Dizajnér DiRT 4 hovorí o rozšírení cieľového publika, DLC plánoch a ďalších veciach okolo hry

Najnovšie DiRT tak nebude len pre hráčov, ktorí milujú simuláciu, ale aj pre tých neskúsených, na ktorých tu čaká alternatívny jazdný model. Potvrdená je podpora 3 monitorov a v hre sú aj prípadné DLC.

pridal Gam_er 6.6.2017 o 16:37 pod hry
Dizajnér DiRT 4 hovorí o rozšírení cieľového publika, DLC plánoch a ďalších veciach okolo hry

HRY > NOVINKY >

Rovnako, ako väčšina simulačných hier, DiRT séria je zvyčajne známa ako hardcore hra. Fanúšikovia utratia šialené množstvo peňazí len preto, aby si vytvorili perfekné jazdné nastavenia svojho auta a strávili týždne vylepšovaním, aby sa potom mohli predviesť na trati. Je preto pochopiteľné, prečo sa vývojári série Codemasters snažia sústrediť na hardcore publikum. DiRT 4 však do série prináša zmeny a otvára dvere novým hráčom. Práve o tom a o ďalších plánoch sa rozrozprával šéf dizajnér hry Paul Coleman:

„Myslím, že najväčšou výzvou je zabezpečiť, aby ste vašou hrou oslovili také široké publikum, ako je to len možné, no pritom nesmiete ohroziť pocit pôžitku z hry u žiadneho člena tohto publika. Začali sme so simulačným enginom, ktorý sme vyvíjali počas DiRT Rally a vedeli sme, že jeho zlepšenia, ktoré sme urobili boli skvelé. Overovali sme ich totiž s pomocou Pettra Solberga a Krisa Meekea. Ide o jedných z najlepších svetových off-road pretekárov a ich spätná väzba bola veľmi pozitívna, pričom nám skutočne pomohli vytlačiť z áut tie správne pocity.

Okrem toho sme k nám tiež pozvali hlavných členov našej komunity, aby si vyskúšali hru v rôznych fázach vývoja a poskytli nám ich spätnú väzbu. Zamilovali si to, čo hrali a tak sme dúfali, že to dostaneme aj do širšej komunity. Následne sme využili simulačný model a skúsili so s niektorými menej skúsenými hráčmi. Išlo o hráčov, ktorí predtým nemali žiadne skúsenosti s DiRT hrami, pretože boli sústredené na simuláciu. Títo hráči tak skutočne bojovali s riadením. Pridali sme teda viacero asistentov, no stále to pre nich nebolo to pravé orechové pričom cítili, že jazda pre nich nie je vzrušujúca a že ich samotné asistenty držia pozadu.

Našim cieľom tak bolo vytvoriť alternatívny jazdný model, ktorý bude vhodnejší pre hráčov bez skúseností s dynamikou vozidla a jeho riadením v simulácii. Tento model uľahčuje jazdu a umožňuje robiť hráčom viac chýb, no pritom stále zostávajú na trati. Je to skvelé a každý, kto tento alternatívny jazdný model vyskúšal, sa z jazdy začal tešiť.

DiRT 4 tak rozšíri hráčsku základňu a už nebude len pre tých, ktorí milujú simuláciu. Čo sa týka ďalších informácií, mnoho hráčov miluje DiRT Rally vo VR, no Codemasters v DiRT 4 podporu VR neprinesú. Bude to z dôvodu, že vývoj pre VR je časovo náročný, vyžaduje veľa úsilia a nestihli by sa tak stanovené termíny. Autori sa tým pádom plne sústredili na nové funkcie a úroveň kvality bez VR. 

Paul Coleman tiež tvrdí, že má ako vedúci dizajnér hry mnoho plánov na prípadné DLC. Nie všetky však uzrú svetlo sveta a u Codemasters záleží na tom, ako bude DiRT 4 prijaté samotnou komunitou, čo je vlastne logické. Ak bude hra prijatá pozitívne, Codemasters majú skvelé nápady k DLC, ktoré by mohli následne priniesť, no zatiaľ ich nechcú konkretizovať. Okrem toho sme sa dozvedeli tiež to, že DiRT 4 bude podporovať 3 monitory, hra na nich bola testovaná, no pre tento režim neobsahuje žiadne špecifické funkcie. 

DiRT 4 vychádza 9. júna pre PC, PS4 a Xbox One. 





Páči sa mi! (+1)

Zaradené pod: Codemasters, DiRT






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Codemasters / Codemasters
Štýl: Racing
Dátum vydania: 6. jún 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19789)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk