Gamescom 2018: Návrat legendy v Underworld Ascendant

Hovorí vám niečo Ultima Underworld? Ak by aj nie, tak pripravovaný dungeon crawler Underworld Ascendant si určite zaslúži vašu pozornosť. Má priniesť pestrú hrateľnosť v podzemných chodbách a aj zaujímavý príbeh.

pridal rolan 30.8.2018 o 21:52 pod hry
Gamescom 2018: Návrat legendy v Underworld Ascendant

HRY > NOVINKY >

Ultima Underwold už možno mladým hráčom nič nehovorí, no to sa možno zmení aj vďaka novému dielu od OtherSide Entertainment. Tí pracovali ako na pôvodnej sérii, tak v súčasnej dobe aj na System Shock 3. Ich pripravovaný dungeon crawler Underwold Ascendant je zasadený v legendárnom fantasy svete The Stygian Abyss. My sme si na Gamescome mali príležitosť krátko pochodiť po podzemných chodbách, vyriešiť nejaké hlavolamy a poraziť zopár nepriateľov.

Gamescom 2018: Návrat legendy v Underworld Ascendant

Demo začínalo v jaskynnej oblasti s predajcom, zopár truhlicami a aj tabuľkou s úlohami. Tie majú byť v hre čiastočne procedurálne generované, no hlavne ich má byť pestrý počet, takže hráč sa nebude nudiť. Tu sme si vybrali aj jednu z troch ponúkaných tried - teda mág, bojovník alebo zlodej. Tie boli v deme predpripravené už aj s rozdelenými skúsenostnými bodmi a základnou výbavou. Vo finálnej hre si toto, samozrejme, bude postupne budovať hráč v plnohodnotnom RPG systéme, ktorý ale nemá byť prehnane komplikovaný. Každá trieda tak bude mať tri rôzne podstromy schopností, ktoré môžete aj navzájom kombinovať.

Potom sme už skočili cez portál a pustili sa do podzemných chodieb. Napriek tomu, že do vydania ostávajú už len 2 mesiace, veľa vecí ešte nebolo finálnych. Mapa podzemných chodieb bola teda zatiaľ len veľmi strohá, no budete si tu môcť napríklad robiť vlastné poznámky, tak ako je zvykom z legendárnych hier tohto štýlu. Inak svoju postavu samozrejme ovládate z pohľadu prvej osoby. Hneď v prvých momentoch nás milo prekvapila bohatá interakcia s prostredím, kedy rôzne predmety môžete presúvať a využívať vo svoj prospech. Celkovo nás má čakať 8-12 hodín hrateľnosti.

Gamescom 2018: Návrat legendy v Underworld Ascendant

Autor nám vysvetlil, že dôležitou mechanikou v hre je oheň. Ten použijete nielen na elimináciu všemožných nepriateľov, ale s nim aj dokážete zapáliť drevené dvere a ďalšie prekážky. Vizuálne sa na hru príjemne pozerá a podzemné chodby majú dobrú atmosféru. Výtvarným štýlom sa autori inšpirujú figúrkami používanými v stolových RPG. A je to naozaj vidno, najmä na kreslených textúrach, zvýraznených tieňoch, odleskoch a puklinách v kamenných stenách. Na hranie sme mali nanešťastie málo času, a preto sme titul naozaj len okúsili. Aj tak sme si ale vychutnali zopár malých hádaniek, premyslený dizajn levelov a aj súboj s kostlivcom. Podľa slov autorov nás má čakať aj epický príbeh a naše rozhodnutia majú mať reálny dopad na herný svet. Tešíte sa?





Gamescom 2018: Návrat legendy v Underworld Ascendant  Gamescom 2018: Návrat legendy v Underworld Ascendant  Gamescom 2018: Návrat legendy v Underworld Ascendant
Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19844)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk