Hra na dungeon mastera vo Sword Coast Legends

Pri hraní Dungeons & Dragons si už dungeony nie je nutné iba predstavovať, dajú sa vytvárať v editore.

pridal roberto 26.6.2015 o 10:18 pod hry
Hra na dungeon mastera vo Sword Coast Legends

HRY > NOVINKY >

Sword Coast Legends je ďalšou z radu menších hier predvedených na E3. Na pohľad nepochybne vyzerá aj ako ďalšou z radu akčných RPG bez nápadu, to však už nie je pravda. Hra je postavená okolo asymetrického multiplayeru štyroch hráčov a všemocného dungeon mastera.

Už podľa označenia je jasné, že hra je postavená na 5. generácii pravidiel spoločenskej hry Dungeons & Dragons. Štúdio N-Space si volalo novinárov po štvoriciach, posadilo ich k štyrom monitorom. Najprv ich nechalo pozerať sa na počínanie člena štúdia, ktorý prevzal rolu dungeon mastera a predviedol im editor, najpodstatnejšiu funciu hry, ktorá je iste zároveň spoluzodpovedná za to, prečo hra vyzerá tak ako vyzerá. Štvoricu hráčov totiž čaká dobrodružstvo v lokalite vytvorenej DMkom.

DM začal výberom prázdneho predpripraveného mesta, hneď tam vložil NPC postavu zadávajúcu quest, ktorá sa dá vytvoriť narýchlo a náhodne, alebo sa s ňou môže DM vyhrať a nastaviť jej pôvod, rasu, oblečenie, vzhľad... A pokračuje sa v rovnakom štýle ale vo väčšom merítku. Po vytvorení nejakého toho vstupu do dungeonu, napríklad opustenej chaty v horách, sa už mapa dungeonu vygeneruje sama. Úlohou DM je zaplniť ju zaujímavým obsahom a vyvážiť monštrá a odmeny. DM pritom zostáva rozprávačom a dizajnérom dobrodružstva, nie súperom. Aspoň v hrateľnom deme boli jeho možnosti neobmedzené – žiadne zdroje, mena, body ani čakanie na nabitie schopností.

Všetci žurnalisti sa zhodujú v názore, že na to, aký bol inventár už v deme nabitý obsahom, sa v ňom pohybovalo veľmi rýchlo hrubá verzia dungeonu s príšerami, bosmi, finálnym bosom, fakľami, truhličkami s odmenou a jednoduchou misiou bola pripravená rýchlo. Tým DM nekončí, ďalej môže náročnosť príšer upravovať v reakcii na príliš schopnú alebo neschopnú partiu dobrodruhov.

Hra na dungeon mastera vo Sword Coast Legends

Schopnosti a kúzla tretej edície pravidiel sú pomerne ľahko pochopiteľné, vďaka čomu by sa mali do hry relatívne ľahko dostať aj nováčikovia a vedieť svojmu bosovi priradiť vhodnú paletu možností. Štvovrica potom cez dungeon postupuje rovnako ako v iných RPG založených na pravidlách D&D a tomu zodpovedá aj vytváranie a výzbroj postáv i štýl boja. DM popri štvorici žurnalistov poletoval vo forme gule svetla a na monitore bolo vidno, ako občas na mapu umiestni figúrku, ktorá sa rýchlo mení na animovanú príšeru, démona či upíra ovládaného umelu inteligenciou, inokedy sa do nich prevtelil on sám. K dispozícii by mala byť aj možnosť komunikovať s dobrodruhmi prostredníctvom chatu, teda kľudne aj vyrozprávať sprievodný príbeh.

Hra začala ako PC only a podľa Steamu má vyjsť 8. septembra. Medzičasom sa však na palubu pridali aj nové konzoly a predobjednávku už nájdete aj na PlayStation Store, ten však predpovedá vydanie až v roku 2016.





Hra na dungeon mastera vo Sword Coast Legends  Hra na dungeon mastera vo Sword Coast Legends  Hra na dungeon mastera vo Sword Coast Legends
Páči sa mi!

Zaradené pod: MY






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Digital Extremes / n-space
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 29. september 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19998)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk