Týždenník - Rockstar sa rozhýbal

Rockstar tento týždeň konečne potvrdil Red Dead Redemption 2 na PC, rovnako na PC už prišiel aj God of War.

pridal saver 6.10.2019 o 21:40 pod hry
Týždenník - Rockstar sa rozhýbal

HRY > NOVINKY >

Už po nedávnom ohlásení a rovno spustení Rockstar launchera sme priam vo vzduchu cítili, ako sa pripravuje ohlásenie Red Dead Redemption 2 pre PC. A už je tu. Rockstar ho ohlásil a príde v novembri na ich launcher. Príde aj na Epic, GOG, GMG a ďalšie shopy, pričom na Steam príde v decembri. Samotná PC verzia bude mať lepší vizuál a dostane aj nový singleplayer obsah. Detaily ešte Rockstar prinesie.

Ale nebola to jediná hra, ktorá bola ohlásená pre PC, respektíve na PC prišla. Sony totiž spravilo už dlho očakávaný krok a začalo do PS Now pridávať aj novšie tituly. Pribudol napríklad God of War, Uncharted 4 a Infamous: Second Son, ktorý si tak môžu cez streamovanie zahrať aj hráči na PC, aj keď stále len v 720p. Na druhej strane teraz už lacnejšie a cena PS Now je už štandardných 10 eur.

Okrem toho však v Sony mali veľmi rušno, vyhodili hneď dvoch vysokopostavených ľudí a to šéfa japonsko-ázijskej divízie, tak hlavne Shawna Laydana, šéfa vývojových štúdií Sony, ktorý sa posledný čas skutočne snažil viac otvoriť spolupráci a crossplayu, čo nakoniec aj dotiahol do konca. Rovno v deň jeho opustenia sa crossplay na PS4 dostal z beta verzie a môžu ho používať všetky tituly. Aj keď sa zdá, že Sony pri tomto kroku zároveň zakázalo crossprogress. Teraz po odchode Shawna moc nad ďalším osudom Sony má v rukách Jim Ryan, ktorý nemá rád crossplay, spätnú kompatibilitu, ale zase výrazne tlačí PS Now. Ten bude stále väčším distribučným nástrojom Sony, a teda ich hry sa nebudú obmedzovať len na PS4.

Objavili sa aj kontroverzie okolo Call of Duty, kde ako vieme, hráči už našli rôzne mikrotransakcie, ktoré budú prakticky pay 2 win prvkami, čo nie je nič nové v COD sérii, ale väčšinou sa to zavádza až neskôr po vydaní. Rovnako nebolo najšťastnejšie riešenie dať Sony na PS4 jeden herný režim na celý rok. Vraj firme pre tieto veci masívne klesli predobjednávky. Tieto veci skúša Infinity Ward už riešiť.

Microsoft mal tento týždeň veľké ohlásenia a predstavil nové Surface verzie, ale hlavne nové dvojdisplejové zariadenia, jeden notebook Neo a druhý mobil Duo. Oba prídu budúci rok. Hlavným prekvapením bol mobil, kde sa Microsoft znovu tak vracia k mobilom a prakticky to, čo ukázal, bolo presne to. čo sa už roky čakalo od Surface Phone. Malý rozdiel je však v systéme, neponúkol v ňom svoj Windows. ale rovno tam dal Android. Nechcel nasilu tlačiť svoj systém tam, kde ho nedokázal roky presadiť. 

Druhé zariadenie bolo Surface Neo, čo je prakticky notebook s dvomi displejmi, kde môžete pracovať na oboch displejoch, alebo si môžete spodný displej prekryť klávesnicou. Ten bude mať nový Windows 10X systém, ktorý bude optimalizovaný na dve obrazovky.

Okrem toho predstavil aj nové Earbuds, zaujímavé wireless slúchadlá, nový Surface Pro 7 a nový Surface Laptop 3. Pridal aj nový Surface X, ktorý príde už túto jeseň a ponúkne kompaktnejšiu verziu Surface zariadení s ARM procesorom a skrytým perom.

Microsoft k tomu tento týždeň začal viac prezentovať svoj Flight Simulator, ktorý ponúkne realistický simulačný model a zároveň aj realistické prostredie, ktoré sa bude naťahovať z Bing máp a následne AI a procedurálnym generovaním vylepšovať. Hra príde v roku 2020.

Na PS4 pomaly prichádza The Last of Us 2, kde Niel Druckmann viac povedal o sexuálnej orientácii Ellie,  dozvedeli sme sa, že postavy majú simulovaný tlkot srdca. K tomu sa pôvodný The Last of Us dostáva do PS Plus a Sony ho tak pripomenulo novým trailerom.

Z iných noviniek sa postupne do early access dostáva slovenská survival hra AreaZ, k tomu rovnako slovenský titul BonVoyage! prichádza na mobily a pridáva aj AR funkcie.  Keď sme pri mobiloch, vyšiel tam aj Call of Duty Mobile, prekvapivo dobre dotiahnutá mobilná verzia Call of Duty, ktorá ponúka ako základný multiplayer na známych mapách, tak má aj Battle Royale z Black Ops IIII. Hru robilo štúdio, ktoré stojí aj za PUBG Mobile, ktoré už má s online hrami skúsenosti, rovnako sem zapracovali aj štýl ovládania z PUBG.

Tento týždeň vyšiel aj Ghost Recon Breakpoint, ktorý sa predstavil hlavne kontroverziou s mikrotransakciami, kde sa objavili štandardné ubisoftovské time-saver prvky, ktoré väčšinou vydáva až neskôr. Aspoň tak to odôvodnili. Keďže je to primárne single a kooperácia, je to aj jedno, hra má však väčšie problémy v samotnej hrateľnosti, mape, levelovaní, dizajne in-game menu, ktoré zjavne navrhoval nejaký inžinier. Naša recenzia príde niekedy tento týždeň.

Recenzie sme ponúkli na FIFA 20, pozreli sme sa aj na českú survivalovku Vigor, ale aj na survivalovku Green Hell. Pridali sme aj mobilný Mario Kart Tour a tituly Kill la Kill if a Rad. Dojmy sme si zhrnuli z konkurencie civilizácie - Humankind. Porozprávali sme sa s autormi Need for Speed Heat a z hardvéru sme otestovali Niceboy Hive Bones slúchadlá a zaujímavý, aj keď drahší notebook Asus ROG Zephyrus G s AMD procesorom.

Nakoniec sme zhrnuli aj tituly, ktoré zabojujú na CEEGA oceneniach, nechýbajú slovenské hry, pričom za Slovensko rozhoduje aj Sector, konkrétne Matúš.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk