Silent Hill 1-4 part 1/2

Zhrnutie 1,2,3 a 4 dielu hry, Silent Hill.

PC
pridal DarkDRAGON 12.6.2013 o 20:57 pod používateľské články

Pripravte sa na hrôzu, zvrátenosť a priam nepochopiteľnú brutalitu. Sedíte všetci v tme a okolo vaších hláv sa valí hmla, hustá ako mlieko. Po čele steká studený pot a veľmi ťažko sa vám začína dýchať. Tep vám vyskakuje, ako keď za svojím chrbtom zbadáte nazúreného grizzlyho počas prechádzky v lese. Všetko okolo vás začína hrdzavieť, steny hnijú a smrdia, vyteká z nich nechutný slyz zmiešaný s krvou. Je vám zle, na zvracanie, preľudy, hrozivý škrekot monštier, do rytmu psychopatickej hudby, sa vám zarýva do hlavy hlbšie, než projektil zo strelnej zbrane. Monštrá, hrozne vyzerajúce, odporné a desivé, sú všade okolo vás, chcú vás dostať, pohltiť vašu dušu a vysať aj poslednú kvapku zdravého rozumu. Nastáva šialenosť, začínate sa nepochopiteľne smiať, hovoríte veci, ktoré nedávajú zmysel a strašne sa trasiete. Nočná mora je príliš slabé slovo na opísanie, tak hrozného stavu v ktorom ste, slovo peklo, to jedine vystihuje.

Nemusíte mať obavy, neopísal som hrôzostrašné stavy človeka, pri sledovaní superstar. Peklo, ktoré vytvorili bambusové hlavy vo firme KONAMI, je až príliš veľa na človeka so zdravou mysľou. Ustáť toľkú šialenosť, chce veľmi mentálne tvrdého jedinca. Kedže zatiaľ neslintám v blázinci na podlahu a neukazujem svoje gule na verejnosti, tak sa hádžem do vreca k ľuďom, ktorí prešli všetky diely Silent Hillu bez toho, aby im to myseľ nejako zdegenerovalo (aspoň dúfam). Som milovník Silent Hillu, doplnil som si už všetký znalosti, čo sa týka tohto pekelného diela. Rozhodol som sa celý Silent Hill zhrnúť do tejto obrovskej recenzie, na ktorej si dávam veľmi záležať. Recenzia bude mať dva diely, prvá časť bude obsahovať 1,2,3 a 4 : The Room. Dúfam že to oceníte, keď nie, tak na vás pošlem Scarlet s úchylným Pyramid Headom.

Môj plán je napísať na každý jeden diel menšiu recenziu, opíšem to a potom tomu dám svoje hodnotenie za hru od 0 do 10 bodov. Pridám aj svoje osobné hodnotenie strachu, ktoré bude od 0 do 6 bodov. Ako bonus budem písať ku každému dielu 2 najvýstižnejšie skladby od Akiry Yamaoky pre určitú časť.

Bodový význam pri hodnotení strachu popíšem následovne :

0 bodov - nulka síce pri žiadnom dieli nehrozí, ale aj tak. Znamenalo by to, že aj teletubbies v sebe skrýva viac hororu než tento diel

1 bod - pár krát ma niečo zaujalo, strach pri tomto diely je pojem neznámi, brutalita je skoro nulová

2 body - niekedy som cítil úzkosť, ba priam depresiu z toho, že touto časťou by som nevyľakal ani malé decko

3 body - pociťoval som strach, ale nie tak silný, aby som ho mohol oceniť, brutalita bola nezáživná

4 body - trošku som sa začal báť, zapol som si malú lampičku a pritisol k prsiam svojho macíka, hnus a atmosféra ma dokázala na chvíľu zaujať, ale potom to opadlo a opäť to hrám v tme bez plyšáka

5 bodov - macíka držím v rukách, som spotený, mám vyschnuté v krku, bojím sa aj vlastného dychu, z masakrálnych scén v hre mi začína byť nevoľno

6 bodov - všetkých plyšákov mám oblepených okolo seba izolačnou páskou, už tri krát som sa pomočil, zapnuté svetlá mám v celom byte, z brutálnych scén zvraciam do vedra.

Silent Hill 1

Neveril by som, ak by mi niekto povedal, že keď bol ešte mladý hráč na PS1, tak o tejto hre nepočul. Veľmi známa a ako prvá svojou originalitou v hororovom žánry, osedlala víťazný trón. Resident Evil šiel bokom do temného rohu, Leon v depresiách, že tentokrát nieje súčasťou najväčšieho hororu, sa skoro nechal zožrat zombíkmi.

Začína to všetko ako pekný nočný výlet. Harry Mason, hlavný hrdina cestuje v aute so svojou dcérou Cheryl, keď ho zrazu predbehne policajná motorka. To síce nebolo nič nezvýčajné, ak by ju za krátku chvíľu nevidel zhavarovánu na okraji cesty. Kedže ho to zaujme, tak nevenuje pozornosť riadeniu, odrazu sa na ceste zjaví dievčatko. Harry zazmätkuje a hneď zisťuje, že auto není až tak spoľahlivé, ako hovoril predajca v autobazári. Šmykom nabúra do zvodidiel a upadne do hlbokého spánku ako šípková ruženka. Keď dostane prebudzajúci bozk na pery od chladnej hmly, ktorá stihla obklopiť celé auto, zisťuje, že niečo nieje v poriadku. Cheryl zmizla ! Pomali vstupuje do  mestečka zvaného Silent Hill. Na uliciach je mŕtvo, nikde nikto, ako tak ide cestou necestou odrazu uvidí obrys dievčatka, ktoré začne utekať preč, ako od úchyla čo jej ponúka lízatko. Harry za ňou behá, kamera sa šialene točí ako na kolotoči a začína sa dostávať nevedno kam, no najhoršie začne byť až keď zaznejú sirény a nastane čierno čierna tma, ktorá v sebe ukrýva strašnejšie veci, než je ona sama.

 

Cieľ je jasný, nájsť svoju dcéru a žiť šťastne až do smrti. Lenže nie všetko ide podľa plánu a kedže mestečko nieje, až také prázdne ako sa zdá, môžete očakávať problémy, ktoré po ceste na vás striehnu. Počas svojích dobrodružstiev natrafíte nie len na démonov, ale aj na ľudí, ktorí si zjavne plne neuvedomujú to, čo sa okolo nich deje. Zo začiatku spoznáte policajtku, ktorá tiež nevedela poriadne udržat vozidlo na ceste a dostala teleportovú ranu do hlavy,  ktorá ju hodila na toto Bohom zabudnuté, prekliaté miesto.

Zbraňový arzenál sa delí na palebné a tupo-sečné dobrôtky. Kedže v hre není dostatok lekárničiek, ani nábojov, aby ste si počínali ako rambo, bude nevyhnutná potreba monštrá obehávať a vyhýbať sa im. Keď dôjde na najhoršie, je potreba ich zoznámit s oceľovou trubkou, alebo ich nakŕmiť olovom.

Atmosféra a výborný dej, si vás dokáže upútať od začiatku až do konca. Hlavolami, na ktoré narazíte vám dajú občas zabrať, čo to je plus, pretože su zábavné a svojím spôsobom aj strašidelné. Po ruke budete mať svoje šumivé rádio, ktoré upozorňuje na prítomnosť tých ohavných stvorení. Verte mi, bude vašim najlepším priateľom ! Všade okolo je hmla alebo temnota, budete mať neustále strach a do toho ešte tá šialene gradujúca hudba, ktorá vás priam pohltí. Napriek zastaralej grafike, na túto dobu je to stále obdivuhodne desivé. Navštívite miesta ako škola, nemocnica, stoky, čakajú vás behačky z jedného kúta mesta na druhý, takže očakávajte miernučký stereotyp.

Herná doba sa pohybuje okolo 7 až 8 hodín, čo nieje zrovna až tak zlé, ale popravde očakával som to trošilinku dlhšie. Hra ponúka aj boje proti bossom, na ktorých je potrebné nájsť vhodnú taktiku. Nečakajte, že na každého hlavného nepriateľa bude platiť brokovnica. Hra má dokopy 5 koncov, takže sa máte na čo tešiť, je tu motivácia pre znovuhrateľnosť, buď pre zaujímavé bonusové zbrane alebo pre dosiahnutie iného konca.

Menšie prehrešky sa dajú prepáčiť, je to skvelý a desivý horor so zaujímavým koncom, tak nemôžem nič iné ako ho každému odporúčiť.





Hodnotenie : 9/10

Hodnotenie strachu : 5/6

Najvýstižnejšie skladby : Silent Hill – Opening Theme, Silent Hill – Not Tomorrow

Silent Hill 2

Jednoznačne najznámejší diel zo všetkých, najväčšie reakcie z ktorých fanúšikovia chytali erekcie, boli práve na túto časť, lenže nie každý to ocenil. Hráčov to predelilo na fanboys, ktorý by najradšej haterov ubili kúskom dreva s klincom na konci. Hatery, čo vkuse vyčítali fanboyom, že nemôžu byť fanboys, keď sa im páčil tento diel, pretože oni sú fanboys a ich to mení na haterov pretože fanboys nemôžu... ehm......Áno opakujem sa a už som sa aj pomotal, ale chápete čo tým chcem povedať, že ?

Milovníci ryže z KONAMI sa prekonali, kedže zvrátenosť nabrala nový rozmer a hodili ju práve do tohto depresívneho klenotu s nadržaným Pyramid Headom v hlavnej úlohe, tak bolo jasné, že sa máme na čo tešiť.

Kde bolo tam bolo, žil jeden chlapík, ktorý prišiel o svoju ženu, kvôli záhadnej chorobe. Koniec.

Nepociťujem potrebu veľmi rozpísovať dej, všetko sa to točí okolo Jamesa Sunderlanda, ktorému jedného dňa príde list od jeho mŕtvej ženy, ovšem rukopis je mu známy, len mu vŕta v hlave ako je to možné, že mu napísala jeho žena, kedže je už mŕtva nejakú dobu. Veď to je predsa nelegálne, aby mŕtvi písali dopisy. V ľúbostnom dopise napísala, že ho bude čakať na ich milovanom miestečku, musel to byť nejaký troll, ktorý ho chce zaviesť na to najhoršie miesto, horšie než Luník IX a to je už čo povedať.

Opustené mesto, všade hmla, viditeľnosť na hovno. James počas svojích veselých dobrodružstiev natrafí na veľa zvláštnych postáv, spozná ich príbehy, ktoré sú veľmi zaujímavé a preto vás to nechá viac sa vžiť do príbehu. Je viac než jasné, že pri svojích prechádzkach Silent Hillom natrafíte na pĺno odporných príšer. Aby ste to nemali ľahké, tak si na vás  brúsi svoj obrovský nôž, týpek, čo namiesto hlavy nosí pyramídu a má sklony k sexualnému násiliu, voči štvornohým príšerám.

Zbraňový arzenál je rovnaký ako v iných dieloch, strelné a zbrane na blízko sú samozrejmosťou, šumivé rádio pre detekciu oháv bude aj v tejto časti vaším veľmi dobrým priateľom. Grafika sa oproti jednotke pohla viditeľne do predu a není problém si ju zahrať aj v tejto dobe bez toho, aby vás začala bolieť hlava z kociek. Na ovladánie si treba zvyknúť, aby ste mali všetko po ruke, odporúčam to hrať na gamepade.

Atmosféra a prostredia sú neskútočne desivé a veľmi tažko to vplýva na psychiku, geniálna hudba to všetko ešte znásobuje a od strachu sa idete priam zblázniť. Hlavolami sú veľkou súčastou tohto dielu, takže vám to dá pekne zabrať. Je to trocha podobné prvému dielu,  je jasné, že nemáte na výber, než behať cez mesto z jedného miesta na druhé a niekedy je to tak otravné, že pred monitorom až zaspávate. No stojí to za to, navštívite lokácie ako nemocnica, hotel, vezenie. Verte mi z niektorých prostredí budete mať až žaludočné problémy, napríklad mňa najviac desilo vezenie a veľmi rýchlo som sa chcel odtiaľ dostať preč, občas som chytal priam panický strach. Hudba ma desila, ale aj napriek tomu som mal sluchátka, aby som sa do toho plne vžil. Niekedy sa budete cítiť tak zúfali a sám, až sa mi nechcelo veriť, akú moc môže mať táto hra na hráča a uviesť ho do depresií.

Príbeh sa vás nepustí a bude vás neustále hnať do predu, nebudete sa chcieť zastaviť pred ničím. Nebudete to chcieť vzdať, ani keď pôjdete schodmi dole snáď hodinu.

Hra má 6 koncov a znovuhrateľnosť má význam, buď pre dosiahnutie iného konca alebo pre bonusové predmety. Hrateľná doba sa pohybuje okolo 10 až 11 hodín, čo mne úplne stačilo. Tento diel je určite mierne zmenený oproti jednotke, nemenia sa dimenzije a pre niekoho sa to môže zdať menej hororové, no záleží na človeku. Mňa jednotka práve až tak strašne nedesila, ako tento diel, každý proste vníma strach inak.




Hodnotenie : 8.5/10

Hodnotenie strachu : 5/6  (veľmi blízko 6/6, chýbalo tam len o niečo viac brutality)

Najvýstižnejšie skladby : Silent Hill 2 – Promise, Silent Hill 2 - True

Silent Hill 3

 

Neviem ani ako začať, táto časť je moja najobľúbenejšia a pritom sa jej aj najviac bojím, pretože po prvý krát v živote, mi z hry naozaj bolo zle, pri zvráteno-brutálných scénach som sa triasol od strachu. Hra nabrala kúsok sviežeho vzduchu a namiesto doteraz mužských hrdinov tu máme ženu. Heather, hlavná hrdinka, sa zázračne bude premiestňovať do temnej dimenzie, kedže to nevie ovládať, neskôr sa rozhodne navštíviť mesto, Silent Hill, aby získala odpovede na jej otázky.

Všetko sa to začne nočnými morami o hrôzostrašnom lunaparku, kde si užívajú plno zábavy monštrá a vysmiatý plyšový zajaci, čo majú okolo papuľky krv. Kedže sa ju v sne bude snažiť všetko zabiť, tak tam ovšem aj nakoniec skape. Po prebudení v kaviarni zistí, že to bol len sen. Kedže tatko mal o počestnosť svojej dcéry obavy, naučil ju aby sa nerozprávala s neznámimi ľudmi.

Detektív, ktorý sa s ňou snažil prehodiť pár slov, nedostal ani šancu jej niečo vysvetliť, Heather ušla na záchody v nákupnom centre. V tom momente sa to všetko poserie, možno aj doslovne, keď už je na tom záchode. Jej útek dopadol horšie ako nudná konverzácia s divným chlapom, čo nosí klobúk na hlave. Cez záchodové okno vylezie a vráti sa naspäť do nákupného centra z inej strany, to nemyslím len polohovo ale aj dimenzionálne. V centre odrazu už nik nieje, vyzerá to tam inak, zničené veci a nikde žiaden človek. No po chvíli blúdenia narazí na príšeru, ktorá jej ihneď vysvetlí ako to chodí v centre po zatváračke.

Najhoršie je, že aj keď sa vám podarí dostať naspäť do reality, tak pri návšteve nejakého strašidelného miesta, ktoré je už aj tak dosť desivé, vás to pomaličky a nežne prehodí do temnej reality. Navštivíte miesta ako metro, och metro, jednoznačne najdesivejšia lokácia z celej hry, aspoň pre mňa. Tá dusivá atmosféra opustenej metro stanice, tie hrozné zvuky, temnota a občas klaustrofobické pocity vám proste dajú psychicky zabrať.  Potom vás nohy zavedú do úradnej budovy a samozrejme navštívite aj nemocnicu, presne tak. Nemocnica bola tak brutálna a strašidelná, až som neveril vlastným očiam.

Určite si myslíte, že tejto časti nadržiavam alebo, že som posera a niektorý ste už určite hrali iný diel, ktorý vás desil ďaleko viac. Chcel by som týmto dáť vedieť hlavne to, že každý ma strach z niečoho iného, niekoho desia vyššie dane a iného zasa myšlienka na to, že Fico by sa stal prezidentom i keď mňa strašia obidve tieto veci.

Zakrvavená nemocnica plná hnusu v temnej dimenzií je naozaj výborne spracovaná, niekedy ma to prinútilo si dávať chvíľkové pauzy, aby myseľ mohla spracovať to, čím som prešiel. Celková strašidelná atmosféra je obdivuhodne spracovaná a tento diel si hlavne zakladá na zvrátenej brutalite a strachu, čo u mňa vyvolalo obľúbenosť tejto časti a spomedzi všetkých Silent Hillov, čo som hral a to som hral už všetky, žiadny neprekonal trojku a podľa mňa už ani neprekoná.

Ovládanie je najlepšie na gamepade, ako aj u predošlích dieloch je problém to hrať s myškou a klávesnicou, síce to nieje až tak zlé a dá sa na to zvyknúť, ale není to tak pohodlné. Arzenál snáď opisovať ani nemusím, je rovnaký ako v každom inom diely, lenže boj na blízko bude problemovejší a pomalejší, pretože hráme za ženskú postavu, ale nijak to nezasahuje proti účinnosti určitej zbrane. Na vyššej obtiažnosti je to jednoznačne už problém, ako s nábojami tak aj so životnosťou a hordami nepriateľov, ale hádanky začnú byť taktiež výzvou a sú omnoho zaujímavejšie. Dĺžka hry je o niečo kratšia oproti dvojke, takže takých 8 až 9 hodín. Výrazne menej koncov ponúka tento diel, čo ale mňe nevadilo. Bonusové predmety sú samozrejmosťou.

Najhororovejší diel zo všetkých dielov ! Najbrútalnejši ! Najzvrátenejši ! Každý kto ho ešte nehral nech sa hanbí, ak má ešte možnosť si ho niekde zohnať, tak nech sa chopí príležitosti a ihneď si ho zahrá !





Hodnotenie : 10/10

Hodnotenie Strachu : 6/6  (FEAR AND BRUTALITY)

Najvýstižnejšie skladby : Silent Hill 3 - Youre Not here, Silent Hill 3 – Innocent Moon

Silent Hill 4 : The Room

Predstavte si, že sa ráno zobudíte, chcete sa ísť prejsť, odrazu sa pozriete na vchodové dvere, tie sú obvešane reťazami a pozamykané kladkami. Určite by ste nechápali ako je to možné, nieje predsa logické aby to niekto urobil, pretože bývate sami. S hrôzou by ste sa snažili dostať von cez okno, ktoré nieje možné otvoriť, nikto z vonku si vás nevšíma a keď búchate do dverí a kričíte, nikto vás nepočuje.

Henry Townshend, hlavný hrdina hry, sa dostane do tejto situácií a bude si musieť nejako pomôcť dostať sa preč z toho prekliatého bytu. Po nočných morách a bolestiach hlavy sa potrebuje dostať preč, inak by sa zbláznil, naskytne sa mu príležitosť ako svoj byt opustiť. V kúpelni sa zo záhadných príčin objaví diera, ktorou sa dá niekam preliezť. Henry je zvedavý tak vstúpi do dieri, ktorá ho prenesie na horšie miesta, než by ste si vedeli predstaviť.

V tomto dieli sa hra uberá kúsok iným smerom, oproti svojím predchodcom. Budete navštevovať rôzne prostredia, ale jediná možnosť ako sa dostať zo svojho bytu preč, je cez dieru v kúpeľni. Kým ste v byte, pohľad osoby sa prepne do FPS režimu, čo tvorí tento diel originálným. Vždy po dokončení cesty v určitom prostredí sa opäť prebudíte v posteli v byte, život sa vám automatický dopĺňa a neustále sa niečo okolo vás mení. Nápad a dej je v tejto časti veľmi zaujímavý, stále vás to bude hnať si to peklo vytrpieť, tam kam vás ta diera vypľuje, len preto aby ste si mohli vo svojom byte nájsť nové poznámky, počúvať rádio, sledovať susedku cez dieru v stene alebo pozerať cez kukátko na ľudí, čo idú okolo vaších dverí a počúvať ich konverzácie. Pre mňa to bol veľmi zábavný dej a neskutočne ma bavilo sa vracať do bytu a sledovať zmeny až do doby kým tvorcom nepadla zrejme tehla na hlavu ! V byte odrazu už nebude bezpečno a poltergeistovia vás budu obťažovať na každom kroku, kým nezapalíte sviečku alebo ich neodoženiete svätým medailónom. Úplne najhorší ťah bola recyklácia prostredí, z ktorých som bol priam frustrovaný a dva krát prechádzať tou istou lokáciou bolo už otravné.

Navštívite tieto lokácie : metro, les, väzenie, obchoďák, apartmány a nemocnicu. Potom tie prostredia navštívite ešte raz, okrem nemocnice s pridanými “lietajucími zombíkmi” a inými odchodmi z toho prostredia. Veľke mínus bolo ovládanie, kedže to robili aj pre PC a nebol to nejaký port tak to opäť, ( ako vždy ) poriadne odflákli, kedže som vtedy mal gamepad pokazený, tak som si to musel vytrpieť na klávesnici a myške.

Bol som v depresiách a v hrôze z “lietajucích zombíkov”, pretože tie svine sú nesmrteľné a neskutočne otravné ! Nájdu si vás všade, vedia prechádzať stenami. Keď som to hral prvý krát musím sa vám priznať, nevedel som, že sú nesmrtelný. Toho chudáka, čo som stretol prvého v metre, som mastil niečo cez 10 minút vkuse. Keď som videl, že neumiera tak som hru vypol a hľadal som na nete patch, pretože som si myslel, že je to bug. Nakoniec som zistil, že zastaviť sa dajú jedine, ak ich prišpendlíkujete k zemi so supr-ultra-bombastickým, magicko-orgazmickým mečom, ktorých je v hre len pár.

Zbraňový arzenál je rozdelený na boj z blízka a diaľky, lenže zbrane na blízko sa tento krát môžu poškodiť,  preto s nimi musíte narábať opatrne.

Dĺžka hry je okolo tých 9 až 10 hodín, lenže skoro polka hracieho času je vlastne prechádzanie cez tie isté prostredia, tak pre mňa je to tých 6 hodín.

Hra disponuje piatimi rôznými koncami a ovšem, že sú aj v tomto dieli bonusové predmety.





Hodnotenie : 7.5/10

Hodnotenie strachu : 4/6

Najvýstižnejšie skladby : Silent Hill 4 – Room of Angel, Silent Hill 4 – Cradel of Forest

V následujúcej časti menších recenzií zhrniem zbytok, ktorý zahŕňuje : Homecoming, Downpour, Origins a Shattered Memories. Book of memories nemiením recenzovať, pretože túto hovadinu odmietam uznať ako hru, čo si zaslúži mať v názve Silent Hill.


napísal DarkDRAGON 12.6.2013



Páči sa mi!

SILENT HILL 1-4 PART 1/2

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk