Je nesmierne návyková (možno až príliš) a neskutočne prepracovaná. Jediná vec ktorú by som jej vytkol je to, že po odinštalovaní z mobilu sa vám vymaže celý váš postup čiže začínate od nuly. To som zistil keď som si hru znovu nainštaloval kvôli tejto recenzii a dosť ma zamrzelo že všetky moje Brutály sú v nenávratne a že všetko môžem prechádzať odznova. Ale aj napriek tejto malej chybičke vám túto hru vrelo odporúčam. Či sa rozhodnete zainvestovať tých osemdesiat centov alebo si zahrajete len verziu zadarmo uisťujem vás že sa budete baviť.





Plusy

-originálne

-hudba a zvuky

-zábava na dlhé hodiny

-reálnosť

-znovuhrateľnosť je vysoká

Mínusy

-hra po odinštalovaní vymaže celý váš postup


napísal dodisturb888 7.5.2013



Páči sa mi!

10
PLAGUE INC.

PC

Vývoj: Ndemic Creations / Ndemic Creations
Štýl: Simulácia
Dátum vydania: 26.5. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk