Doctor Who – The Adventure Games

Hra, ktorá je pre fanúšikov seriálu povinnosťou

PC
pridal REAPERAPO 5.10.2013 o 17:17 pod používateľské recenzie

7.5


Určite sa nájde málokto, kto by nepoznal posledné dieťa Galifrey, posledného z Pánov času a ak sa niekto taký aj nájde, tak určite neuškodí aby sme si o ňom niečo v krátkosti povedali.  Doctor Who je britský televízny sci-fi seriál, ktorý nás sprevádza už dlhých 50 rokov a je o mužovi s menom Doktor, ktorý cestuje v čase a priestore na svojej lodi menom Tardis, ktorá vďaka maskovaniu vyzerá ako modrá búdka. Doktor cestuje spolu s so svojimi spoločníčkami, ktoré sa v priebehu času menili. Rovnako sa zmenil aj Doktor, keďže ako pán času môže pri blížiacej sa smrti regenerovať a tým zmení svoj celkový vzhľad. To by bolo asi tak všetko čo by sa dalo v stručnosti o Doktorovi povedať, takže sa môžeme pustiť do recenzie samotnej hry.

 V hre budeme väčšinu času hrať za 11. Doktora, ktorý cestuje spolu so svojou spoločníčkou Amy Pond za ktorú si v niekoľkých úsekoch hry aj zahráme. Hra je robená formou 5 epizód, ktoré sa odohrávajú približne počas 5. série seriálu a z ktorých každá by vám nemala zabrať viac ako hodinu, čiže sú dlhé približne ako jedna TV epizóda. Každá z epizód by sa v seriáli nestratila a všetky vás zavedú na rozličné miesta v rozličnom čase a ja teraz v stručnosti o každej niečo poviem.

Prvá epizóda s názvom City of the Daleks vás zavedie do roku 1963, ale už po príchode uvidíte, že niečo nie je v poriadku a to, že Zem je zdevastovaná a na Zemi už nežije jediná živá bytosť a to vďaka Doktorovým najväčším nepriateľom- Dálekom. A tak bude na Vás aby ste Dálekov zastavili a vrátili všetko do pôvodného stavu. Počas zachraňovania planéty Zem budete musieť navštíviť domovskú planétu Dálekov a postaviť sa im samotným.

V druhá epizóde s názvom Blood of the Cybermen sa budete musieť postaviť Kyberľuďom, ktorí boli uväznení v arktickom ľade kým ich neobjavili miestni výskumníci. No keďže Kyberľudia sa považujú za nadradených, tak započali s premenou každého ľudského obyvateľa základne na Kyberčloveka. Tu prichádzate na scénu v roli Doktora vy a tu aj započne vaša snaha o prekazenie plánov Kyberľudí.

V druhej epizóde s názvom Tardis nebudete musieť ďaleko cestovať, keďže celá epizóda ako už názov napovedá sa odohráva v Tardis a to kvôli tomu že loď je uväznená v časovom víre a vy sa budete musieť vyslobodiť. No nanešťastie je Doktor uväznený mimo Tardis a tak budete musieť hrať za Amy. Sťažovať vašu snahu o oslobodenie Tardis a Doktara  vám bude mimozemská entita, ktorú ste pri prehľadávaní Doktorových predmetov vypustili a vy sa s ňou budete musieť vysporiadať.

Štvrtá epizóda s názvom Shadows of the Vashta Nerada sa odohráva tesne po predchádzajúcej epizóde a tu sa dostanete do nepríliš ďalekej budúcnosti, kedy ľudstvo kvôli roztopeným ľadovcom musí žiť pod povrchom oceánov. Tu vás okamžite začne ohrozovať obrovské monštrum, ktoré sa bude chcieť k vám dostať, no ako neskôr zistíte, podmorská základňa ukrýva niečo omnoho nebezpečnejšie...

Posledná epizóda s názvom The Gunpowded plot vás zavedie do Londýna v roku 1605, kedy sa skupinka šlachticov pokúsila zavraždiť kráľa. No Doktor tu spolu s Amy a jej priateľom Rorym zistí, že  niekto, kto nie je z tohto sveta sa pokúša zmeniť históriu vo svoj prospech.

Počas väčšiny epizód budete musieť riešiť rôzne logické minihry ako napríklad hackovanie počítačov, kedy budete musieť stláčať správne symboly, ktoré sa budú budú zobrazovať na obrazovke, alebo dostať určité súčiastky na správne miesto bez toho aby ste sa dotkli stien, poprípade opravovanie vedenia, kedy budete musieť spájať jednotlivé konce farebných káblov. Navyše sa budete musieť aj vyhýbať nepriateľom, u ktorých ale vidieť vždy smer, ktorým sa pozerajú, takže vyhnúť sa im by nemal byť problém.

V každej epizóde a na každom mieste, ktoré počas hry navštívite sa nachádzajú informácie o niektorých predmetoch, ktoré súvisia so seriálom, navyše môžete hľadať skryté kartičky, ktoré vám môžu povedať niečo o Doktorových priateľoch a spoločníkoch, ktorí ho v minulosti sprevádzali, poprípade o jeho predchádzajúcich regeneráciach.

Čo na vám bude na hre najviac spôsobovať vrásky na čele je ovládanie, ktoré je dosť neohrabané a navyše často reaguje neskoro, čo často bude spôsobovať to, že niektoré pasáže, kde budete musieť rýchlo prebehnúť, budete musieť opakovať, čo kazí celkovo dojem z plynulosti hry.

Grafická stránka hry ničím neohúri, hoci to v žiadnom prípade nevadí, keďže hra je určená mladšiemu publiku, takže nižšie detaily môžeme hre odpustiť, rovnako ako podivné animácie postáv, no poklonu musím dať za kvalitne spracovaným postavám Doktora a Amy, ktoré sú zvládnuté na výbornú a veľmi sa podobajú svojim seriálovým predlohám, ktoré ich v hre nahovorili a to Mattovi Smithovi a Karren Gillian. No škoda že jedna postava, ktorá sa objavila aj v seriáli sa ani trochu nepodobá Arthurovi Darvillovi, ktorý v seriáli aj v hre stvárnil Roryho Williamsa, priateľa, Amy.

Zvuková stránka hry nijak neurazí, ba priam naopak, keďže zvuky sú spracované na výbornú, hlavne kráčanie Kyberľudí, no trošku mi vadilo pri dabingu, že niekedy sú hlasy zbytočne tlmené, hlavne pri Amy. No čo sa týka soundtracku, to už je niečo iné, keďže všetky skladby, ktoré boli v hre použité, boli použité predtým v seriáli, takže čo sa hudby v hre týka je to perfektné.

Takže jediné čo môžem na záver recenzie povedať je to že hra nijak neohúri, no ale ak ste fanúšikom seriálu, tak sa do hry stopercentne pustite, keďže nebudete sklamaný a to najmä kvalitným príbehom, ktoré by sa v seriáli nestratili, kvalitnému dabingu za ktorý vďačíme hlavným protagonistom seriálu a kvalitnému soundtracku.


napísal REAPERAPO 5.10.2013



Páči sa mi!

7.5
DOCTOR WHO – THE ADVENTURE GAMES

PC

Vývoj: BBC / Sumo Digital
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 6. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19954)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk