GTA V

Pri kúpe hry GTA V som myslel na hodiny zábavy, akcie a humoru ale ani v mojich najdivokejších snoch som nečakal že kupujem niečo takéto...

PC
pridal EnergeticEddy 1.5.2015 o 16:04 pod používateľské recenzie

6.0


Tak, po 2 rokocch sme sa konečne dočkali! Legendárna hra s názvom GTA V konečne dorazila na pc. Chlapci z rockstaru ju držali pod zámkom dostatočne dlho aby sa predalo čo najviac kópií na konzoly, aby na tom čo najviac zarobili a potom páni milostivý to vydali aj na pc (aby sa nepovedalo) a aby zarobili ešte viac voňavých papierikov. No a odvtedy ich neznášam! Dobre vedeli že to boli práve pcčkári ktorý výrazne dopomohli ich značke do štádia kde sa dnes nachádza a takto sa k nám zachovali. Ale samozrejme je to rockstar a gta tak im to prejde.... Teraz už všetci vieme že ako to v skutočnosti bolo. Hra sa pôvodne vivíjala spolu s PS3 a XBOX verziou ale bola pozdržaná aby sa ich čo najviac predalo na starý stroj lebo inak by to nikdo na to nekýpil a potom to pozdržali ešte aj pri PS4 a XBOX1 aby z toho mali ešte viac penazí. Tu už neišlo o to vytvoriť super hru ale získať z nej čo najviac penazí. Samozrejme, na konzole to bolo zaplatené aby to vyšlo skôr inak by boli výrobcovia v strate. Som si povedal že je to naposledy čo ma rockstar oklamal, takže ďalšiu hru už od nich nekúpim. GTA V bude posledná. Hra vyšla 14.4. takže som ju mal ako narodeninový darček. A tešil som s na ňu. Mal som velké očakávania predtým. Všade so videl hodnotenia od 9 po 10, takže to musela byť pecka, nie? Nie?

Prvýkrát som sa atmosféry Los Santos nadýchol, a pomylsel som si že aké super to je. Mesto je pekné velké, plné života, kopa áut, ludí moc nie ale na to som vtedy nehladel. Mymo mesta rozlahlé oblasti s horami, púšťou a jazerami. Tu sa bude dať vyblázniť, pomyslel som si a skočil som do toho po hlave. Hra začína v severnom Yanktone kde inde ako pry vykradnutí banky. Lúpež sa zvrhne a hlavné postavy Michael a Trevor sa rozdelia. To sa stalo pred 10 rokmi v ďalekom severe, a teraz? Slnko, pláže a krásne výhlady horúcom Los Santos. Michael, unavený zlodej išiel undercover a hrá rolu otca ktorý by sa aj chcel starať o svoje deti ale vždy to urobí tak že ich ešte viac naštve a utvrdí v tom že je psychopat. Vtedy stretávame aj 3. hratelnú postavu - Franklina - drsného hocha z drsnej ulice. Ten chodí so svojim naj. kamarátom Lamarom ktorého vinou sa Franklin ocitol v mnohých nebezpečných situáciách že je zázrak že ešte žije. Preto chce pred týmto životom utiecť z čoho Lamar nie je vôbec šťastná a pokladá ho za zradcu. Po niekolkých misiách sa sprístupní nakoniec aj Trevor. Najväčší psychopat žijúci v tej najhoršej oblasti. Ale o zábavu tu má postarané lebo ide mu po krku skoro každý kto žije v oblasti - bajkery, rednekovia a mexičania. Keď sa dozvie že jeho niekdajší najlepší kamarát Michael žije, tak sa za ním vidá do Los Santosu a od vtedy hra skutočne začína.

Zo začiatku som v hre nevidel žiaden problém, všetko bolo zábavné, nové, všetko som chcel vidieť. Ale po čase, keď som bol už asi tak v strede hry tak som začal dostávať taký zvlášny pocit. Nevedel som že odkial sa berie, nevedel so čo to je, nevedel som prečo vôbec existuje. To som si uvedomil až pred koncom hry. Je to nuda! Pre istotu to ešte raz zopakujem, tá hra je nuda! Prečo by som táke niečo písal? Veď všetci tú hru velebili do nebies že ký je to super zážitok a zrazu sem príde nejaký dick ako ja a hovorí presný opak? Tak to nie, to musí buť nejaký sprostý trol ktorý má sprostý nudný život a takto sa snaží zaujať. Ale toto nie je ten prípad, a hlboko od srdca by som si želal aby to bol žart verte mi. Ja mám s GTA sériou dlhý vzťah. Začalo to hrou Vice City čo bola podla mňa vtedy bomba ale už som to dlho nehral a vtedy som ešte nevedel čo je to život tak ju neviem objektývne zhodnotiť a porovnať. Potom prišlo GTA SA a tá hra mi úplne zmenila život. Bola toprvá hra na ktorej som bol doslova závylý. Mám výbroné spoienky na tú hru a bola podla mňa naj v celej sérii. Potom prišlo GTA IV a aj to bola super hra. Upršaná temná mestská džungla Liberty City pôsoblia až magicky a keď sa k tomu pidala stanica Vladivostok FM tak bolo o zábavu postarané. Ale čo sa stalao v prípade GTA V tak to neviem. Začnieme ale od toho najdvôležitejšieho. 

Hlavné postavy sú dobre premyslené, občas aj zábavné. Prvý krát boli použité 3 hlavné postavy a fungovalo to. Prepojenie bolo dobré a prepínanie medzi nimi vyzeralo efektne. Niekedy sa postavy (hlavne Trevor) dostaly do zaujímaých situácií ako napr. že ho nahánali policajti alebo za zobudil medzi mŕtvolami. Toto je dobré a zaalúži si bod. Ďalej je na rade mapa. Nehovorím že nie je velká, mesto je väčšie než všetky 3 mestá GTA SA dokopy ale proste to nie je ono. Má svoje čaro, hlavne v noci ale inak je nudné, prostredia sú nezaujímavé a časom mi pripadajú malé, veľmi malé. Hra sa mi už pri tomto zdá dosť orezaná. Kde sakra zmizli mestá San Fierro a Las Venturas? Podľa mňa boli zrušené lebo by hru staré konzoly nezvládly alebo boli vývojári leniví a bez nápadu že čo by si robil v tých mestách a myslým že to aj tak bolo. Tkže mapa sa zdá velká ale v skutočnost nie je. Ďalej sú misie a už to začína. Zo začiatku som si to neuvedomil ale tie misie sú neuveritelne obyčajné a bez nápadu. V celej hre boli asi 3 dobré misie ktoré sa mi cekom páčili. Iné nič, ploché a odfláknuté. Každá druhá misia je honička na aute po meste. Ja sa pýtam načo. Tak kŕčovito chceli viužiť tie cesty že to takto urobili? Absolútne zbytočné, keď ich hceli tak veľmi viužiť tak tak mali dať viac závodov. Ťahúnom tejto hry mali byť prepadové misie kde sa plánuje každý jeden detajl ale aj to je odfláknuté. Dobré boli len dve: Na severe v malej banke kde tam došli tanky. TANKY! WTF! a druhá útok na FIB kancelárie v prezlečení za hasičov. Inak nič. Posledná bola najväčšie sklamanie. Tam som vybral priami útok lebo som čakal tvrdú policajnú akciu plnú neočakávaných situácií. Ale som bol sprostý vtedy. Poliši tam chodili  za sebou ako kačice do hlavne mojej brokovnice a nič zaujímvé sa tam nestalo. Tá misia bola plochšia než moja bývalá spolužiačka na základnej. Vtedy som si myslel že nič plochšie neexistuje, až kým som teda nehral GTA V! Posledná misia nestojí za reč, nuda, odfláknuté, záver anti-klimatický ako sa len dá. Väčšia zábave je ísť ráno o 7 do školy a potom v škole na každej hodine písať písomku. To by bolo zábavnejšie a menej nudné ako misie v gta v.

Tak potom č tam zostalo? Cestné závody, hmmmm, ďalej. Offroad závody. Jeden bol dobrý. Závody vodných skútrov. Mehhh. Zoskoky padákom. Wtf. Hladať 50 častí ufo lode, 50 listov a 50 obrázkov opíc? Hmm zábava. Úprava áut? Aspoň niečo teda, jediná vec ktorá chýbala v GTA Iv ale ani to nie jeúplne dobré. Na vačšine áut sa toho moc upraviť nedá. A hlavne na tých na ktorých to chcete najviac. Čo ďalej? Aha jasne, jedna z noviniek je úprava zbraníííí, jéj. Môžem si na zbraň kúpiť tlmič, grip, väčší zásobník, mieritko, jééj. A taktiež si ju možem natrieť naružovo, jééééj. Všetky zbrane si dám na ružovú farbu, a aj auto si dám prestriekeť na ružovo a bude to super. A keď sa ma bude niekto pítať že prečoto tak mám tak mu poviem lebo môžem lebo ja som báječná princezná. Vážne?! Toto je nátupca GTA hier? Keby mi to nekto dá bez toho obalu tak by som mu neveril. Myslel by som si že je to nejaký klon gtačka. Tým čo som to povedal mi hovorili že mám skúsiť multiplayer že to je sranda. Ale čo so sp? Single je odfláknutý a od mp toho tiež moc nečakám. Single player je v tejto hre doslova zbytočný. Jazdenie po meste je po čase nuda, strielanie je nuda, pripadá mi príliž konzlové, také úplne neosobné. Na konci ma hra až tak nudila že som si stiahol mód a dal som si nesmrtelnost a išiel som sa strielať s policajtmi. To ma bavilo 10 minút. Ani to už nieje to čo bývalo. Postava má príliš malý život a rýchlo umrie čo ničí všetku srandu. Hlavnú hru som ale prešiel bez cheatov, ledva ale, skoro som od nudy prestal.

GTA V prišlo a pre mňa aj rýchlo odišlo. Je to obrovské sklamanie. Keby si mám vybrať top 10 naj sklamaní tak GTA V obsadí prvé 3 miesta a vážne by som uvažoval aj nat tou posratou krumplou. Je to naskriptovaná, odfláknutá, plochá hra bez nápadu a iskry ktorá sa tvári že je niečo viac než v skutočnsoti je. Už sa viac tejto sérii nedotknem. U mňa prepadla n aplnej čiara. čakal som vela, dostal som málo. Obrázky sem nedám už ste ich aj tak videli dosť. Hra sa až príliž sústredý na mp a to ju ničí.

 

Plusy:

 + Hlavné postavy a ich schopnosti

 + Množstvo áut

 + Niektoré prostredia

 + Niektoré misie

 + Zvieratá

 + FPS mód a optimalizácia

Mínusy:

 - Mapa mohla byť väčšia a mohlo byť v nej viac vecí

 - Misie a príbeh

 - Zbytočné až iritujúce hádky medzi postavami

 - Málo možností

 - Krátke a nudné                                               


napísal EnergeticEddy 1.5.2015



Páči sa mi!

6.0
GTA V

PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One
PS5
PS5

Vývoj: Take 2 / Rockstar North
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17.9. 2013
 15.3. 2022 (,Xbox Series X|S,PS5)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18424)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk